Šiauliečiai spėlioja, kas skraido virš galvų – NATO ar NSO? (Video)  (12)

Interneto platybėse pasklido mėgėjiška kamera filmuotas vaizdelis, kuriame užfiksuotas keistas skraidantis objektas. Jis iš pradžių tarsi juodas ir apčiuopiamas. Vėliau – nematomas. Galiausiai sužybsi ir dingsta. Kas tai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Automobilis juda Šiaulių Architektų gatve. Kamera fiksuoja pravažiuojančius automobilius, Žaliūkių malūną ir debesis.

Staiga dangaus skliaute porą sekundžių pasimato keistas objektas – juodas diskas lekia didžiuliu greičiu. Vietomis atrodo, kad jis išnyksta arba pasidaro skaidrus. Vėliau ryškiai sužybsi ir išnyksta iš akiračio.

Šiauliečiai, užfiksavę šį nutikimą, susidomėjo, kas gi čia nutiko? Atidžiai žiūrėjo įrašą – sparnų nematyti, greitis nerealus, o ir lėktuvo garso nebuvo. Astronomai teigia, kad visada viskam yra paaiškinimas.

Šiaulietis astronomas Vacys Jankus tik šypteli: „Dabar jau visko gali būti. Juk žmonės 1991 metais taip pat daug keistenybių matė. Ne vien dėl to, kad buvo įtempta situacija. Visai tikėtina, kad ten lėktuvas. O gal koks karinis eksperimentas.“

Astronomas teigia, kad yra iš tų žmonių, kurie gerokai dažniau už kitus pakelia akis į dangų.

Tiesa, tai dažniau daro naktį, tačiau nevengia mėgautis dangumi ir dieną.

„Ką keisčiausio per gyvenimą esu matęs, viską galima paaiškinti. Kartą mačiau dar vieną Mėnulį. Paaiškėjo, kad tai tik optinė apgaulė – kariškiai suvedė du lazerius, nutolusius vienas nuo kito per gerus 20 kilometrų.

Prieš 24-erius metus mačiau tokį švytinį objektą, kuris ore skleidžia keistą garsą. Jis nuskrido Zoknių link. Jį matė ir mano mokiniai. Zoknių gyventojai tuomet kasdien pamatydavo ką nors keisto“, – pasakojo astronomas.

V.Jankus patarė šiomis dienomis dažniau pažiūrėti į naktinį dangų, nes jis nuostabus ir be ateivių.

„Kai kurie pamato ypač ryškią Vakarinę žvaigždę, Venerą. Pagalvoja, jog tai kažkoks šviečiantis skraidantis objektas.

Šiomis naktimis stebime sidabriškuosius debesis. Jie būna labai aukštai ir atspindi už horizonto pasislėpusios saulės spindulius – pasakiškas vaizdas“, – pasakojo astronomas.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Alvydas Januševičius
(24)
(16)
(8)

Komentarai (12)

Susijusios žymos: