ES balsavimas dėl Ukrainos. Iš Orbano to nesitikėjo niekas (Video)  (1)

Sprendimas pradėti derybas su Ukraina ir Moldova dėl stojimo į ES buvo priimtas Vengrijos premjerui nedalyvaujant.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sprendimas pradėti derybas su Ukraina ir Moldova dėl stojimo į ES buvo priimtas Vengrijos premjerui Viktorui Orbanui nedalyvaujant, o tai leido išvengti veto. Apie tai pranešė aukšti ES institucijų pareigūnai. Kalbant apie patį V. Orbaną, Vengrijos vadovas patvirtino, kad balsuojant už derybų dėl Ukrainos stojimo į ES pradžią susilaikė ir savo požiūrio į tai nepakeitė.

Tai buvo teigiama Orbano pareiškime gruodžio 14 d.

„Sprendimas pradėti derybas su Ukraina yra blogas sprendimas“, – sakė jis.

Tuo pat metu V. Orbanas paaiškino, kad po beveik aštuonias valandas trukusių diskusijų likusios 26 ES valstybės narės primygtinai reikalavo remti derybas su Ukraina ir nusprendė „eiti savo keliu“.

„Vengrija nenori dalyvauti priimant šį labai blogą sprendimą“, – pridūrė jis.

Šaltinių teigimu, visos kitos valstybės balsavo už derybų su Ukraina pradžią, taigi 26 balsai buvo „už“ ir vienas – „susilaikė“.

 

Europos Vadovų Tarybos vadovo Charleso Michelio komanda patvirtino, kad sprendimas pradėti derybas su Ukraina ir Moldova dėl stojimo į ES buvo priimtas Vengrijos premjerui nedalyvaujant.

„Teisiškai tai visiškai atitinka taisykles. Taip, mes priėmėme sprendimą nedalyvaujant V. Orbanui, bet ne už jo nugaros. Jis žinojo, kad dėl šio sprendimo bus balsuojama, ir išėjo iš salės“, – pažymėjo Tarybos pirmininko komandos atstovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(84)
(7)
(77)

Komentarai (1)