Mačiusieji "Interstellar": filmas ne tik fantastinis, bet ir fantastiškas (Video)  (25)

Nors fantastinio filmo "Interstellar" premjera įvyks tik lapkričio 7 d., Holivude, "TCL Chinese Theatre" buvo surengtas specialus išankstinis šio filmo seansas aktoriams, žurnalistams ir karščiausiems gerbėjams. Panašu, kad beveik trijų valandų trukmės kosminės fantastikos epas, nepaisant ypač didelių lūkesčių, pirmųjų žiūrovų nenuvylė. Anaiptol. "Filmą jau matėme! Jis - tiesiog nuostabus!" - įspūdžiais dalijasi "Space.com".


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-10-29 Mačiusieji "Interstellar": filmas ne tik fantastinis, bet ir fantastiškas (Video)  (25)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš filmo tikimasi daug visų pirma dėl to, kad jame žiūrovai gėrėsis ne tik visatos, bet ir kino pasaulio žvaigždėmis. Filmo režisierius Christopheris Nolanas – keleto komercinės sėkmės ir teigiamų kritikų įvertinimo sulaukusių filmų (pvz., "Memento", "Inception" ir kt.) režisierius. Garsių pavardžių netrūksta ir aktorių gretose (Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain and Michaelas Caine).

Tačiau ne mažiau masinanti ir filmo fabula. Žemėje prasidėjo katastrofų serija – iškyla grėsmė, kad žmonija pražus. Pagrindinis herojus Cooperis su maža grupele tyrinėtojų leidžiasi ieškoti egzoplanetos, kuri galėtų tapti naujausiais žmonijos namais.

Tarpgalaktinės paieškos vyksta keliaujant kirmgraužomis – savotiškais erdvėlaikio tuneliais, kuriais nepaprastai tolimas kelionės tikslas pasiekiamas nepaprastai greitai. Filme "Interstellar" apstu ir kerinčių kosminės kelionės akimirkų, ir epizodų iš nežemiškų pasaulių, ir net, filmo kūrėjų teigimu, tikroviškiausia juodosios skylės vizualizacija.

"Filme matoma juodoji bedugnė yra tokia tikroviška, kad iš šios vizualizacijos būtų ko pasimokyti net ir mokslininams, - teigia vienas filmo prodiuserių, fizikos teoretikas Kipas Thorne. – Apie šitą juodąją skylę ruošiamės parašyt net keletą mokslinių straipsnių: vieną – astrofizikų bendruomenei, kitą – kompiuterinės grafikos kūrėjų bendruomenei. Mat modeliuodami juodosios skylės sukimosi grafiką, atradome keletą gravitacinio lęšiavimo momentų, kurie iki tol mokslui nebuvo žinomi."

Jūsų dėmesiui – naujausias ir paskutinis netrukus kino salių ekranus pasieksiančio fantastinio filmo "Interstellar" anonsas.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(67)
(6)
(61)

Komentarai (25)