[ŽT] Pabaltijo demaršas prieš Lenkiją - kas vyksta  ()

Baltijos šalių ambasadoriai Varšuvoje paskelbė demaršą Lenkijos valdžios institucijoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai komentare ERR pareiškė Estijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Brita Kikas.

B. Kikas teigimu, trys Baltijos šalių ambasadoriai prie Lenkijos infrastruktūros ministerijos paskelbė demaršą dėl Lenkijos ir Ukrainos sienos blokavimo. Diplomatijoje demaršas reiškia vienos vyriausybės kreipimąsi į kitą, siekiant atkreipti dėmesį į tam tikrą problemą.

„Gerbiame sunkvežimių vairuotojų teisę protestuoti. Deja, tai susidarė sudėtinga situacija, kuri kelia problemų kitiems vežėjams ir papildomų sunkumų Ukrainos ekonomikai“, – aiškino Estijos užsienio reikalų ministerijos atstovė.

Ukraina tikisi, kad Lenkijos valdžia atnaujins derybas su sieną blokuojančiais vežėjais

Ji išreiškė viltį, kad Lenkija, Ukraina ir Europos Komisija „artimiausiu metu“ kartu ras problemos sprendimą, o Estija toliau ieškos išeičių su naująja Lenkijos vyriausybe.

 

„Užsienio reikalų ministras Margusas Tsahkna kalbėjosi su buvusiu Lenkijos užsienio reikalų ministru Zbigniewu Rau, be to, artimiausiu metu planuojamas naujojo Lenkijos užsienio reikalų ministro vizitas į Taliną, kur šis klausimas tikrai bus svarstomas“, – pažymėjo B. Kikas.

Lenkijos vežėjų blokada tęsiasi nuo lapkričio 6 d., pagrindinis jos reikalavimas – grąžinti leidimų sistemą Ukrainos vežėjams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(2)
(32)

Komentarai ()