Kodėl nežemiškos būtybės mūsų dar neaptiko?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Toggo 2012-02-01 11:03
Nori nenori prisimeni visokius ufo video ^^
langas 2012-02-01 11:07
Man atrodo jie mumis domisi tik iš mokslinių ar šiaip kokių paskatų nesikišdami. Čia panašiai kaip mes stebim skruzdėlyną ir abejoju ar skruzdėlė supranta, kad ją stebi netgi jei mes koja paspardom tą skruzdėlyną. Skruzdėlei atrodo, kad viskas "kaip ir turi būti". Mes kaip tos amazonės gentys kurios gyvena sau tūkstančius metų ir net nesupranta kokia šalia didžiulė civilizacija gyvena kartu Antra teisingas klausimas išvis kodėl mes turim rūpėti jiems? Jei civilizacija žino, kad mes tokie egzistuojam vadinasi ji pažengusi kur kas labiau ir jai rūpi kur kas "aukštesni" dalykai... Turbūt nieko negali žinoti
Rukis 2012-02-01 11:15
O kam jiems reikia turėt santykius su neaiškia, neprognozuojama rase, kuri pati ankščiau ar vėliau susinaikins?
edgarasl 2012-02-01 11:19
Jie neranda mūsų dėl tų pačių priežasčių dėl kurių ir mes jų nerandam. Paprasta.
immortallt 2012-02-01 11:29
Rado, bet nesiartina, nes turim lentu su surudijusiom vinim.
Popasz 2012-02-01 11:42
Labai temą A. Čekuolio straipsnis: http://www.technologijos.lt/n/pasaulio_ ... t=/391&l=1
sielinas 2012-02-01 11:43
Tai gal tiesiog neegzistuoja ta nežemiška civilizacija arba ji tiesiog per toli arba dar neišsivysčiusi... Jokių įrodymų nėra.
kazle 2012-02-01 11:44
Tai cia tave reikia suprasti, kad kitas galimas gyvas butybes, vadini tobulomis?
manciukaz 2012-02-01 11:49
gal yra gyvybė, bet ji paprasčiausiai neišsivystė iki tokio lygio kaip mes, esam juk vienintelė rūšis kuri masto...
Hokass 2012-02-01 11:50
DU tikimiausi variantai ir abu gali buti teisingi: 1)Civilizacija neisivysciusi technologiskai ir gal net dar nesivysto ta linkme, galimas dalykas ,jog ju visai kiti tikslai. 2)Jai civilizacija isivysciusi labai jau toli, jos nedomins tikrai tokie kaip mes. Tuo labiau jai gyvibe visur organine ,tada net tirti mus neverta.
Rukis 2012-02-01 12:02
Ne, bet manau jie savų problemų pakankamai turi, kad dar ir žmones ant pečių užsikrautų.
immortallt 2012-02-01 12:06
Jei rimciau, pagalvokit. Visata yra kol kas musu suvokimui begaline su milijonais zvaigzdziu ir milijardais planetu ir menuliu. Kokia tikimybe, kad mes pirmieji ir vieninteli protingi ? Tiesiog arba nedominam, arba turi "protokola" kada gali pradet bendradarbiauti. Kitas dalykas, kad ir kokie bebutu pazenge, energijos kainuoja daug tokios keliones, o jei nera naudos, tai kam be reikalo draskytis ?
ZORO 2012-02-01 12:14
"<...>Ir technologijų lygio skirtumas mums neleidžia jų pasiekti. Galbūt jie pažengę toliau negu mes, tad gali naudoti neenergetinę, pėdsakų nepaliekančią technologiją. Net žiūrėdami tiesiai į juos nepamatysime. Ir ne todėl, kad slėptųsi. Tiesiog jie nėra tokie primityvūs kaip mes.<...>" Šie A.Čekuolio žodžiai man atrodo panašiausi į tiesą.Gali būt,kad tai liečia ,kad ir tą patį NSO fenomeną.Juk akivaizdus ir nepaneigiamas faktas ,kad jis egzistuoja ir yra realus.Čia net nekalbant apie kitus su tuo susijusius liudijimus,kurių yra tūkstančiai iš įvairiausių pasaulio kampelių ir iš pačių įvairiausių žmonių. Galbūt jie ir yra čia jau senai,bet yra tiek pažengę ,kad gali kybot,ar skraidyt mums virš galvų ir mes nė nepastebėsim jų,jei jie patys šito nepanorės....
loggo 2012-02-01 12:21
Nieko čia naujo nepasakei, kas antras dvylikametis apie tai jau yra pagalvojęs. Tiesą pasakius, nematau tikslo čia taip susireikšminti. Sako, kad nuo artimiausios žvaigždės atkeliauti užtruktų 500 metų. Skaičiuojant žmonių gyvenimo trukme, tai yra apie 20 kartų (kirtis ant "ų"). Kokia civilizacija pasiryžtų tokiai kelionei? Čia žmonės jau kelis dešimtmečius negali susiruošti iki Marso nuskristi, kas truktų apie pusę metų, bet vat kažkoks matematikas nesupranta, kodėl ateiviai nesiryžta penkis šimtus metų iki mūsų belstis. Ir čia tik darant prielaidą, kad >>>ARTMIAUSIOJE ŽVAIGŽDŽIŲ SISTEMOJE<<< yra gyvybės. O kas, jei artimiausia civilizacija, išsivysčiusi bent iki mūsų lygio, yra už milijonų šviesmečių? Kas, jei šviesos greičio tikrai neįmanoma viršyti? Negi dabar mąstyti, "o kodėl gi jie neeikvoja savo resursų ir milijoną metų nepradleidžia iki mūsų keliaudami"? Kas ir yra kitas argumentas - kam 'jiem' švaistyti resursus ir keliauti iki mūsų (darant prielaidą, kad visgi žino, jog mes čia esame)? Pagalvokit tik, viena turtingiausių žemės šalių, JAV, taip apkarpė kosmoso tyrinėjimo biudžetą, kad jau greit kosmines keliones bus galima pamiršti; o visi fantastai kažkaip nesupranta, kad galbūt 'ateiviams' irgi kyla finansavimo problemų, ypač kai problema susijusi su šimtamilijoninėmis šviesmečių kelionėmis.
revas 2012-02-01 12:23
kai kalbama apie nežemiškas civilizacijas, visi sugeba išskirti faktorių "atstumas".. o kodėl niekas nepagalvoja apie "laiką"? juk civilizacija atsirasti ir išnykti gali per keletą milijonų metų, o tai, visatos mastais, yra sekundės. Kas sako kad mūsų niekas nerado? gal prieš kokius penkis milijonus metų atskrido, apžiūrėjo, rado beždžiones ir išskrido, pažymėdami mūsų planetą kaip "be protingos gyvybės"... vienoje knygoje buvo tokia mintis, kad... ateiviai aplankė žemę prieš 400.000 metų. rado tik urvinius žmones, o ir tų tik kaikur. nusprendė kad nieko iš mūsų gero. O dabar? dabar mes jau skrendam į kosmosą. gal ateivių mastais 400.000 metų yra akimirksnis ir nieks net nesitiki kad per tokį trumpą laiką mes tiek pažengsim? žodžiu tokiuose skaičiavimuose yra tiek prielaidų kad baisu darosi koks apskritai tikslumas
sielinas 2012-02-01 12:24
Žmogaus fantazija beribė ir gali būti, kad apsikvailinai, o dabar kvailini kitus. Nėra jokių faktų, kad tie tavo NSO egzistuoja.
faktas 2012-02-01 12:26
Gali būti visko ir visaip. Svarbu, kad mūsų smegenys kada nors suvoktų, kas yra tikimybių teorija. Dauguma tikimybes priima kaip faktą...
sielinas 2012-02-01 12:28
Jeigu begalinę visatą sunku suvokti tai kodėl neturėtų būti sunku suvokti ir tikimybę, kad mes vieninteliai. Tikimybė, kad žmonės vieninteliai išlieka kol nėra jokių įrodymų apie egzistuojančią nežemišką gyvybę.
Nedurnas 2012-02-01 12:31
Tie argumentai su skruzdelynu man skamba kvailai kai skaitai komentarus po kiekvienu nezemiskos gyvybes straipsniu. Atseit mes nesikisam i skruzdelynu gyvenimo veikla.... Tyrimai dar iki dabar su skruzdem vyksta ir ne tik is salies ziurima i jas. Dabar isivaizduokit kas butu jei atrastumet skruzdes marse. Keista kodel galvojama, kad pagal prota yra gyvunai, zmones ir super duper protingi ateiviai kurie kaskaip persoko evoliucijos pereinamuosius etapus, gavo tobulas technologijas netirdami gamtos. Atskristu tie ateiviai, jei jau ir turetu tas nesuvokiamas technologijas, pradetu tirt viska is eiles kas pas mus yra, jei jau yra protingi tai su zmonem susidorotu diplomatiniu ar bet kokiu kitu taikiu metodu, kad ir paprasciausias nuginklavimas. Jei jau nesutiktu tai zmonijai isguldyt uztenka elektra atjunkt.
V.P. 2012-02-01 12:31
Istikruju tie milijardai galaktiku dubluojasi nezinau kiek,bet 3 kartus tai tikrai.Visatoi Dabar relei gali matyti praeities musu Galaktika,mes matome dabar siuometime musu Galaktika ir gali matyti musu ateities Galaktika... Taigi bereikalo nieks nekurs milijardus galaktiku,nera prasmes.