Pietų Korėjos mokyklose anglų kalbos moko robotai (Video)  (16)

Metro aukščio kiaušinio formos robotas „EngKey“ yra sukurtas Korėjos mokslo ir technologijų institute. „EngKey“ juda ratukų pagalba, o vietoje galvos jis turi ekraną, kuriame pavaizduotas europinės išvaizdos moters veidas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įrenginį distanciškai valdo „gyvas“ anglų kalbos mokytojas. Kamera fiksuoja operatoriaus mimiką ir akimirksniu transliuoja ją į ekraną, kad vaikai gautų atgalinį ryšį.

„EngKey“ privalumu laikoma tai, kad jis, skirtingai nei gyvi mokytojai, neįšaukia vaikų baimės ir priešiškumo. O mokyklos vadovams nereikia galvoti apie mokytojo algą, sveikatos draudimą ir t. t.

29 tokie robotai jau pradėjo veikti 21 pradinėje Tegu miesto mokykloje. Šiam projektui Pietų Korėjos vyriausybė skyrė 1,37 milijono dolerių. Šalies valdžia ketina praplėsti „mechaninių pagalbininkų“ funkcijas, išmokyti juos skirtingu lygiu dėstyti kitus dalykus, o taip pat sumažinti jų gamybos išlaidas iki 4-7 tūkstančių dolerių. Šiuo metu „EngKey“ kainuoja 8,7 tūkstančio dolerių.

Mokslo įstaigų atstovai pabrėžia, kad robotai neišstums mokytojų. Tačiau jie padės išspręsti kai kurias problemas. Pavyzdžiui, robotai dirbs nutolusiose kaimo vietovėse, į kurias prisivilioti anglų kalbos mokytoją yra labai sunku.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (16)