Žemės ateitis ir Visatos galas: kompiuterinis pasaulio pabaigos modelis (Video)  (0)

Vieno iš „Youtube“ mokslo populiarinimo laidų kanalo rengėja „PBS Digital Studios“ paskelbė naują savo vaizdo įrašą, kuriame demonstruojama kompiuterinė Visatos raidos simuliacija. „Tolima Visatos ateitimi“ pavadinta vizualizacija remiasi atviros besiplečiančios Visatos koncepcija ir pasakoja apie kosmoso likimą po kvadrilijono metų, kuomet užges paskutinės likusios žvaigždės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak TV laidos vedėjo Joe Hansono, po 100 000 metų Saulės padėtis Paukščių Take pasikeis taip, kad žvaigždynai naktiniame mūsų planetos danguje atrodys visiškai kitaip.

Galima prognozuoti, kad per artimiausius 500 000 metų Žemė nukentės nuo susidūrimo su gana dideliu asteroidu, o dėl to smarkiai pasikeis jos klimatas.

Po milijardo metų visa daugialąstė gyvybė, įskaitant ir žmones, bus sunaikinta, nes Saulė išgarins Žemės vandenynus.

Praėjus 4 milijardams metų mūsų galaktika susidurs su kaimynine Andromedos galaktika. Tiesa, jų sąveika bus palyginti silpna, nes didžiąją bet kurios galaktikos dalį sudaro tuščia erdvė. Pasak mokslininkų, galaktikų susidūrimo metu realiai susidurs tik 6 žvaigždės iš trilijono.

Po 7,9 milijardų metų, kai Saulėje pasibaigs branduolinio kuro atsargos, ji ims plėstis ir praris Merkurijų bei Venerą. Po dar 1,6 milijardo metų ji taps baltąja nykštuke.

Maždaug po 150 milijardų metų prasidės pokyčiai Visatos mastu. Kadangi simuliacija remiasi begalinės besiplečiančios Visatos koncepcija, Saulės sistemos ribose esantiems stebėtojams taptų nebematomos kaimyninės galaktikos, nes jos pernelyg nutoltų nuo Paukščių Tako.

Po trilijono metų nustos formuotis žvaigždės, o po 110 trilijonų metų visos žvaigždės išbaigs savo kuro atsargas ir užges.

Praėjus kvadrilijonui metų mūsų planeta, tapusi negyvu kosminiu luitu, nukris į tai, kas bus likę iš Saulės. Ji tuo metu bus virtusi juodąja nykštuke.

O dar vėliau prasidės tai, ką būtų galima pavadinti tamsiąja Visatos ateitimi. Praėjus 10100 metų, visa, kas egzistuos tuo metu kosmose, bus taip toli išsisklaidę, kad tai nebeturės jokios reikšmės. Po šios raidos atkarpos Visatą bus galima laikyti faktiškai tuščia.

Vis dėlto, pasak laidos rengėjų, mūsų Žemė nustos egzistuoti dar toli iki to laiko, kai Visata pasuks keliu, vedančiu į jos pabaigą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(1)
(0)
(1)

Komentarai (0)