Be sąmokslo teorijų ir gandų: kaip atrodo pasaulio ekonomikos galios branduolys

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

progformer 2011-11-01 19:41
Kasininku galetu but ir mokslininkas, nes tai nekvalifikuotas darbas, o kasininkas turetu igyt daug daug ziniu pries tampant mokslininku. kaip manai kas naudingesnis?
bugiis 2011-11-01 20:07
Kiek jus matet mokslininku dirbanciais kasininkais?
Mindset 2011-11-01 20:09
bugiis 2011-11-01 20:27
http://www.youtube.com/watch?v=kz4Qlh_H ... re=related pasiklausykite zodzius, Mamantovas jau 94 metais tai suprato.
Shinigami 2011-11-01 20:33
Buvote Akropolyje? Matėt maximoje automatines kasas? Žinoma šiuo metu vis dar sėdi vienas žmogelis kuris ten kažką prižiūri, bet greitai ir jo nebereiks nes pritingi mokslininkai viska automatizuos. Ir visos kasininkės galės tik ant gatvės stiptiza šokti Tas pat laukia ir visu kitu žemo klasifikavimo žmonių. Nes ir visos gamyklos bus automatizuotos ir SSD diskus gamins kompiuterizuotos sistemos. Po kokiu 50 metu išvis nebereiks fizinio darbo atstovų, nes viskas bus automatizuota. Tad visi tie kurie nesugeba prisitaikyti prie esamos situacijos tik kaip organu donorus bus galima naudoti
zapsis 2011-11-01 20:47
Kodel katik gimes vaikas turi buti pasmerktas ateityje tapti siukslininku ar kasininku? Todel, kad gime pas tokius pat tevus.Ir beto valstybei naudinga, kad yra tokiu zmoniu, juk kazkam reikia tokius darbus dirbti. Jeigu nebus vergu, nebus ir ekonomikos. Nebutu vergu, nebutu nei kam kurti ipadus ir iphonus, ir toks "svarbus" veikejas Shinigami taip pat neturetu darbo. Vat tam ir reikalinga atskirtis, be jos ekonomika ne is vietos. Arba kada nors vergus pakeis robotai, bet kas tada gaus alga ir pirks ipada? gal robotas?
zapsis 2011-11-01 20:49
Matai, tu dar ir auksto klasifikavimo esi?? Gal tu dar ir is ariju kiles? Kokia prasme bus kazka gaminti, kai visos gamyklos bus automatizuotos? Kas tada pirks produkcija, gal robotai??
Pumper 2011-11-01 20:56
Nežinau kuom tu užsiimi, kad laikai save tokiu svarbiu ir geresniu už kitus, bet galiu garantuoti, kad ir tavo darbą galima automatizuoti. Taigi, ruošk kepenis.
Shinigami 2011-11-01 20:57
Kasininkai įpadu neperka, nes negali savo metu atliginimo veltui išleisti. Juos perka tie kas yra kažką baige. Tad be valkatų ir taip ekonomika gali apsieiti.
Shinigami 2011-11-01 21:03
Gali dėl to nesijauninti aš jau bandau sukurti programa kuri automatizuos mano darbą, o man tik atlyginimas reiks pasiimti , ir bus galima persikvalifikuoti į kita darbą. Kad uždirbti dar daugiau. Ne taip kaip jus sėdite už kompo ir laukiat kol kas jums pinigus atneš.
zapsis 2011-11-01 21:14
Ar tu istikruju taip siaurai mastantis ar tik apsimeti? Galim Lietuvos neimt uz pavyzdi, imkim UK ar USA jeigu tau bus aiskiau suprast Gal ir ten ipadus perka tik tie, kurie yra kazka baige? Prajuokinai Bet taip kategoriskai zmones vadinti valkatomis neapsiverstu man liezuvis niekaip. Gal tu ir gali ipirkti ipada, didziuokis tuo pries kitus, bet siaip esi rimtas menkysta. Nesupyksiu jei mane dabar isbanins
Shinigami 2011-11-01 21:24
Tie kurie patys nieko nedaro, o tik laukia kol jiems viska atneš kad ir kur gyventu ipado neįpirks. Žinoma kai kurems pasiseka ir jiems kažkas visdėlto atneša tu pinigų tada jie taip pat gali didžiuotis ipadu bet aš geriau pasiimsiu samsungą su andoidu Nesitikėkit kad kažkas už jus turi dirbti. Jei ko nors norite reikia patiems to siekti. Kaip kas to sieki jau kitas klausimas. Kai kas mokosi ir išpaskutiniųjų siekia karjeros geroje firmoje. Kitas rizikuoja ir investuoja į verslą (kai kurie taip ir bankrutuoja, bet niekas į juos nežiūri. Visi žiūri į tuos kam pasisekė ir kas turėjo daugiau gabumu.). Kiti susiranda 42 žmonas ir įkuria savo sekta bet vis tiek jie vietoje nesėdi, o kažką daro.
edragon 2011-11-01 21:34
Shinigami iš pradžių gerai rašė, bet paskui per daug pūstis pradėjo. Natūralu, kad ekonominė galia kaupiasi kažkur - galų gale, kaip čia apie tas kasininkes visi - kas bus, jei kasininkė gaus banką valdyt? Nieko gero tikrai. Iš tikrųjų, ko gero, visi jūs norėtumėt, kad būtent protingiausi, talentingiausi ir geriausiai išsilavinę žmonės valdytų didžiąją dalį turto (nereik pamiršt, kad turtas, tai ne tik pinigai ir prekės, bet ir gamyklos, įstaigų dangoraižiai, etc), nes jie gali tiesiog išmintingiau su juo elgtis. Bėda ta, kad nei viena iš šių savybių, negarantuoja, kad tie "valdantys" netaps per daug godūs arba nepradės daryti kokių neapgalvotų sprendimų ar šiaip vaizduotis, kaip Shinigami savo paskutiniuose postuose, kad kasininkės tik organų donorams reikalingos... Kaip sakoma "su didele galia ateina didelė atsakomybė". Ir žinoma, jei gyveni vargingai ar nematai, kad gyvenimas gerėtų, daug sunkiau tikėti tuo, kad ekonominė galia natūraliai taip susikoncentruoja ir kad tai yra gerai. Savo kailiu patyriau, kai dar man būnant moksleiviu, mama dirbo už minimumą. Ir ne dėl to, kad mokslų nebaigė, o dėl to, kad nebuvo darbo pagal specialybę!
andriulis 2011-11-01 21:38
As maniau, kad cia tikrai renkasi zmones su platesniu akiraciu. Klydau... Storas, kompleksuotas, riebaluotas kompiuterastas pareiske, kad visi zmones kurie nebaige mokslo ir netapo kazkokiais specialistais yra antrarusiai ir turi gyventi kiek supratau is tavo kalbu, skurde. Tikiuosi tu uzaugsi.
Shinigami 2011-11-01 22:08
Sekančiuose pranešimuose nesusilaikiau kai pradėjo sakyti, kad pučiuosi. Nei jie nori kad išsipusčiau tai galiu ir išsipusti. Aš nesakau, kad tie kas nebaigė mokyklos ar šiaip nepasisekė. Aš sakau, kad dėl savo nelaimiu ir tingėjimo nereikia kaltinti tu kas netingėjo ir kažko pasiekė. Nes kiek žinau iš biologijos visi gimdami turi tokias pat smegenys. Taigi ir tokias pat galimybes, bet kai kurie jomis nepasinaudoja. Jie dėl savo nesėkmių pradeda kaltinti kitus, kad ir mokytojus. Ir taip dar giliau nugrimsta į dugną. Bankininkas uždirba daugiau pinigų nei kasininkė visu pirma dėl to, kad jo darbas neša didesnę atsakomybę nei kasininkės. Jei kasininkė padaris klaida parduotvė patirs ne daugiau keliu šimtu litu žalą. Bet jei suklis bankininkas jis praras visus banko klientų pinigus. Dėl ko gali bankrutuoti įmonės ir daug žmonių netekti darbus. O visu antra ir dėl to kad galėtu būti bankininku jis turi daugiau investuoti į savo lavinimą. Tiek pinigais, tiek laiku. Ir turi sugebėti spręsti sudėtingas ekonomines problemas. Tai reiškia, kad jo mokslai nesibaigia baigus universitetą. Jis pastoviai turi mokytis vis nauju dalykų. Kiek pažistų žmonių visi kurie verkšlena kad gyvena blogai tai tie, kurie baigė univera ir galvoja kad jau jiems mokytis ir tobulėti daugiau nebereikia. Kai pradėjau studijuoti magistrantūroje pradėjau dirbti įmonėje žemiausiose pareigose. Bet per pusmeti (todėl kad tik tada atsirado galimybė parodyti ką galiu) sugebėjau pakilti pareigose ir aplenkti didelę dali senbuvių. Nes jie paprasčiausiai tingėjo daugiau tobulėti ir tiesiog darė tai ką viršininkas jiems pirštu parodydavo. Vienas iš tokių tinginių darbo metų sugebėjo užmigti kėdėje ir nuo jos nuvirsti. Kaip manot ar toks darbuotojas turi daug šansu pakilti pareigose? O jis daugiausiai ir verkia dėl nelygybės.
qriuqriu 2011-11-01 23:11
Shinigami bukit malonus sia tema neberasinekit, aciu
Shinigami 2011-11-01 23:18
Tai ką nepatinka tiesa?
Atlast 2011-11-01 23:28
Problem?
Shinigami 2011-11-01 23:38
Jokiu problemų. Tiksliau labai smagu, nes kol jis miega darbo metu aš kilu karjeros laipsniais ir uždirbu vis daugiau. Bet dėl to tegu neverkia kad mažai uždirba. Kai jis nuvirto nuo kėdės viršininkas buvo kitame kabinete ir tai girdėjo ir žino koks iš jo darbininkas.
Atlast 2011-11-01 23:58
O tu cia nori visiems parodyt koks tu saunus darbininkas ir kaip smarkiai kazkam uzdirbineji pinigus? Saunu. Perduok nuo manes geru dienu bosui