Per artimiausius 50 m. – kelionės į Marsą ir pailgėjusi gyvenimo trukmė  (5)

Per ateinančius 50 metų žmonės valgys mėsą, nežudydami gyvūnų ir neteršdami aplinkos, prognozuoja mokslo temomis rašantis italų žurnalistas Riccardo Luna, kurio straipsnis skelbiamas laikraštyje „La Repubblica“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Po 50 metų mes gyvensim geriau. Važinėsime automobiliais su saulės baterijomis ir valgysime mėsą, gaminamą laboratorijose, nežudant gyvūnų. Mums reikalingą energiją gausime iš Žemės gelmių ir galiausiai atsisveikinsime su dujomis ir nafta“, – rašoma straipsnyje.

„Pasaulinio garso mokslininkas Giovannis Bignamis, vadovaujantis Nacionaliniam astrofizikos institutui, neseniai surengė kelionę aplink pasaulį, kad pamatytų, kokius dar išradimus reikia atlikti, kad jie galėtų pakeisti mūsų gyvenimą“, – rašo autorius.

„Mokslinio pažinimo tempai nepastovūs, bet jie nuolat auga“, – pažymi jis.

Koks bus mūsų gyvenimas 2062 metais? G. Bignamis įsitikinęs, kad jau gimė kūdikis, kuris užaugęs vaikščios po Marsą.

Pasak jo, kelionių į Marsą planai parengti jau seniai. Mokslininkas tvirtina, kad nuskristi į Marsą reikėtų tam, kad „suprastumėm gyvybės paslaptį ir pamatytumėm, kaip ji susiformavo Visatoje“. Tada bus atskleista nauja, nepasiekiama gyvybės forma. Prireiks sėkmės, kad pagautumėm signalus iš gilaus kosmoso. Tačiau tai yra realu, ir tai padės mums įsitikinti, kad kitoje Saulės sistemoje egzistuoja protinga gyvybės forma, teigia jis.

„Nuo to momento kiekviename iš mūsų kažkas pasikeis“, – įsitikinęs mokslininkas.

„Vienu aktualiausių klausimų ir toliau bus energija, – tęsia autorius. – Pats G. Bignamis, kaip ir daug kitų mokslininkų, yra atominės energijos šalininkas. Tačiau jis sutinka, kad visuomenės priešiškumas jai nepakis ir po 50 metų. Turint galvoje, kad gamtinės angliavandenilių žaliavos sparčiai griauna pusiausvyrą planetoje, o alternatyvūs energijos šaltiniai yra nepajėgūs patenkinti pasaulinių poreikių, bus rastas trečias kelias – gilioji geotermija“.

Iki 2062 metų didžiąją dalį darbų vietoje žmogaus atliks molekuliniai konstruktoriai, o žmogaus gyvenimo trukmė žymiai pailgės, prognozuoja italų mokslininkas.

„2062 metais gims kūdikis, kuris gyvens 152 metus“, – įsitikinęs jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(9)
(0)
(8)

Komentarai (5)