Išlindo iš urvo. Putinas pirmą kartą po arešto orderio lankosi užsienyje  ()

Rusijos tirono užsienio krypčių sąrašas labai trumpas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį (spalio 12 d.) surengė derybas Kirgizijoje, Centrinės Azijos valstybėje, palaikančioje tvirtus ryšius su Maskva, per pirmąją savo užsienio kelionę po to, kai kovo mėnesį Tarptautinis baudžiamasis teismas (TBT) išdavė jo arešto orderį.

Kremliaus vadas retai keliaudavo į užsienį nuo tada, kai 2022 metų pradžioje užpuolė Ukrainą, ir nėra žinoma, kad jis būtų palikęs Rusiją nuo tada, kai TBT išdavė jam orderį, kaltindamas jį neteisėta vaikų deportaciją iš Ukrainos.

Rusija nepripažįsta TBT jurisdikcijos ir atmetė jos kaltinimus Putinui.

Rusijos lyderis kitą savaitę taip pat turi vykti į Kiniją, kur Pekine vyks trečiasis Juostos ir kelio forumas. Nei Kirgizija, nei Kinija nėra TBT, įsteigto karo nusikaltimams nagrinėti, nariai.

Ketvirtadienį susitikime su Kirgizijos prezidentu Sadyru Japarovu Putinas pabrėžė Rusijos, kaip pagrindinės prekybos partnerės ir didžiausios investuotojos į Kirgizijos ekonomiką, svarbą ir pareiškė, kad abi šalys toliau plėtos bendradarbiavimą.

 

Jis taip pat sakė dalyvausiantis ceremonijoje, skirtoje Rusijos Kanto karinės oro bazės, esančios už Biškeko, strategiškai svarbaus forposto, leidžiančio Maskvai skleisti galią regione, 20-osioms metinėms paminėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(12)
(-12)

Komentarai ()