Netikėti įvykiai. Maršrutas pakartotas keturis kartus. Kas vyksta VIP zonoje  ()

Keturias dienas iš eilės į Baltarusiją skrido lėktuvas iš Kinijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-31 Netikėti įvykiai. Maršrutas pakartotas keturis kartus. Kas vyksta VIP zonoje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Keturias dienas iš eilės į Baltarusiją skrido lėktuvas iš Kinijos. Baltarusijos opozicionieriai teigia, kad greičiausiai buvo gabenami kariniai kroviniai. Nežinoma, ką tiksliai Pekinas pristatė, tačiau radarų duomenys rodo, kad lėktuvas leidosi „VIP zonoje“, kurią naudoja Baltarusijos lyderis Aleksandras Lukašenka.

Sausio 8-11 dienomis į Baltarusiją atskrido lėktuvas iš Kinijos – praneša „Ukraińska Pravda“. Sausio pradžioje „Belaruski Gajun“ užfiksavo neįprastą Kinijos oro bendrovės „Air China Cargo“ veiklą Minsko oro uoste. Per keturias dienas tas pats „Boeing 747-4FTF“ transporto lėktuvas (numeris B-2476) atliko keturis skrydžius iš Urumčio į Minską ir atgal.

Baltarusijos opozicionierių žiniomis, lėktuvas iš Kinijos į Baltarusiją atgabeno karinę techniką.

„Kroviniui greičiausiai nereikėjo muitinės formalumų, jis ir iš karto buvo išvežtas iš oro uosto, nes zonoje nėra vietos, kur būtų galima laikyti karinę techniką, kad ji nepritrauktų papildomo dėmesio ir nestovėtų lauke“, – sako „Belaruski Gajun“.

Ką tiksliai gabeno Pekinas, nežinoma. Baltarusijos aktyvistai praneša apie šiuos skrydžius:

● 2024-01-08 skrydis CAO1095 į Minską, grįžimas – skrydis CAO1096;

● 2024-01-09 skrydis CAO1097 į Minską, grįžimas – skrydis CAO1098;

 

● 2024-01-10 skrydis CAO1095 į Minską, grįžimas – skrydis CAO1096;

● 2024-01-11 skrydis CAO1097 į Minską, grįžimas – skrydis CAO1098.

Opozicionierių teigimu, lėktuvas į Minską atvykdavo praktiškai kiekvieną dieną tuo pačiu metu – tarp 9:30 ir 10:10 val. Lėktuvas oro uoste būdavo apie tris valandas, to pakanka galimam iškrovimui.

Taip pat „Belaruski Gajun“ praneša, kad Minsko oro uoste yra transporto ir logistikos centras, aptarnaujantis atvykstančius ir išvykstančius krovininius lėktuvus, todėl visos mašinos statomos specialiose aikštelėse. Kiniškas B-2476 buvo statomas visai kitoje vietoje. Anot aktyvistų, kiekvieną kartą nusileidęs Kinijos oro linijų lėktuvas užimdavo 1A aikštelę. Ji skirtas Baltarusijos vyriausybės lėktuvams, įskaitant EW-001PA ir EW-001PB, kurie priklauso Aleksandrui Lukašenkai.

 

Opozicionieriai tvirtina, kad VIP 1A stovėjimo aikštelė yra nutolusi nuo kitų, jos dešinėje pusėje įrengtas patikros punktas, leidžiantis iš oro uosto išvažiuoti trumpiausiu keliu ir nepraėjus pastate esančios apsaugos patikros.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(35)
(-25)

Komentarai ()