Hajao Mijadzakis - vartotojiškos kartos sąžinė?  (24)

Hajao Mijadzakis – vienas žymiausių šiandienos animatorių. Padidinto žiniasklaidos dėmesio neseniai meninkas nusipelnė labai jau kritiškais atsiliepimais apie „iPad“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Menininkas jau senokai žinomas dar ir tuo, kad neturi nei kompiuterio, nei fakso, nei DVD grotuvo. Be to, jis beveik nežiūri televizoriaus, o vietoje elektroninių laiškų rašo įprastus. Popieriuje. O dar jis kuria nuostabius animacinius filmus.

Interviu leidiniui „Neppuu“ Mijadzakis davė laisvę emocijoms, kai jo paklausė apie „iPad“. Taip jį nustebino „keisti paglostymai“, kuriais žmonės apdovanoja „Apple“ planšetinį kompiuterį. Pastarasis animatoriui yra ne daugiau kaip žaisliukas teksto rinkimui.

„Man šis įrenginys tiesiog šlykštus. Aš nejaučiu jam jokios simpatijos, tačiau žmonių kiekis, atliekančius su juo panašius į masturbaciją veiksmus, nuolatos auga“, - pareiškė animatorius. Be to, Mijadzakis teigė, kad prisižiūrėjo iki soties į žmones, traukiniuose skaitančius mangą, o vėliau siuntinėjančius SMS žinutes savo pažįstamiems.

Šis žmogus gali pasirodyti ekscentrišku technofobu, tačiau iš tikrųjų jis tiesiog tiki tuo, kad darbui jam visai pakanka pieštuko ir popieriau lapo. Galu gale, jis – Hajao Mijadzakis, žmogus, galintis kurti šedevrus primityviausių įrankių pagalba. Nors jo nuomonė nėra kažkuo ypatingai reikšminga, tačiaus tuo pačiu metu - tai vartotojiškos kartos sąžinė, raginanti kurti, o ne vartoti. Savo gyvenimo pavyzdžiu meninkas mums gali būti įrodymas, jog sėkmingai veiklai, karjierai ir pagaliau kūrybai, visai nebūtini sparčiai tobulėjantys IT gaminiai - žymiai svarbiau yra asmeninis nusiteikimas ir požiūris.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (24)

Susijusios žymos: