„Nuvertinti Orbaną didelė klaida. Jis turi ambicijas ir aiškų planą“  (1)

Vidurio Europos strategijos instituto direktorius Dmytro Tuzhanskyi mano, kad Ukrainos valdžia turėtų daugiau bendradarbiauti su Viktoro Orbano vyriausybe, kad ji netrukdytų Ukrainos suartėjimui su ES.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią nuomonę jis išsakė televizijos kanalo „Espresso“ eteryje.

„Nenoriu kartoti visko, ką sako Viktoras Orbanas. Jis pats kažkada sakė nežiūrėti, apie ką jis kalba, o žiūrėti jo veiksmus. Tačiau reikia suprasti, kad jis turi ambicijų ir aiškų planą. Todėl jo nereikėtų nuvertinti. Šią problemą turime taisyti mes ir Briuselis. Negalime manyti, kad jis yra lengvabūdiškas ir pasiduos. Tačiau šis žmogus valdžioje buvo su konstitucine dauguma Vengrijoje nuo 2010 m.“, – aiškino D. Tuzhanskyi.

Ekspertas pabrėžė, kad Ukraina turėtų stengtis, kad Viktoras Orbanas netrukdytų jos suartėjimui su ES.

„Tegul Viktoras Orbanas būna valdžioje tol, kol jis nori. Svarbiausia, kad jis balsuotų už Ukrainos stojimą į ES. Mums neturėtų rūpėti, kiek laiko jis bus valdžioje, nes tai yra vengrų pasirinkimas. Ukraina turėtų dirbti, kad jis netrukdytų mūsų suartėjimui su ES. Tai viskas. Jei vengrams patinka jo populistinės pasakos, tai jų pasirinkimas“, – pridūrė jis.

  • Lapkričio 8 dieną Europos Komisija rekomendavo pradėti derybų procesą dėl Ukrainos stojimo į ES.
  • Praėjusią savaitę V. Orbanas pareiškė, kad derybos dėl Ukrainos stojimo į ES neatitinka Vengrijos interesų, todėl neturėtų būti įtrauktos į darbotvarkę.
  • Gruodžio 4 dieną Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas išsiuntė laišką Europos Vadovų Tarybos vadovui Ch. Micheliui su prašymu nepradėti derybų dėl Ukrainos stojimo į ES.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(1)
(3)

Komentarai (1)