Realizuota fantastinio filmo idėja – skraidantis „Star Wars“ motociklas (Video)  (4)

Pamirškite skraidančius automobilius – tai visiška seniena. Svajonių ateityje norėsime ne skraidyti apriboti dėžutėje, o skrosti orą laisvai, pasikinkę skraidantį motociklą, kokį buvo apžergę kai kurie filmo „Star Wars“ herojai. Veikiantį motociklo prototipą sukūrė aviacijos ir kosmonautikos bendrovė „Aerofex“ iš JAV, rašo LAtimes.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Aerofex“ vaizdo įrašų svetainėje „Youtube“ neseniai patalpino naują įrašą, kuriame užfiksuotas jų aparatas, nedideliame aukštyje skraidantis virs suskeldėjusios rudos dykumos. Motociklo „levitaciją“ užtikrina du priešingomis kryptimis besisukantys rotoriai apatinėje transporto priemonės dalyje. Pilotas aparatą valdo pasvirdamas į kairę ar dešinę pusę – panašiai dviratininkas valdo savo transporto priemonę.

Vaizdo įrašo prieraše aparato kūrėjai aiškina, kad patobulintoje versijoje įtaisyta apsauga piloto apsauga nuo akmenėlių ir nuolaužų – panašu, kad praeityje panašius aparatus bandantiems kurti inžinieriams tai kėlė rimtų problemų.

Bendrovė skraidantį motociklą kuria ne trumpiau nei nuo 2008 metų – apie tai galima spręsti iš „Aerofex“ skrydžių žurnalo, kurį siūloma pažiūrėti norintiems kaip aparatas buvo tobulinamas.

Bendrovės atstovai teigia, kad transporto priemonės artimiausiu metu neketinama komercializuoti. Tačiau dabartinis koncepcinis aparatas bus naudingas kaip naujų nepilotuojamų zondų bandymų platforma.

Kaip tivrtino „American Helicopter Society International“ buvęs techninis direktorius Johnas M. Davisas, „Aerofex“ aparatas yra senos idėjos patobulintas atgaivinimas; levituojančių transporto priemonių kūrėjai kartkartėmis į viešumą išlįsdavo nuo pat praėjusio amžiaus vidurio.

J.M. Daviso teigimu, nors „Aerofex“ techninis direktorius Marcas De Roche nusipelno aplodismentų, kol kas nežinia, ar jo sukurtas aparatas paliks pėdsaką.

„Tai iš pažiūros labai žavingas aparatas, bet ar jis atras savo nišą, paskatinsiančią tolesnį tobulinimą?“, - užduoda klausimą J.M. Davisas. Pasak jo, dėl levituojančio aparato fizikinių savybių jis negali skristi dideliu greičiu ar aukštai virš žemės.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)