Be sąmokslo teorijų ir gandų: kaip atrodo pasaulio ekonomikos galios branduolys

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

plencas 2011-11-05 22:42
Nors nei vienas kitas straipsnis pastarosiomis dienomis nesukėlė tokių debatų, kaip šis, nes kitur visų nuomonė daugmaž sutampa, visgi ekonomika stengiamasi paversti nesuprantamu dalyku, bet gal uždarom tiesiog šią diskusiją? Kai tūkstantis EGO bando paaiškinti likusiems 999 kaip gyventi, patys net nenutuokdami kaip tą daryti, visada baigiasi benzino pabrangimu Lietuvoje. "Filosofija dažnai susideda iš vieno filosofo, teigiančio, jog visi kiti filosofai - kvailiai. Paprastai jis tai įrodo, ir kartu įrodo, jog pats yra kvailys". H.L. Mencken (1880 - 1956)
nzn 2011-11-08 12:56
O kaipgi kitaip turetu but valdoma, jei ne 0,5%-1% zmoniu? Jeigu duosi daugiau valdzios, is karto bus anarchija. Visais laikais visur taip buvo ir yra. Zmones ne taip supranta "laisva rinka"ir "demokaratija". Teorija nuo praktikos labai skiriasi. Ant popieriaus komunizmo idejos atrodo tiesiog idealiai, bet jos visiskai netinka zmogui, nes.. zmogus yra zmogus, tiesiog prigimtis taip gyventi neleidzia. Vsio viat i padielyt neiseina, nes kiekvienas zmogus ziuri savo interesu pirmiausiai, ir tai yra normalu.Todel kokia santvarka bebutu, lygybes niekaip nesigaus. Kiekvienas turetu gyvenime suprasti, kad turi dirbti tai ka geriausiai sugeba, ka ismoko ir pan, ir siekti tobulejimo. Taip.. pas mus Lietuvoj kolkas sudetinga situacija, ir tai nelabai realu, bet yra daug saliu kur dar blogiau, ir daug saliu kur daug geriau. "Demokratija" ir "Laisva rinka" yra teise rinktis, kur ir kaip nori gyventi. Nori varyk i USA ir daryk karjiera pradedant nuo valytojo ar MC, ir jei nebusi durnas pasieksi savo, nes ten yra galimybes. Nori Anglija, Australija, N.Zelandija, Vokietija, Norvegija.. kas maiso ? Kur cia trugdo gyventi tie 100+ korporaciju ? Kodel tau taip idomu, kas ten tuos svertus tampo.. Siuo metu zmones valdo mass media, lengvas prieimas prie "ïnformacijos", tai lyg suteikia kiekvienam galvoti, kad jie kazka gali, lyg butu ivykiu centre. O is tikro kvailiu gauja, kaip Lanzbergis anksciau issireiske, sunauja, eina tipo protestuoja, pries wallstreet, korporacijas, itakas, kur visame tame uzmaskuotas noras - gauti kazka veltui, lygtai is ju kazka ateme, lygtais jei nebus tu 1% valdanciu tai jie gyvens geriau, lyg imsir buterbrodas nukris is dangaus tiesiai i rankas.
Arwis 2011-11-08 19:36
Labai gerai pasakyta. Vienas komentaras apimantis beveik viska kas buvo issakyta.
Atlast 2011-11-08 21:09
Nu taip realybe tokia, gerai apibudinai. Jeigu butum vergu is afrikos dirbanciu senojoj amerikoj irgi turbut aprasytum tokia realybe ir patenkintas lauktum rimbo kircio. Socialine sistema nera fizikos desnis, todel gali per laika keistis/buti koreaguojama. As nesiskundziu, neprotestuoju, bet ir neploju delnais esamai santvarkai.
qriuqriu 2011-11-08 21:10
to nzn, o panasumu tarp komunizmo ir globalaus pasaulio neiziurit? komunizmo pilieti pakeiskit valstybe globaliam ir bus tas pats, t.y. jei Lietuvoj zemes derlingos vistiek rysim kiniska lenkiska ar dar koki tai,tik ne savo, s. ...del to antiglobalistai ir kelia galvas...
Arns 2011-11-08 21:24
derlingos tai derlingos, bet niekas nenori dirbt. O dirbt nenori, nes jei ne ES parama, iš esamų supirkimo kainų nelabai atsipirktu tas auginimas. P.S nuo žemės kaip tik globalizmas ir varo žmogų, nes kažkur kai kas sugeba pagaminti ir atvežti pigiau, nei pagaminti vietoje. O kaip tyrimai rodo, lietuviui vis dar kaina svarbiau nei koks prieraišumas ar principai. Juk kai gurgia pilvas, nelabai kyla noras laikytis dietos.
Zergas 2011-11-10 10:18
graudu klausyt tokiu frajeriuku kaip nzn nes tai parodo kad zmonems jau taip praplautos smegeneles kad dabartine sistema kuri rakom pastacius visa pasauli jiems atrodo visai normali.tokie veikejai nesupranta kad megakorporacijos naudojasi savo itaka ir apvagineja istisas valstybes.paimkim kad ir elementaru pvz,2008 bankai buvo gelbeti kieno saskaita?taip taip,mokesciu moketoju.o ar savo pelnais tos megakorporacijos dalinasi su mokesciu moketojais?sakysit moka mokescius?tai juos moka visos imones,bet gelbejamos tik isskirtines,nors kapitalizmas neturetu daryt jokiu islygu.ir kuo didesnes tos imones tampa,tuo didesne itaka jos igauna,taigi ir apvagia zmones vis labiau ir labiau
kiesza 2011-11-10 10:27
megakorporaciju duona tai yra pats zemiausias mokesciu moketoju luomas.. kaip ir visais iki siol praejusiais laikais, skurdziausi islaiko turtinguosius, taip buvo per amzius ir bus iki tol, kol sukursime kaska geresnio uz demokratija.
Zergas 2011-11-10 10:44
klysti,megakorporacijos atima duona ir is smulkaus bei vidutinio verslo nes jos gauna ivairiu lengvatu is vyriausybiu-ko neturedami tokios itakos negali gaut smulkesni.su per didele turto koncentracija turetu kovot antimopolines tarnybos,galbut net pasauliniu lygiu nes dabar pvz visa ziniasklaida sutelkta keliose kompanijose kas savaime suprantama priveda prie tendencingos info platinimo ir nuolatinio smegenu plovimo
AP0323 2011-11-10 11:47
visos nesamones praplautomis smegenimis sudeta i viena, labai saunu...