„Pilnavertė Ukrainos narystė NATO neįmanoma“  ()

Visiška Ukrainos narystė NATO iki karo pabaigos negalima.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai per spaudos konferenciją pareiškė NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas, praneša „RBC-Ukraine“.

„Koks bus Vašingtono viršūnių susitikimo sprendimas, dar anksti pasakyti. Visos NATO šalys narės sutiko, kad karo atveju visateisė narystė negalima. Tačiau mes ir toliau svarstysime, kaip galėtume priartinti Ukrainą ir NATO vieniems su kitais, ruošdamiesi viršūnių susitikimui Vašingtone“, – sakė J. Stoltenbergas.

Jis priminė, kad Ukrainos kelias į narystę NATO sutrumpėjo nuo dviejų iki vieno etapo.

„Atšaukėme MAP reikalavimą Ukrainai. Taigi atšaukėme vieną iš etapų, kuriuos Ukraina turi pereiti, kad taptų NATO nare. Tą patį padarėme ir Suomijai bei Švedijai“, – pažymėjo Aljanso generalinis sekretorius.

Jis taip pat daug dėmesio skyrė Ukrainos ir NATO tarybos, kaip „svarbaus organo, kuriame Ukraina ir NATO narės susitinka kaip lygūs asmenys prie vieno stalo ir kartu sprendžia klausimus“, sukūrimui.

„Tai ženkliai priartina Ukrainą prie NATO, sukuriant atitinkamą sprendimų priėmimo organą. Ši Taryba pirmą kartą susitiks užsienio reikalų ministrų lygiu šią savaitę ir prie jos prisijungs Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmitrijus Kuleba“, – sakė J. Stoltenbergas.

 

Be to, anot jo, Aljansas iš esmės susitarė dėl išsamios programos, užtikrinančios visišką Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ir NATO pajėgų sąveiką.

„Tai leis glaudžiau bendradarbiauti ir sąveikauti su NATO valstybėmis narėmis. Be to, Aljanso narės teikia F-16, karinę artileriją, tankus ir veda mokymus. O tai praktiškai padeda priartinti Ukrainą prie NATO“, – pridūrė generalinis sekretorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(1)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: