Rusija pateko į „tobulą audrą“. Nesugebės išsikrapštyti mažiausiai dešimtmetį. Gresia katastrofa

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2024-02-23 01:23
- 140 mln. valstybėje 250 000 yra tik juokas. - Tuo labiau, jie į karą siunčia kalinius (jų nereiks išlaikyti), skolininkus, potencialius revoliucionierius iš Sibiro pusės, šiaip niekam nereikalingus individus. - Tad nereikia čia skleisti panikos, tuo labiau Rusijos pusėje jau kariauja samdiniai ("benamiai" ir vargšai) iš viso pasaulio. - Naftos ir dujų pramonė sukuria iki 50% biudžeto, o ten dirba tik 1% visos populiacijos. Prielaida: jie gali prarasti 50% populiacijos ir išlaikyti tokį patį karinį tempą kaip dabar; P.s. Ukrainos duomenimis, per du metus, Rusija prarado apie 1 mln. gyvosios jėgos, t.y. ~ 0.7%.
immortallt 2024-02-23 08:34
Naftos ir dujų pramonė sunešdavo šiaip iki 90% biudžeto, ne 50%. Mokesčiai sumokami dirbančių naftos ir dujų pramonėje, bei susijusiose pramonės šakose vis tiek yra naftos ir dujų pramonė. Praranda tai pirmiausia tuos, kurie yra kvalifikuoti, ir kurių reikia palaikyti esamas sistemas, tiek naftos/dujų pramonėje, tiek bandant gaivinti karinę pramonę. Bet šiaip tobula audra ne darbo rinkoje jiems. Tobula audra jiems bus su naftos ir dujų paklausa. Galbūt 2024, vėliausiai 2027 metais naftos paklausa gali sulaukti paskutinių paklausos augimo metų ir prasidės pastovi paklausos kritimo tendencija. Tas pats bus su gamtinėmis dujomis. Ir tai nulems tai, kad taip pigiau.
SPeed_FANat1c 2024-02-25 12:35
O man vienam chate sake usvis rusam nafta tik grezimo idlaidas atperka, tai nesuprantu, cia viemi sako kad viska is nafits uzdirba, kitas sako kad nieko neuzdirba is jos
donatasv 2024-02-25 13:18
Iš kur pas tave tokie skaičiai niekaip nesuprantu 90%?
vardasas 2024-02-25 17:05
Problema tame kad daugelis naftos pramone supranta tik jos gavyba todel ir nesuprantat iskur tas 90%, pasizvalgyk po savo kambari ir pamatysi kad baveik viskas ka turi yra su naftos produktais, taip gali pasakyti kad tavo baldai mediniai ir nieko ten nera isskyrus medi, bet deje be naftos pagalbos tas medis nenuvirto, neiskeliavo apdirbimui, nedekeliavo iki parduotuves ir veliau iki tavo namu.
donatasv 2024-02-25 17:31
Ka tu čia kliedi? Atvažiavo ruskelis nupjovė medį? Pagamino plokštę? Čia jau ne naftos eksportas bus.
vanduo4 2024-02-25 17:33
Čia jau pilstymas iš tuščio į kiaurą. Gal tuomet ir Lietuvos biudžetą nafta papildo 50%, nes joje daug produktų pagamintų iš naftos atliekų? Nafta ir dujos biudžete suprantamos kaip žaliavos pajamos, o ne antriniai produktai. Rusija dar Pasaulinės finansų krizės metu skelbė jog biudžetą suderino su 40$ už barelį kaina, o biudžeto pajamas iš naftos ir dujų sumažino iki 40-50%. Kiek tiesos kas ten žino, bet teigti jog tai sudaro net 90%, tiesiog nelogiška - deimantai, naudingieji metalai, karo pramonė, grūdų eksportas - visa tai sudaro tik 10%?
punktyras 2024-02-25 18:24
O kokie žmonės emigruoja? Emigruoja ne skolininkai, kaliniai, ir kiti šiaip nereikalingi individai (SKAŠNI), o turintys bent kiek proto ir gebėjimų tą protą pritaikyti. Skašni nesukuria didelės dalies BVP, o veikiau atvirkščiai. Putinas didžiuojasi, kad dabar RF bedarbystė labai maža, o juk tai reiškia, kad nėra laisvos darbo jėgos. Jei pažiūrėtume pramonės augimo grafiką, tai audringai iki trijų pamainų darbo augęs praėjusiais metais, jis atimušė į lubas ir dabar yra plato. O savo ruožtu tai reiškia, kad didinti gamybą nėra iš kur. Taip, naftos/dujų pramonė praktiškai veža RF ekonomiką, bet tai reiškia, kad ji yra ir pažeidžiamiausia vieta (visi kiaušiniai vienoje pintinėje). Naftos pramonei paieškos, remonto, palaikymo paslaugas teikusios įmonės pasitraukė iš RF. Naftos gamyba RF nėra tokia lengva, todėl lengviau išgaunamos atsargos siurbiamos intensyviau, ergo, greičiau baigsis ir kadangi žvalgymas prastesnis, netgi lengvai išgaunamų atsargų išgavimas brangsta. Ir tas „1% populiacijos“ to pakeisti negali. Kaip negali pakeisti ir to, kad ZSU sprogdinamų naftos perdirbimo įmonių remontui skašni nepadės – sankcijos užkerta kelią jas įsigyti. Net jei būtų galima įsigyti, tai užtrunka ne vienus metus ir kainuoja valiutą (ne rupijas), kurios gauti, netiekiant naftos, sunku.
Benediktas 2024-02-25 18:36
Del antriniu, tretiniu ir tolimesniu naftos produktu. Sakykim rusai neturetu pirminio naftos saltinio. Tada jie turetu pirkti nafta uz Rusijos ribu ne tik savo kuro poreikiams, bet ir visiems polimerams is naftos gaminti, transportui, sildymui. Jau nekalbant kad neturetu pajamu grynai is naftos zaliavos pardavimo isorei. Todel jei kalbame, ka nafta duoda rusijos ekonomikai - reiketu priimti visa naftos kieki - tiek vidaus vartojimui, tiek pardavimui isorei. Kaip pvz mes neturime naftos, tai yra is naftos mes gauname 0 pajamu ekonoimikai. Nes nafta ir jos produktus turime pirkti is isores. Rusijai to daryti nereikia. Nafta Rusijoje sukuria darbo vietas ir nors isgavimas kainuoja, tie pinigai vis tiek visos pramones personalo algu deka lieka cirkuliuoti Rusijos ekonomikoje.
donatasv 2024-02-25 18:58
Jei eksportuoji lentą nieks neminusuoja kiek naftos prireikė jei paruošt ir neįskaičiuoja tos dalies kaip į naftos produktų eksportą. Turi savo naftos gali pigiau pasiruošt sau kurą ir kitą chemiją susijusią su nafta. Ko pasekoje paruoši pigiau kitą produktą, būsi konkurencingesnis rinkoje. Tam yra skaičiuojama medienos exportas, deimantų eksportas ir visa kita. Vidinis ruso naftos vartojimas niekam neįdomus.
Benediktas 2024-02-25 19:11
Tai apie ką mes kalbam? Ar apie tai, kaip sumažinti Rusijos pajamas is naftos pardavimu isorei? Ar kokia Rusijos ekonomikos dali sudaro pajamos is naftos, kuria traukia is po kojų dykai visom reikmem?