Kaip Rusija bando sustiprinti savo įtaką Afrikoje?  ()

Rusijos diktatorius atitinkamus susitarimus su Afrikos lyderiais pasiekė per liepos mėnesį Sankt Peterburge vykusį Rusijos ir Afrikos viršūnių susitikimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija bando didinti savo įtaką Afrikos žemynui tiekdama ten nemokamus grūdų krovinius. Pirmieji iš jų artimiausiomis dienomis atvyks į Somalį ir Burkina Fasą, kurie palaiko glaudžius ryšius su Maskva.

Apie tai rašo „Bloomberg“. Medžiagoje primenama, kad Rusijos diktatorius atitinkamus susitarimus su Afrikos lyderiais pasiekė per liepos mėnesį Sankt Peterburge vykusį Rusijos ir Afrikos viršūnių susitikimą.

Pažymima, kad iki metų pabaigos į šias šalis bus tiekiama 200 tūkst. tonų grūdų. Zimbabvė, Malis, Eritrėja ir Centrinės Afrikos Respublika taip pat gaus po 25–50 tūkst. tonų grūdų, kaip pažadėjo V. Putinas.

Leidinys pabrėžė, kad kadangi JAV ir sąjungininkės bando izoliuoti Rusijos Federaciją, reaguodamos į jos agresiją Ukrainoje, Maskva bando stiprinti ryšius su Afrikos šalimis. Tam ji naudoja įvairius metodus ir, visų pirma, plečia prekybą ir siunčia „Wagner“ samdinius nestabilioms vyriausybėms palaikyti. Vis dėlto Afrika tebėra nereikšminga žaidėja, pažymima medžiagoje.

Atkreipkime dėmesį, kad grūdai, kuriuos rusai ketino tiekti afrikiečiams, greičiausiai buvo pavogti Ukrainoje, ypač Zaporožėje. CNS aktyvistai apie tai perspėjo dar 2023 metų liepą.

 

Tada buvo pažymėta, kad laikinai okupuotose teritorijose okupacinės pajėgos įgyvendino korupcinę grūdų pardavimo Ukrainos ūkininkams schemą. Taigi visi okupuotų regionų ūkininkai kviečių grūdus turėjo perduoti priešui už fiksuotą kainą, kelis kartus mažesnę nei rinkos kaina.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(3)
(-3)

Komentarai ()