Lurdo stebuklai gydytojų akimis (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sielinas 2011-08-21 19:25
Kad ateiviai egzistuoja irgi nėra įrodyta. Dangaus kūnai panašūs į žemę nėra rodiklis, kad būtinai ten turi kažkas egzistuoti. Šiuo atveju tiek dievas tiek ateiviai yra maždaug vienodai neįtikėtini/tikėtini. Na nebent panašių į žemę planetų egzistavimas vieną pliusą prideda nežemiškos gyvybės naudai.
slack 2011-08-21 19:53
yra klaida sieti save su bedievybe ir sakyt, kad aš esu protingesnis už tikinčius. yra dar tokie dalykai kaip išmintis. turbūt išmintis ir liberal-ateizmas irgi nesuderinama.
sielinas 2011-08-21 20:07
Jeigu išminties šaltinis biblija/senasis/naujasis/testamentai/koranas/evangelijos/kiti religiniai grožinės literatūros kūriniai tada nesuderinama.
Arns 2011-08-21 20:18
Kaip bebūtu keista, tačiau didieji pogromai, raganų teismai, inkvizicijos vyko ne viduramžiais, o renesanso ir vėlesniais laikais. Kad ir visiem žinomas Galileo Galijėjaus atsižadėjimas savo idėjų, kada žmogus gyveno? 1564-1642 m. Italijoje. Taigi, 16 amžiaus pabaiga, 17-o vidurys. Tad apie kokius tamsiuosius amžius (5-11 a. ) kalbame? Panašu patys puolame teisti net nežinodami kaip yra iš tiesų.
sielinas 2011-08-21 20:52
Kryžiaus žygiai vyko vėlyvaisiais viduramžiais. Žudomi buvo kitaip tikintys ir pavyduolio dievo vardu. Dėl religijos žudoma buvo visais laikais netgi ir šiais civilizuotais, nes taip moko religijų šventieji raštai. Ateistas niekada neatims kitam gyvybės dėl savo įsitikinimo.
Arns 2011-08-21 21:15
Na kryžiaus žygiai nėra lygūs kitaip manančių persekiotojams. Viena vertus jie žudė tikėjimo vardan, kita vertus jie nesibaidė kitokios nuomonės, ir būtent po kryžiaus žygių į Europą atkeliavo labai daug naujovių iš arabų pasaulio. Kas dėl ateizmo, nemažai šiuolaikinių karų vyko ir vyksta nebe religiniu pagrindu. Pavyzdžiui I ir II pasauliniai karai, kur juose religija? Rezultatas tas pats, yra priešas, yra ir lavonas. Religija tik priežastis, o ne svarbus elementas įvykti konfliktui. Galų gale vietoje religijos įstatykime žodžius: Valdžia, Pinigai, Turtas, Tauta ir t.t. Viskas gali būti katalizatoriumi konfliktui.
sielinas 2011-08-21 21:40
O kaip dėl Palestinos ir Izraelio konfliktų vykstančių jau tūkstančius metų. Kaip dėl religinių fanatikų savižudžių ar religinių fanatikų deginančių koraną... galima minėti ir minėti. Visų blogių šaknys slypi religijoje, jei religija nėra tiesiogiai susijusi su konfliktu, ja naudojamasi ir gan sėkmingai.
mobilunkas 2011-08-21 21:41
jei ne inkvizicija, tai dabar jau gyventume po 3 pasaulinio karo, kovodami tuscioje zemeje su akmenimis ir lazdomis. inkvizicija sustabde per greita mokslo tobulejima, kol truputi tapsim protingesni, nes jau antras pasaulinis karas butu buves su atominiu ginklu, o trecias tai isvis neaisku kokios galios ginklais kovoje butume- tad nesakykim kad inkvizicija blogai. na o visatos sutverejui tai dzin musu veikla zemej, per visatos dydi tai net nemato jis musu zemes, o tuo labiau zmoniu. kaip minu laukas zaloja ir tikincius ir netikincius, taip kai kurios gamtos vietos gali ir gydyt, nepriklausomai ar tiki ar ne
sielinas 2011-08-21 21:53
Tipinis deistas. Tiki, kad kažkas egzistuoja, tačiau tas kažkas nesikiša į žmonių gyvenimus. Tai mažesnė blogybė už teistinį tikėjimą. O tos gamtos vietos veikia placebo pagrindu arba kaip homeopatiniai vaistai. Galima ryti tabletes be veikliųjų medžiagų ir manyti sau, kad išgysi tai bus tas pats.
ddeividdas 2011-08-21 21:56
Pasakei, lyg aš būčiau visiškas krikščionybės šalininkas. Jėzumi tikiu tik tiek, jog jis kažkada egzistavo ir buvo įtakingas žmogus. Aš tikiu ne bažnyčios ir bobučių kuriamu dievu, o kažkuo, dėl ko buvo lemta susiformuoti visatai, kas žemėje daro mane laimingą. Iš to kažko (vadinu tai dievu) semiuosi stiprybės, kai reikia, ir nesigilinu, kas tai ar gamta ar dar kas O stebuklas ar tai placebas, ar dievas, ar pakitę organizmo chem reakcijos per daug nesigilinu.
sielinas 2011-08-21 22:59
Klausimas šiaip dėl įdomumo: kai netyčia stukteli galvą į atidarytas spintelės duris, ir dar būdamas afekto būsenoj kaltini: dievus, spintelės duris ar save?
ddeividdas 2011-08-21 23:08
sakau auuu ir nieko nekaltinu. Kita kartą atsargesnis bandau būt.
slack 2011-08-21 23:33
Jei tikėjimas Dievu padeda pasveikti žmonėms, tai kas čia blogo. Nemanau, kad žmones reikia atskirti nuo dvasinio gyvenimo. reikėtų diskutuoti ne krikščionybė vs ateizmas, bet Paranormalūs reiškiniai vs ateizmas. ar dvasingumas vs ateizmas.
kionig 2011-08-22 00:16
Reiktų diskutuoti apie placebo efekto arba gydymąsi mintimis ir panašiai. Kitaip viskas dažnai susiveda į dievo paneiginėjimus ir įrodinėjimus ir kaip visada gaunasi tušti plepalai, kuriais galima diskutuoti ir prie bokalo. Jei žinotume, kaip "noras pasveikti" padeda organizmui ar nepada išgyti, tada gal ir nebereikėtų placebo vaistų išrašinėti. Lygiai tą patį ta medikų komisija stengiasi paaiškinti paranormalius reiškinius.
slack 2011-08-22 00:42
Jei nereiktų išrašinėt pacebo turbūt tada reiktų eit pas psichologą, ar psichiatriją Ar ateistams gali padėti tas placebas, jei jie netikintys. Vis dėlto tikintys atrado "placebą", bet ne ateistai. Jie tik sukūrė žodį. Ateistams visos durys turbūt bus uždarytos, nes jie negali mastyti taip kaip tikintys. Vis dėlto minčių jėga yra galingas dalykas.
AdutisTM 2011-08-22 01:08
Žmoną, nes paliko atidarytas dureles... O dėl visokių išgijimų, tai pilnai tikiu saviįtaigos efektu (placebo). Nežinau, ar veikia saviįtaiga kad negaliu sirgi, ar imunitetas stiprus, bet susergu retai ir tik trumpam. Vaistų praktiškai nevartoju.
fuyu 2011-08-22 01:47
ateistų, (tikimybė labai didelė, jog dievo nėra, tačiau aš nežinau), kurių yra gausiausia. Gebėjimas tikėti be jokių proto įrodymų yra vienas tikėjimo atributų. Ateistams tikėjimas nebūdingas. Galbūt tai ir kelia juoką pastariesiems. O dėl aukštesnio ateistų IQ tai... Yra padaryti tyrimai, kurių rezultatai parodė, jog vidutinis liberalaus, ateistinių pažiūrų žmogaus IQ yra aukštesnis palyginus su vidutiniu konservatyvaus tikinčiojo IQ. (Kad ir kaip užgavau kieno nors savimeilę, būkit savikritiški ir prašau, neužsipulkit manęs).
kionig 2011-08-22 04:09
Va čia ir yra svarbiausias aspektas. Kad tą "galingumą" būtų galima išmatuoti. Nereikėtų leisti pinigų beisaikiams farmacininkams, bet pakolkas žmonės greičiau tai daro iš savo paskatų, pvz buvųsių masinių psichozių su H1N1 gandų skleidimu, vaistinių vitrinos tiesiog tuštėjo T.y ne ka kas kita kaip baimė. O dar kitaip savisaugos instinktas, kuris veikia virš blaivaus proto ir yra kur kas stipresnis. Taip pat ir noras pagyti yra ne mažiau stiprus, nei instinktas. Beje, gydymas mintimis nėra toks jau ir galingas, bet ne visiem veikia vienodai.
Kieshux 2011-08-22 06:42
100% sutinku su sito komentuotojo nuomone
slack 2011-08-22 11:44
Tai, kad "netradicinė medicina" -natūrali daug pigesnė ir efektyvesnė. Kad ir folio metodas. Gan pigiai, gali diagnozuoti daug ligų. Pats turiu tą apartą. parodo net kuri akis silpnesnė. Kiek man žinoma "modernūs" daktarai dabar perka tuos "netradicinius" vaistus. dažnai tie modernūs arba vakarietiškos medicinos daktarai išrašinėja, vaistus tuos kuriuos reikia išrašyti pagal sutartį .Panašiai kaip su vakcina turi teik ir tiek paskiepyta žmonių nuo kiaulių gripo.