Įtampa aukščiausiame lygyje: Ukraina ir Rusija paskelbė karinę parengtį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HDi 2014-03-02 21:08
Na taip, čia ir pačio konflikto situacija kiek kitokia, ten tai dar patys Gruzinai karinius veiksmus pirmiau pradėjo. Aš tik sakau, kaip man atrodo situacija šiai dienai.
zyzelis 2014-03-02 21:10
Pritariu immortallt, tinkamiausia sankcija deržavai būtų mandagus vizų panaikinimas rusijos piliečiams. Dėl visa pikta, kad savų piliečių neužsinorėtų ginti pvz. čia Lietuvoje. O jei dar čia vietiniai rusai pašūkautų "našich bjut" palaikyčiau ir tokių evakuaciją už mūsų pinigus iki kaliningrado, kur jiems būtų saugu tarp savų...
Arns 2014-03-02 21:15
Ekonominių regionų dažnai nesimėto Reikalas daug sudėtingai paprastesnis: 1) Ukrainiečiai pamiršo, jog ukrainiečių Ukrainoje mažiau nė pusė, ir mažuma, prisidengdama visų vardu įsivarė save nedarną. Būtent todėl, patinka ar ne, Vakarų Ukrainoje yra aktyvistų, prašančių NATO pagalvos, rytuose Rusijos. 2) Dar po Oranžinės revoliucijos, dėjo visas pastangas išvyti Rusijos Juodosios jūros laivyną, kuris ten beveik 300 metų bazavosi, tad visų Rusijos generolų akyse pakėlė grėsmę iki aukščiausio lygio (o kaip žinia bazės, ambasados, laivų deniai - valstybių teritorijos). zyzelis, ne vien Rusija, už tokius veiksmus pasiūlys įsitaisyti guzą galvoj Reikalas paprastesnis, reikia integruoti visus į valstybę. Kaip gerai pastebėjo Valatka, klausimas, ar prireikus ginti Lietuvą, Lenkijos kariuomenės nepasitiktu fašistuojantys jaunalietuviai, su vėliavomis "lenkai namo"? P.S Tuose pačiuose Vakaruose, už- mėginimus afrikiečius, ar čigonus išmesti dėl kaltės, kad jie egzistuoja, susilaukia tikrai ne palaikymo šūksnių, o mažoms valstybėms, dar ir kitokių sankcijų gali pasiūlyti.
HDi 2014-03-02 21:18
O Wikipedios nereiktų paskaityt prieš rašant? Ukrainiečiai sudaro beveik 78% gyventojų UA. Palyginimui Lietuvoj lietuviai 82%
Arns 2014-03-02 21:31
iš http://www.delfi.lt/news/daily/lithuani ... d=64115144 Taip, kad jei save laiko ukrainiečiu, bet ukrainietiškai nemoka... arba gimtoji rusų... Kaip manai, kieno informacinėje erdvėje auga?
zyzelis 2014-03-02 21:32
Arns, Valatka man ne autoritetas, jo pasitaškymai seilėmis juo labiau. O dėl integravimo: Per prievartą integruoti negalime - pažeisime integruojamųjų teises. O savanoriškai nelabai jie nori. Kaip čia kažkas rašė - vyhžyvajut. Arns, Tavo pasaulėžiūra aiški - nei piršto nepajudintum, jei tavo akivaizdoj kaimyną gauja girtų chuliganų luptų, nebent foto pasidarytum, kad į FB įkelti, tad būk geras nenuodyk kitų ka? Ir Jei putinas su savo klika žaidžia naują žaidimą - gelbėsim visus savo tautiečius užsienyje įvesdami kariuomenę, manau mano pasiūlymas apsvarstyti pašalinti priežastį tokiam "gelbėjimui" nėra "visai ne prie ko"? EDIT. rusija savo veiksmais valstybių tarpusavio santykių sampratą įnešė naujų vėjų, taip, kad su čigonų pavyzdžiu sakyčiau retro:)
Eidumukas 2014-03-02 21:41
Galimas ir toks daiktas, kad Putinas nori, jog Ukrainoje atsirastų teritorinis darinys, kurio statusas liktų neaiškus (Padniestrė, P. Osetija), kas sutrukdytų stoti Ukrainai į NATO (stojant šalis neturi turėti teritorinių ginčų) ir ES
Arns 2014-03-02 21:45
zyzelis, jei nori, tai gali. Bet bėda tame, kad kai kas nenori. Tarkim pas mus net lenkiškos lentelės problema, bet kas važiavo į Lenkiją, ten lietuviški užrašai gyvenamosiose teritorijose ne problema (aišku nacionalistuojančių, kuriem viskas kliūna, pilna visur). Tad kaip gali tikėtis, kad sutarsi ir su kaimynu, ir kad vietinis lenkas jau pagarbą ? Galima rasti ir daugiau pavyzdžių, kada valstybė bandoma paversti nacionaline, vienos tautos valstybe, tiesiog atstumiant kas liko. Na, o pastaruosius jau kam panaudoti atsiras. Kas sako jog aš palaikau Rusijos veiksmus? Nepritariu, bet tiesiog analizuoju faktus, ir sakau, ko kai kas nemato. Pavyzdžiui kokio velnio ten jis boginosi. Kodėl realu jog karinių šūvių niekas neketina iššauti (ypač jei Ukrainoje nesuveiks kalniečių kraujas, kaip Gruzijoje, ir neatsiras realus karo pagrindas). Tad gana kabinti etiketes, jei tiesiog nepuolu rėkti su reikalavimais subombarduoti Rusiją, ar atiduoti visiem panorėtas teritorijas...
zyzelis 2014-03-02 21:48
Greičiausiai taip. Bet per vėlu. Nebus pamiršta ir atleista putinui.. Taip negalima, su purvinais kerzais per baltas staltieses. Kas čia dbr? vakar Gruzija, šiandien Ukraina, rytoj Latvija/Estija? Kas jis mlia toks? Kodėl mes turim nuolat bijoti, po eilinės putino pjankės, eis "tautiečių" gelbėti?
zyzelis 2014-03-02 22:00
Arns, kas čia kalba apie lenkiškas lenteles? Tik tamsta? Užmesk akį į antraštę. Kad ir kaip bjauriai beskambėtų mano ironija, tačiau efektyvesnio atkirčio rusijai vakarai duoti negali. Pakaks. Jei jau nori ginti savo tautiečius - prašau, tegu pradeda gerbti savo piliečių, gyvenančių rusijoje teises. Tegu dalinasi pinigais už gamtos išteklius. tegu investuoja į suvokimą, kad kaimynus reikia gerbti, kad istorijos neperrašysi. Arns ar tu girdėjai, kad lietuviai būtų plyšavę apie poreikį ginti savo piliečius rusijoje? O Vokiečiai? Britai? Nemanai kad pretekstas yra aukščiausia cinizmo forma? Gal norėtum, kad tavo žmoną aš ateičiau ir "apginčiau" nuo tavęs, nugirdęs, jos ir geriausios pokalbį, kad "visi jie tokie"?
Arns 2014-03-02 22:13
zyzelis, koks vienas pirmųjų "pomaidanininkų" darbų atėjus į valdžią? Atšaukimas įstatymo, jog rusų kalba - antroji Ukrainos kalba. Manai net neaktyvių žmonių tai neužkabino? Po to kalbos, jog "ten nacionalistai užgrobė", jiems labai realiai skamba. Ir tai tik vienas pavyzdžių, kaip ukrainiečiai "pamiršo" bei "ignoravo" kitus valstybės gyventojus, ir taip sumažino lojalumą šaliai. Jau nekalbant apie tai, kad prieš tą įstatymą vyko galingi protestai ir boikotai. Asociacijos su ES sutartis, Vakarų Ukrainai buvo reikalingos dėl bevizio rėžimo, bet nebuvo imtasi veiksmų ginti Rytų Ukrainą, kuri bemaž visa pramoninė, ir jos rinka - rytų, vakaruose neturėtu ką pasiūlyti pardavimui... Nelygink taip. Imk pasaulio mastus, nes Rusijoje vokiečių, likusių ne savo noru, tikrai nėra, kaip ir lietuvių ar latvių. O nemanai, jog "JAV saugumas", užpuolant Afganistaną, Iraką (pastarąjį irgi savavališkai) irgi pateisinamas? Ten irgi buvo deklaruojama, jog ieškoma žmonių, kurie išdrįso pulti ar grasinti amerikiečiams. Taip kad ciniška, tačiau didžiosios valstybės gyvena pagal kitus įstatymus. Tą turime suprasti, ir numatyti. Už nežinojimą, gali ir neatleisti.
Vytax 2014-03-02 22:15
Kinijos importas iš Rusijos sudaro vos 0.89% viso importo. Eskortas truputi daugiau - 1.92%. Tad Kinijos prekyba su Rusija neturi didesnės reikšmės.
Arthuras 2014-03-02 22:20
Įdomu, kaip reaguotų Rusija, jei tokiu pat scenarijumi Kinija sugalvotų atsigriebt čiut čiut žemių?.. Putino snukelis, spėju, persikreiptų... Kažin, išdrįstų pasiskųst tarptautinei bendruomenei?
Vytax 2014-03-02 22:27
Po šitų nesąmonių su Krymu, Rusija liks viena pasaulyje. Ji bus išmesta iš visų pasaulinių organizacijų, kaip antai Jungtinės tautos ar G8. Net ir dialogas su tokiomis ištikimomis „draugėmis“ kaip Baltarusija ar Kazachstanas taps komplikuotas.
zyzelis 2014-03-02 22:28
Arns. Priminsiu, kad išsakiau savo nuomone, kad į provokacijas reikia atsakyti adekvačiai. Taip, mačiau, skaičiau ir manau sugebu atrinkti info nuo propagandos. Arns, Klausiu tavęs kaip mąstančio ir tikiuosi laisvo žmogaus: Ar moralu, kad kažinkas gyvena pagal kitus įstatymus, kai tuo tarpu mus nuolat presuoja mums skirtais įstatymais? ir Nesuprantu ar tu smerki valdžias už tai ar tiesiog lauki savo progos?
Arns 2014-03-02 22:32
Jau Vokietija pareiškė, jog Rusijos negalima išmesti iš G8 http://news.yahoo.com/german-foreign-mi ... 39270.html
HDi 2014-03-02 22:47
Kam tos dramos? Iš retorinio klausimo "ar tikrai verta" patapo "negalima". Va taip ir valdo mus žiniasklaida.
Kilgoras Trautas 2014-03-02 22:56
irgi turi teise "ginti". Jei Ukrainoje gyventu, kad ir 90% rusų, Rusija neturi jokios teisės kištis!
Arns 2014-03-02 23:08
Kilgoras Trautas, tu, kaip ir dauguma, darot esminę logikos klaidą. Didesnės valstybės yra lygesnės nei likusios. Tad kalbėti jog "neturi teisės", tiesiog juokinga, nes jos kuria ir palaiko teises, tad jei kliudo, jas tiesiog pakoreguoja kaip reikia. Ir kuo greičiau suprasi kaip veikia ir veiks mechanizmas, tuo mažiau putosiesi dėl niekų. Ne nuo mažųjų priklauso. Kai JAV, Kinija, Rusija, Prancūzija, D. Britanija, pradės kalbėti apie nesulaužomus principus, tada bus kas kita. O Lietuva ar kažkas pan, gali rėkauti, bet jei trukdys, bus pasakyta "tylėt!" ir politikos karavanas eis.
Kilgoras Trautas 2014-03-02 23:08
Be to Arnai, kad ir kaip tu čia bandytum save pristatinėti realistu, bet vis tiek kiaurai matosi sovietofilas. Vieną kartą Hitleri psichiniu ligonių vadini, o analogiškus Putino veiksmus bet kuriuo atveju teisini, net ir netiesiogiai, atseit konstatuoji ar analizuoji, bet vis tiek viskas matosi