Didžioji Britanija išslaptino dokumentus apie NSO  (6)

D. Britanijos nacionalinis archyvas šiandien viešai paskelbė „UFO files“ pavadintą dokumentų rinkinį, kuriame yra pranešimų apie Anglijoje stebėtus neatpažintus skraidančius objektus, su jais susijusius reiškinius, šalies vyriausybės dokumentai NSO tema, ufologų laiškai ir kt.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete PDF failų pavidalu paskelbta daugiau nei 6 700 puslapių anksčiau įslaptintų dokumentų, praneša „Telegraph.co.uk“. Tai pirmasis toks išsamus visuomenei prieinamas su NSO susijusių dokumentų rinkinys, apimantis 1965 - 2008 m. laikotarpį, sakoma pranešime. D. Britanijos nacionalinio archyvo administracija susidomėjusiems šia publikacija siūlo pasinaudoti jos parengtu „UFO files“ dokumentų rinkinio gidu, padedančiu greičiau susirasti ir patogiau naudotis išslaptintais dokumentais.

Iš viso paskelbti 25 PDF failai su dokumentų kopijomis. Dėl didelės jų apimtiems skaitytojams patariama prieš atidarant juos išsaugoti savo kompiuteryje.

Pranešama, kad tai jau 9 D. Britanijos vyriausybės išslaptintas dokumentų, vienaip ar kitaip susijusių su NSO fenomenu, rinkinys. Paskelbtieji dokumentai liudija, kad galimais kontaktais su nežemiškų civilizacijų atstovais domėjosi aukščiausia politinė D. Britanijos vadovybė, o premjeras Tony Blairas 1998 metais net buvo surengęs pasitarimą dėl NSO.

Tuomet D. Britanijos gynybos ministerija, atsakydama į premjero paklausimą, pareiškė, kad ministerijos darbuotojų domėjimasis su NSO susijusiais klausimais yra „labai ribotas“, tačiau jų požiūris į nežemiškos gyvybės egzistavimo galimybę esąs „labai platus“. Motyvuodama tuo, kad konkrečios informacijos, kuri domina ufologus ir NSO besidominčią visuomenės dalį, išslaptinimas ir pateikimas reikalautų didelių resursų, ministerijos vadovybė aiškiai leido suprasti, kad nėra linkusi imtis tokio darbo kitos savo veiklos sąskaita.

Tarp visos eilės NSO stebėjimų Anglijoje atvejų, užfiksuotų naujausiame „UFO files“ rinkinyje, skaitytojai ras ir keletą prielaidų, išsakytų 1995 m. šalies vyriausybės posėdyje dėl galimų nežemiškų civilizacijų atstovų vizitų į Žemę tikslų. Atitinkamame dokumente teigiama, kad tokie vizitai gali būti sąlygoti karinės ar mokslinės žvalgybos poreikių, tačiau neatmetama galimybė, kad ateiviai čia gali lankytis ir... turistiniais tikslais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)