„Mes būsime labai laimingi“. Brazilija skelbia, kas nutiks į šalį atvykus Putinui  ()

Pasak diplomato Mauro Vieiros, nepaisant to, kad Brazilija pasirašiusi Romos statutą, turėtų būti taisyklės, kurios leistų kitos šalies prezidentui jas apeiti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nuspręs atvykti į Braziliją, greičiausiai bus priimtas sprendimas jo nesuimti. Tai pareiškė Brazilijos užsienio reikalų ministras Mauro Vieira interviu vietos BBC tarnybai.

Anot jo, nepaisant to, kad Brazilija pasirašė Romos statutą, numatantį Kremliaus vadovo suėmimą po atitinkamo Tarptautinio baudžiamojo teismo sprendimo, to daryti neketinama.

Kitais metais Brazilijoje vyks G20 viršūnių susitikimas, į kurį kviečiama ir Rusija, nes ji vis dar dalyvaujanti šalis. Ten kviečiamas atvykti ir Vladimiras Putinas, kaip sakė užsienio reikalų ministerijos vadovas.

„Turime žiūrėti kiekvienu konkrečiu atveju. Visada, net ir TBT taisyklėse, yra valstybių vadovų režimas, kurį turime išstudijuoti. Jeigu Putinas nori atvykti, labai džiaugsimės sutikę jį Brazilijoje“, – sakė Mauro Vieira.

 

Atskirai jis pridūrė, kad Brazilija nesiims jokios iniciatyvos užtikrinti, kad Kremliaus vadovo suėmimas kitos šalies teritorijoje tikrai įvyktų. Tam turi būti tinkamas sprendimas, sako Brazilijos diplomatas, tačiau nepatikslino, apie ką tiksliai kalbama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(29)
(-24)

Komentarai ()