„Jie nebesusilaikė, tai pasaulinio konflikto pradžia.“ Smogs už pagalbą Rusijai  ()

JAV sankcijos gali padaryti didelę žalą Kinijos ekonomikai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vašingtonas svarsto galimybę įvesti sankcijas Kinijos įmonėms, kurios, anot JAV, padeda Rusijai kare su Ukraina, CNBC sakė amerikiečių kongresmenai.

JAV Atstovų Rūmų Užsienio ryšių komiteto narys senatorius Geraldas Connolly sakė, kad įstatymų leidėjai svarsto priemones, panašias į tas, kurias jau ruošia Europos Sąjunga.

„Kinija turi suprasti, kad tos pačios rūšies sankcijos, kurios taikomos Rusijai ir turi įtakos Rusijos produktyvumui, ekonominei veiklai ir gyvenimo kokybei, gali būti taikomos ir Kinijai“, – Miuncheno saugumo konferencijoje sakė G. Connolly.

Potencialios JAV sankcijos gali padaryti didelę žalą Kinijos ekonomikai, kuri pirmą kartą šiuolaikinėje istorijoje susiduria su tiesioginių užsienio investicijų nutekėjimu ir taip pat išgyvena krizę nekilnojamojo turto rinkoje, kur kainos nukrito iki rekordinio lygio nuo 2015 m. Praėjusiais metais Kinijos ekonomika paaugo 5,2%, tačiau iki 2028 m., Tarptautinio valiutos fondo duomenimis, jos augimo tempas nukris žemiau 3%.

[Vokietija] Retas pasiūlymas! Daugiafunkcis mechaninių laikrodžių tikriklis – nuostabi kaina, tinka profesionalams ir mėgėjams („WeiShi No.1000“)
3618

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, retas atvejis

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

„Jei Kinijai būtų taikomos plačios sankcijos, jos tikrai pasiektų tikslą. O jos ekonominiai rodikliai dabar jau silpni. Taigi tikiuosi, kad Kinija atidžiai apsvarstys, kokios gali būti Rusijos smurto rėmimo Ukrainoje pasekmės“, – sakė G. Connolly.

Kitas JAV senatorius Benas Cardinas, atsakydamas į klausimą apie galimas sankcijas Kinijai, sakė, kad Kongresas nagrinėja galimybes su JAV prezidento Joe Bideno administracija.

 

Kyjivo ekonomikos mokyklos teigimu, Kinija tapo pagrindiniu Vakarų technologijų perdavimo Rusijai kanalu. Tuo tarpu JAV žvalgyba mano, kad Kinija tampa vis svarbesniu Rusijos kariniu ramsčiu, greičiausiai tiekiančia Maskvai dvejopo naudojimo prekes ir įrangą. Kai kurios iš jų naudojamos karinio konflikto Ukrainoje metu.

Pekinas neigia visus kaltinimus, sakydamas, kad prekyba su Maskva yra normalus ekonominis abiejų šalių bendradarbiavimas.

Pirmadienį, vasario 12 d., Europos Sąjunga pasiūlė įvesti naujus prekybos apribojimus maždaug dvidešimčiai įmonių, tarp jų trims Kinijos firmoms, apkaltintoms Rusijos karinės agresijos Ukrainoje rėmimu. Jei šios priemonės bus priimtos, tai bus pirmas kartas, kai ES įves apribojimus Kinijos įmonėms po Rusijos invazijos į Ukrainą.

 

Ketinama uždrausti Europos įmonėms prekiauti su sąraše nurodytomis įmonėmis. Taigi blokas bando sustabdyti Rusijos bandymus gauti sankcionuotų prekių per įmones trečiosiose šalyse.

Didžiąją sąrašo dalį sudaro technologijų ir elektronikos įmonės. Jos kaltinamos „padedančios stiprinti Rusijos karinę ir technologinę galią arba plėtoti karinį-pramoninį kompleksą ir saugumo sektorių“. Dokumento projekte nurodytos trys Kinijos įmonės, po vieną iš Indijos, Šri Lankos, Serbijos, Kazachstano, Tailando, Turkijos ir Honkongo. Iki šiol ES į juodąjį sąrašą įtraukė daugiau nei 620 įmonių, beveik visos iš Rusijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(1)
(53)

Komentarai ()