Einšteino aukojimas: Reliatyvumo kertinis akmuo turi trauktis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

- 2013-02-22 12:28
O kam? Tu turi hipotezę - imi ir tikrini. Gausi rezultatus, ir žiūrėsi, kas kur labiau tinka.
_alvydas_ 2013-02-23 12:03
Primečiau maždaug kokia čia jėga gautusi tam Nikolajevo Nr9 eksperimentui. Jei imti rėmelį kokį 0.1m dydžio ir laidų storį kokia 3mm tai jėga veikianti pakabintą (0.05m ilgio tarkim) laidą kairėn bus tik apie F = I^2 * 10^-7 * k Niutono, kur I srovė. k - kokia 0.7 - 0.5 (prilauso nuo sujungimo tarp laidų ir jų storio)
_alvydas_ 2013-02-25 23:03
Va tokį tai tikrai
- 2013-02-25 23:11
Vat vieno nesuprantu - nė viename iš šių eksperimentų nėra naudojamas nuostovus, tolydus magnetinis laukas - visur eina sudėtingos konfigūracijos. Kažkaip atrodo, kad tyčia taip daroma, nes klasikinei fizikai sunku įskaityti visus efektus, tai šarlatanams atsiranda puiki proga įvesti naują eterio jėgą.
Armageddon 2013-02-26 00:13
Most of Marinov's friends think these negative results on constructing a source of free energy (in order to solve the global energetic needs of humanity) might have pushed Marinov to commit a suicide. you, sir, are a retard
_alvydas_ 2013-02-26 07:54
Aš Marinovo klaidas žinau geriau už wikipediją , Kažkaip patikėjo žmogus, kad įmanoma gauti energijos iš nieko. Bet paminėk pavardę nedariusio klaidų? Esmė ne senas kažkieno asmenines klaidas skaičiuoti o kas jo nuveikta pozityvaus. Nebent tos klaidos yra vis dar neištaisytos. Bet šiuo atveju eina kalba ne apie Marinovo dabartį neįtakojančias klaidas, o apie tas kurios tokiem kaip tu kišamos į galvą kaip geros. Aš suprantu, kad pats dar toli nepajėgus savarankiškai pradėt galvot. Gali tik remtis tau patinkančiais autoritetais. Tai sekmės negalvojant.
_alvydas_ 2013-02-26 08:28
Tai tu bent žinai kas yra Ampero jėga? Tai ką tave mokino yra Grasmano formulė su tikraja Ampero bendro kaip briedis su gegute. Aš prie ko visa tai. Grasmanui kažko nepatiko originali Ampero formulė dviem mažiem laidininkam ir pakeitė sava, kurios numatymai na kaip valandinės ir minutinės laikrodzio rodyklės sutampa tik kartais. Bet jau senai žmonės pastebėjo, kad kartais tas Grasmanno išradimas neveikia. Na Nikolajevas praanalizavęs krūvelę eksperimentų kada neveikia įvedė papildomą jėgos komponentę. Kuri kokybiškai (kiekybiškai nieks rimtai dar nematavo turbūt) paaiškina tuos eksperimentus. Bet kaip atrūgą gavo amžino variklio galimybę ant ko Marinovas ir paslydo. Bet ar dėl to, kad Nikolajevas bandė kažkaip išspręsti šitą problemą jis šarlatanas? Jis ne šarlatanas, jis ne pakankamai drąsus. Mano manymu reikia ne pridėti naują komponentę prie Gramano formulės, bet tiesiog tą Gramanno formulę pakeisti kita. Manau ponai užsižaidė vektorinėm sandaugom ir nesiginino į galimas reiškinio priežąstis. Kuom galima pakeisti Gasmanno formulę pora postų aukščiau. Čia jokia ne sudėtinga kongiguracija, galima net vieną magnetą nuimti. Bet tada situacija kaip tik gausis sunkiau skaičiuojama ir matuojama. Vietoj to geriau pridėti dar 2 magnetus (veidrodinės simetrijos būdu), kad lengviau išskirti tai ką matuojam nuo pašalinių jėgų. Manau čia visuotinai priimta taktika matuojant kopensuoti triukšmus jei tik įmanoma.
- 2013-02-26 09:10
Šiaip, mane mokino Ampero jėgos išraiškos. Grasmano buvo pateikta kaip veikianti tam tikruose atvejuose, kurie, o siaube, yra daug dažnesni...
_alvydas_ 2013-02-26 09:35
Neklaidink žmonių, jos numato visiškai kitokią sąveiką kai imi atskirus laido gabaliukus, bet sutampa tam tikri integralai. Čia natūralu kad taip gali būti. Daug kokių cirkų gali matematikai prigalvot. Neneigiu, kad Grasmannas galėjo būti labai geras matematikas. Esmė ne tame, esmė, kad visos krūvos eksperimentų Grasmanno nepaaiškina net kokybiškai.
- 2013-02-26 13:25
Šiaip, eksperimentiškai galiu parodyti, kad ir Omo dėsnis neveikia. Ir? Tai jau ir jo netaikom, a? Grasmano sprendinys yra „ad-hoc“, kalbant tarp matematikų. Ir šiaip, jis gerai aprašo REALIAS grandines. Kartoju - REALIAS. Parodyk man tu srovės elementą, kuriame TEKĖTŲ srovė, ir jis nebūtų grandinės dalis. O visos problemos prasideda, kai imama tik viena grandinės dalis, ir staiga Oba - Niutono dėsnis netenkinamas, o kaip čia gali būti? Primeni Snukį, kuriam nesuvokiama buvo, kad sferos viduje kūną veikianti jėgų atstojamoji yra lygi apvaliam 0-iui, nors tos jėgos visomis kryptimis nei nulinės, nei vienodos. Elektros variklio veikimas nepakis, ar jį aprašysim pagal Grasmanną, ar pagal Amperą.
_alvydas_ 2013-02-26 13:56
Eik tu po magnetais Tiksliau į parduotuve pirkt pora magnetų ir laidų kokius 3 metrus jei netiki ką rašiau. Aš gi dėstau konkrečiai iki negalėjimo: yra eksperimentai , yra keletas paaiškinimų. Ne šiaip humanitarinių, galiu tiksliai paskaičiuoti jėgas bent dviem būdais (pagal save ir Tomilina) O to Grasmano formulės negali čia niekaip pritaikyt tai ir išsisukinėji vaikiškai.
- 2013-02-26 14:37
Taip, negaliu. Vienpolio motoriuko Grasmano išraiška negali aprašyti. Ir? Tau galvą skauda dėl to, kad pasaulis daug kur naudoja paprastesnę Grasmano išraišką?
_alvydas_ 2013-02-28 12:35
rwc 2013-03-01 16:23
Galiu pastebėt tik tiek, kad visai į nesąmones įlindot. _alvydas_ kažkokiu būdu įsivaizduoja, kad magnetas yra dvi plytos, viena pliusinis monopolis, kita minusinis (sudėk man vien pliusinių polių grandinę, plyz), bando pakeisti statinį magnetą rite (bullshit!), minusas įlindo į polemikas, ar įmanoma elektromagnetinėmis formulėmis paaiškinti kvantinius reiškinius (kokie dar žali/raudoni burbuliukai, kokios dar rodyklės ?). Visos jūsų formulės veikia tik taškiniams arba begaliniams magnetams ir laidams - t.y., neturintiems geometrijos. Išveskit lauko linijas ir skaičiuokit indukciją - tos linijos nei "pliusinės", nei "minusinės".
_alvydas_ 2013-03-01 22:33
Na ir paskaičiuok. Čia tavo stichija Čia tik laidai su srove. Pasirink matmenis kokius nori. (10cm rėmelio kraštinė gal tiks pvz. ir I=10A) Tada kokia bus maksimali F veikianti vidurinį laidą aukštyn ir prie kokio atstumo D tas maksimumas bus? (nors 10% tikslumu)
_alvydas_ 2013-04-04 20:48
Hm, atrodo, kad su "magnetiniu" lauku gali būti dar įdomiau. Imkim du laidus 2D plokštumoje. Galimai 2 lygiagretūs laido elementai esantys priešais net nesąveikauja Tačiau integruojant šitos formulės numatymai dar dažniau sutampa su Ampero ir Grasmano >>http://en.wikipedia.org/wiki/Ampère's_force_law nei ankščiau siūlytos F=F0*sin(a)sin(b) bet skirtingai nuo jų atrodo gali paaškinti minėtus Nikolajevo eksperimentus.
svetys 2013-04-05 12:58
Gamtoje yra tiek daug judėjimo, jėgų ir objektų. Telieka spėti iš trijų kartų kuri iš šių dimensijų neturi savo teorijos. Ir kuri iš jų kame yra pirminė.
_alvydas_ 2013-04-08 16:01
naujoji formulė numato lygiai 3 kartus mažesnę sąveiką (tikrinau skaitiniai integruojant). Pagal dabartinę teoriją jei paimti 10cm skersmens žiedus ir išdėstyti 11cm atstumu (tarp centrų) Tada jėga turėtų būti lygi 2223*I1*I2*10^-7 N Atitinkamai pagal siūlomą formulę 3kartus mažiau. Pasistengus turbūt eksperimentas įmanomas net namie. Prie kokių 10A būtų 0.022N ir 0.007N atitinkamai pagal abi teorijas. Bet jei kas turit pašonėj jautrių jėgos matavimo prietaisų gal būtų noro patikrinti?
_alvydas_ 2013-04-13 09:01
Čia su Mathematica dar truputį paintegravau duomenų kaip turėtų sąveikauti du žiedai su srove esantys vienoje plokštumoje. Gal vistik kas norėtų pabandyti patikrinti?
_alvydas_ 2013-04-14 09:24
Sorry, įsivėlė aritmetinė klaida. Šitoj mano formulėj visose trijose laido gabaliukai sąveikauja iš esmės vis kitaip. Va kaip mokslas ir pakliūva į matematinius spąstus.