Pakartotinė blokada Lenkijoje. Kas vyksta  ()

Gruodžio 12-osios naktį buvo bandoma visiškai blokuoti eismą neva „sulūžusiu“ sunkvežimiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos vežėjams, vadovaujamiems kraštutinių dešiniųjų politiko Rafalo Mecklerio, nepavyko iš naujo užblokuoti didžiausio Ukrainos ir Lenkijos pasienyje esančio Jagodino-Dorogusko kontrolės punkto.

Gruodžio 12-osios naktį jie bandė visiškai blokuoti eismą neva „sulūžusiu“ sunkvežimiu, tačiau vis tiek pavyko išvengti eilių. Be to, netrukus gali būti panaikinta blokada kitame patikros poste, tačiau kraštutiniai dešinieji tikisi šiuos sprendimus atšaukti.

Ukrainos bendruomenių, teritorijų ir infrastruktūros plėtros viceministras Sergejus Derkachas telemaratono metu kalbėjo apie situaciją pasienyje. Anot jo, sunkvežimis vis dar yra kelyje, tačiau sėkmingai jo išvengiama.

„Protestuotojai vakar blokavo eismą – viename iš kelių pastatė krovininį automobilį. Tačiau policija bando jį pašalinti nuo kelio, o sunkvežimiai važinėja kitu keliu. Todėl spūsčių nėra“, – sakė S. Derkachas.

Anot jo, protestuotojai neteisėtų priemonių sienai blokuoti ėmėsi dėl to, kad sprendimą atidaryti šį kontrolės punktą priėmė Dorogusko valdžios pirmininkas. Iš viso nuo gruodžio 11 d. per Jagodino-Dorogusko kontrolės punktą pravažiavo daugiau nei 100 automobilių, tiek pirmyn, tiek atgal.

 

„Tai daug daugiau nei anksčiau. Todėl ir toliau dirbame, kad atblokuotume kitus kontrolės punktus“, – sakė Infrastruktūros ministerijos atstovas. Visų pirma, tikimasi, kad gruodžio 13 d. blokada Grebinnaja rajone gali būti panaikinta. Ši žinia jau papiktino R. Mecklerį iš kraštutinių dešiniųjų partijos „Ruch Narodowy“, kuri priešinosi Ukrainos integracijai į ES.

Tuo tarpu Ukrainos ir Lenkijos pasienyje sunkvežimiams tebėra užblokuoti Krakoveco-Korchevos, Rava-Russkaja-Grebennaja ir Medika-Šegini kontrolės punktai.

„Ten vis dar juda sunkvežimiai“, – sakė S. Derkachas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(1)
(7)

Komentarai ()