[Žinios trumpai] Paaiškėjo liūdnas faktas: Vokietija yra pagrindinė kliūtis griežtesnėms Rusijos sankcijoms, neatsilieka ir Austrija  (29)

Vokietija yra pagrindinė kliūtis įvesti griežtesnes sankcijas Rusijai, pirmadienį per spaudos konferenciją sakė Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis ir pridūrė, kad Vengrija joms netrukdo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jo komentaras paskelbtas po to, kai ministras pirmininkas Viktoras Orbanas sekmadienį laimėjo nacionalinius rinkimus po to, kai sulaukė kritikos dėl nepakankamai griežtos pozicijos Rusijos agresijos Ukrainoje atžvilgiu.

„Turime matyti, kad, nepaisant to, kaip kalbame apie Vengriją, tai yra ketvirta tokia pergalė ir turime gerbti demokratinius rinkimus... tai Vokietija yra pagrindinė kliūtis sankcijoms. Vengrija yra už sankcijas“, – sakė Morawieckis.

Tą pačią dieną pasirodė pranešimas, kad Austrija irgi nepalaikys ES Rusijos dujų tiekimo embargo.

Kaip rašo Censor.NET, remdamasis UNIAN, tai pareiškė užsienio reikalų ministras Aleksandras Šalenbergas. Pasak jo, ES turi ir kitų galimybių sustiprinti baudžiamąsias priemones Putino vyriausybei.

 

Taigi Austrijos pareigūnas dar kartą patvirtino ankstesnę šalies vadovybės poziciją dėl raginimų stabdyti prekybą energija su Rusija.

„Bloomberg“ duomenimis, nors Austrija yra viena didžiausių žaliosios energijos gamintojų, dujos sudaro apie ketvirtadalį jos energijos poreikio. Dujų importas iš Rusijos sudaro 80 % Austrijai tiekiamų dujų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(18)
(-10)

Komentarai (29)