„Iš Maskvos to nesimato. Rusija pamažu skaldoma.“ Atskleisti grandioziniai Kinijos planai  ()

Kinija pamažu glemžiasi Rusijos teritorijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijoje Amūro srities gubernatorius įrašė kinų naujametinį sveikinimą ir padarė tai kinų kalba. Įdomu tai, kad po Vladimiro Putino interviu ir jo „istorinių ekskursų“ pasigirdo kalbų, kad Kinija gali pretenduoti į Rusijos žemes.

Amūro srityje nemažai žmonių kalba kinų kalba. Rusijos opozicijos žurnalistas Sergejus Aslanjanas apie tai pasakojo „24 kanalui“, pažymėdamas, kad vietos gyventojams taip palanku galvoti apie ateitį, praneša „Charter97“.

„Iš Maskvos to nesimato. Pavyzdžiui, jūs nematote, kaip šliaužianti Kinijos ekspansija pamažu skaldo Rusijos teritorijas“, – pabrėžė Rusijos opozicijos žurnalistas.

Prieš daugelį metų didelė dalis Rusijos žemių buvo uždaryta patiems rusams. Medienos perdirbimo anklavai, kontrabandinė brakonierystė – visa tai saugojo kinai. Net ir dabar kai kurie pasienio regionų vietiniai gyventojai pasakoja, kad bijo eiti gilyn į teritorijas, nes perimetre stovi kinų sargybiniai. Jie yra ginkluoti.

„Jei skaitote kinų spaudą, ten rašoma, kad reikia ne investuoti į kaimyninių teritorijų ekonomiką, o leisti vietos gyventojams asimiliuoti tas teritorijas, kad jie galėtų į jas patekti ir tada pradėti vystytis“, – sakė Sergejus Aslanjanas.

 

Pavyzdžiui, kinai turi partinę spaudą, kuri nurodo žmonėms, ką daryti, ir tai vyksta įsakymų lygmeniu. Tai reiškia, kad jie gali sąlyginai liepti kinų moterims persikelti į Rusijos teritoriją, ištekėti už vietinių vyrų ir taip pamažu užauginti naują kinų kartą.

„Kai Amūro gubernatorius kalba kiniškai, tai jau yra pavėluota reakcija, nes jo gyventojai bėga gyventi į Kiniją. Prieš karą daugelis rusų net išnuomodavo savo butus ir už gautus pinigus ieškodavo būsto Kinijoje. Žmonės supranta, kad tokiuose atokiuose regionuose Rusijos valdžia nepagerins ekonomikos ir pragyvenimo lygio, todėl visi nori tik išgyventi, o tai jie gali padaryti Kinijos dėka.

 

Amūro gubernatorius suprato, kad labai greitai jis gali tarnauti kitam šeimininkui su Kinijos komunistų partijos bilietu. Jei pažvelgtume nuo Uralo iki Tolimųjų Rytų, tai yra teritorija, kurią Kinija pamažu atima“, – pabrėžė Aslanjanas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(145)
(8)
(137)

Komentarai ()

Susijusios žymos: