Be sąmokslo teorijų ir gandų: kaip atrodo pasaulio ekonomikos galios branduolys

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Houdini 2011-11-01 11:31
Paguoda, kad šitų „viršininkų“ interesai pernelyg skirtingi, kad jie galėtų susimokę užvaldyti pasaulį. Būtų labai įdomu perskaityti visą istoriją, nuo pat ištakų, kaip susiklostė tokia situacija.
andriulis 2011-11-01 11:49
Vis del to galimybe tampyti uz virvuciu yra. Dabar tik reiketu tyrimo ar susidarius siam "naturaliam" rezginiui juom kazkas nesinaudoja. Plius jei pamineta, kad bandant kazka keisti atsirastu priespriesos, tai butent nuo tu imoniu ir reiketu pradeti tyrima.
alkaponas 2011-11-01 13:33
Dabartinė "ekonomika" beveik nebeturi bendro su tikra Ekonomika.
Verslininkas 2011-11-01 14:09
parase straipsni, tipo jus durneliai pasiskaitytkit, tada pagalvokit kad taip ir yra, paskui praplove smegenus kad ale negali niekas tampyt uz virveliu, kad tik maziau protestuotu zmones ir panasiai juk logiskai mastant nereikia valdyt viso to pasaulio vienam zmogui ar korporacijai, pakanka pasakyt kad 1% viso pasaulio zmoniu ar net 0.5% valdo visa pasaulio turta, ir tai jau yra logiska kad yra didziule atskirtis tarp musu, ko jums dar reikia? dar kazkokiu nesamoningu tyrimu? kada pagaliau kazkas suvoks kad visi zmones yra tampomi uz virvuciu, ir nebeieskokit sau pasiteisinimu ir kazkokiu iseiciu
Laurynas19 2011-11-01 14:29
Pilnai sutinku su tavim. Jau seniai tai buvo žinoma, prieš visus zeitgeist ir tt. nes tai naturalu, kitaip ir negali buti pagal tokia musu santvarka. Bet čia jau nieko nepakeisi, taigi geriausia išeitis sakyti, jog niekas čia nieko nevaldo viskas yra gerai ir buti tokiais kaip jiems ir pačiam tampyti kitus už virvučių.. Nebūk piramidės dugne.. Mes visi esam gudresnių už save įkaitai.
Pumper 2011-11-01 14:36
Rothschild ir Rockefeller šeimos tokios turtingos ir galingos, kad jų turto nieks net nebando suskaičiuoti ir jų pačių įrašyti į turtingiausių 100-tukus. Taigi kas gali paneigti, kad tokie trilijonieriai nevaldo pasaulio, ypač kai jų privatūs bankai gamina pinigus iš nieko ir skolina valstybėm. Šitas visai neblogai parodo, kas vyksta su "pasaulio ekonomikos galios branduoliu":
Justas116 2011-11-01 15:05
Nieko baisaus nebūtų jei tokį ekonominį branduolį valdytų žmonės, priimantys racionalius sprendimus, o ne žmonės dažnai valdomi emocijų, pelno siekimo ir naudos sau (nesakau, kad visi jie tokie), ypatingai, kai svarbiausia ekonomikos dalis yra sujungta tokiais glaudžiais ryšiais.
vaniLinas 2011-11-01 15:14
Straipsnyje kalbama apie šį tyrimą
rwc 2011-11-01 15:18
Verta darsyk prisiminti, kad nebijotume labai didelių arba labai mažų skaičių. Tarkim, statistinis lietuvis pagal gaunamų (uždirbamų iš algos ir teikiamų valstybės) paslaugų vertę papuola tarp 2% pasaulio gyventojų. Ką tai reiškia? Tik, kad statistinis indas ar kinietis uždirba mažiau (o jų daug), ir kad JAV jokia amerika, kai uždirbdamas $10 000 per metus amerikonas nenusipelno nei nemokamo švietimo, nei sveikatos apsaugos, nei pensijos. Taigi ką reiškia, kad keli šimtai žmonių "valdo" didžiąją dalį pasaulio kapitalo? Ogi nieko. Višiškai nieko. Pirma, jų turtai ir galios yra virtualūs, išsklaidyti, tas pats doleris vienu metu sėdi daugybės žmonių kišenėse. Antra, papulti tarp tos "grietinėlės" labai greitai gali bet kuris iš mūsų, tik klausimas, ar labai apsidžiaugtų. Trečia, statistika ir socialiniai tinklai prieštarauja žmogiškai intuicijai: mums sunku suvokti eksponentiškai augantį ryšių skaičių bandant suskaičiuoti draugų draugus, pusbrolių pusbrolius - ir kuo asmuo įtakingesnis, tuo didesnis jo pažinčių skaičius. Dauguma esame 2-3 eilės pažįstami su Kubilium ir 3-4 eilės su Obama. Tas pats, kalbant apie megakorporacijas - jose dirba mūsų klasiokai, tetos, pusseserės - žodžiu, tokie patys žmonės kaip mes. Nėra ko piktintis - tai paprasčiausias pavydas.
Shinigami 2011-11-01 16:25
rwc iš Verslininkas komentaro matosi koks didelis pavydas valdo tokius žmones. Ir kas kad yra atskirtis? Jei esi kvailas ir gali dirbti tik maximoje pardavėju tada ir nesitikėk uždirbti milijardu kaip tas 1 %. Ir jie tikrai neturi jokios pareigos tais milijonais dalintis su tavimi. Tad atskirtis yra natūrali. Mano darbe su tokiu pavydu ir godumu tenka susidurti dažnai. Dažnai žmogus masto taip: A tu iš to uždirbsi milijona, o aš tik tūkstanti? Negerai, geriau negausiu to tukstančio ir toliau parašysiu išmaldos nei tau leisiu uždirbti milijoną. Na nebent ir man už nieka duosi puse pinigų.
bugiis 2011-11-01 17:00
pasiklausykit, nepagailekit laiko. Dar yra Lietuvoje zmoniu, kurie realiai ziuri i tai kas dabar vyksta pasaulije. I gaila, kad i diziaja ziniasklaida ju neprisileidzia. http://www.youtube.com/watch?v=8mum9K-H ... r_embedded. ...
andriulis 2011-11-01 17:10
Nesuprantu kai kuriu komentaru, tai didysis baubas MONOPOLIS labai gerai? ar kaip? Cia tiesiog naturalus procesas kuris nedaro zalos? Baikit baikit.... Shinigami - buciuok kasininkei ranka ar siuksliu isvezejui, jog nebaige tam tikru mokslu, nes gyventum siukslyne. Ar cia visi kas dirba NEABEJOTINAI naudinga darba gali buti vadinami durneliais ir verti vargano atlyginimo? Tikriausiai kai turesi vaiku ir teks vesti juos i darzeli dziaugsiesi nuosirdzia aukletoja, o ne pelno siekianciu veikeju, kuris vaikus laikys kambaryje ir skaiciuos kaip dar cia daugiau uzdirbus.
Shinigami 2011-11-01 17:36
Pažiūri į veidrodi ir galvoji, kad verslininkai turėtu būti tokie kaip aš. Kasininkė ir šiukšlininkas nebaigė mokyklos ar baigė prastai ne dėl to, jog norėjo dirbti kasininkę ar šiuklies vežioti. O todėl kad per pamokas jam labiau rūpėjo kuo greičiau nubėgti užkampo parūkyti ar po pamokų pagerti. O baigus mokyklą kuo daugiau mergų/bernų praeiti. Tad niekur daugiau dirbti ir negali. O dažnas pilietis kuris kažką turi (ne visi) savo laiką naudojo mokslams ir rimtai mokėsi. Tai kodėl dabar jie turėtu išlaikyti ar nuolaidžiauti tiems kurie darė ką norėjo?
andriulis 2011-11-01 17:46
Shinigami - koks skirtumas ka jie veike, bet yra faktas, kad jie dirba naudingesni darba nei daugelis tu kurie baige mokslus ir neruke. Labai geras bugiis linkas, pasiziurek ir pamastyk.
Pumper 2011-11-01 17:49
Tiesą sakant aš pats visiškas šudmalys gyvenimo nedirbęs, bet tuos Shinigami antrarūšiais laikomus kasininkes ir šiukšlininkus labiau gerbiu nei kokį išpindėjusį bankininką, kuris kitų pinigus stumdydamas sau milijonus iš oro kraunasi, nes mat labai gudrus.
StN 2011-11-01 17:50
Matai, kad tas pinigas ir mūsų kišenėje, bet visa esmė tai, kad būtent dėl to pinigo yra sukuriamas psichologinis spaudimas kiekvienam žmogui. Nori daugiau pinigų? Imk paskolą ir vergauk man, nes aš galiu gamint pinigus iš nieko, o tu ne. Nors ir jų turtas yra virtualus, bet tai neapriboja jų nuo to, kad mus paverstų vergais, nes neatsirado tokios stiprios jėgos kuri nuverstų visą šitą beprasmybę.
Shinigami 2011-11-01 18:19
O kas tau trukdo savo pinigus pačiam stumdyti? Matyt todėl kad nesupranti kaip tai daryti. Todėl turi tik du pasirinkimus, laikyti tuos pinigus kojinėje arba atiduoti bankininkui kad jis iš jų tau bent kažką uždirbtu. Žinoma jis tuo pačiu ir sau uždirba, nes niekas nemokamai nedirba.
Pumper 2011-11-01 18:26
Kas iš to, kad tu sugebėtum sukurti SSD, jei nebūtų vergų, kurie tau juos štampuotų? Tavo naudingumas tuom ir pasibaigtų - technologijos išradimu - jos kūrimas ir realizavimas ir aptarnavimas tų nieko vertų kasininkių ir šiukšlininkų rankose. Kaip manai, kiek minučių maxima galėtų dirbti be kasininkių ir per kelias valandas galėtų skelbti bankrotą?
Separatistas 2011-11-01 18:32
siūlau užmest akį į : http://www.youtube.com/watch?v=ZpPspY2FP8o
kiesza 2011-11-01 19:10
visvien anksciau ar veliau visos sajungos, visos imperijos, visos unijos, susivienijimai isyra, o juos pakeicia naujos sajungos nauji aliansai lydimi nauju tiklsu, interesu ir vel is naujo viskas grupuojasi.. tad neiseitis ir siam ekonominiam megapoliui, pabos zmonems vienvaldyste jai ji taps nebepakeliama nasta