Neįtikėti įvykiai. Lukašenka prašo „gelbėti šalį“ nuo Putino  ()

Kremlius ir toliau stumia savo strategiją visiškai integruoti Baltarusiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lapkričio 29 dieną Rusijos ir Baltarusijos ūkio ministerijos susitarė dėl naujo vadinamosios „sąjunginės valstybės“ integracinių priemonių paketo 2024–2026 metams. Karo studijų instituto (ISW) analitikai neabejoja, kad Kremlius bando visiškai absorbuoti Baltarusiją į Rusijos Federacijos sudėtį. Greičiausiai Putinas ir Lukašenka naują integracijos paketą pasirašys jau 2024 m. 

Ilgą laiką Lukašenka priešinosi Kremliui ir tyčia lėtino integracijos procesą. Tačiau nesėkmingas Prigožino maištas ir „Wagner“ samdinių priėmimas pablogino Lukašenkos galimybes priešintis.

Nenuostabu, kad lapkričio 10 d., kalbėdamas artėjančių parlamento rinkimų 2024 metais ir prezidento rinkimų 2025 metais išvakarėse, Baltarusijos diktatorius ragino į valdžią atvesti jaunimą, galintį „išgelbėti šalį“.

 

Neseniai Vakarų spauda rašė, kad Putino kariuomenei įsiveržus į Ukrainą, Lukašenka telefonu pokalbyje su Kyjivu leido suprasti, kad negali atsispirti Putino valiai, bet patikino Zelenskį, kad nesiųs savo kariuomenės į karą prieš Ukrainą.

(72)
(5)
(67)

Komentarai ()