„Ateiviai tikrai egzistuoja – ir jie galbūt jau yra Žemėje“: pirmoji Jungtinės Karalystės astronautė net neabejoja, kad egzistuoja nežemiška gyvybės forma  ()

„The Guardian“ paskelbė interviu su pirmąja britų astronaute Helen Sharman. Jame Helen išsamiai kalba praktiškai apie viską – nuo vaikystės iki asmeninės patirties kosmose. Ji taip pat yra įsitikinusi, kad Žemė nėra vienintelis gyvybės šaltinis visoje Visatoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ateiviai egzistuoja“, - teigia Helen ir priduria, kad „negali būti kitokio mastymo“.

Helen netvirtina, kad vykdydama misijas ir būdama kosmose matė kokią nors nežemišką gyvybės formą.

Tačiau ji mano, kad Visata yra tiesiog per didelė, kad Žemė galėtų didžiuotis esanti vienintelė vieta, kur egzistuoja gyvybė.

„Visatoje yra tiek daug milijardų žvaigždžių, kad [ten] tiesiog turi būti įvairių gyvybės formų“, - teigia Helen.

Ji taip pat pažymi, kad gyvybės formos, egzistuojančios už mūsų planetos ribų, gali būti visiškai nepanašios į tas gyvybės formas, kokias aptinkame čia, Žemėje.

Astronautė netgi iškelia idėją, jog dėl savitumo, nežemiška gyvybės forma mums gali būti nematoma. O tai reiškia, kad ateiviai jau gali būti Žemėje ir mes jų tiesiog nematome.

„Ar jie bus tokie kaip tu ir aš, sudaryti iš anglies ir azoto? Galbūt ne“, - sako Helen. „Gali būti, kad jie [ateiviai] jau yra čia ir mes paprasčiausiai jų nematome.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(48)
(37)
(11)

Komentarai ()