Filmas vakarui. Atlantidos paslaptys ir hipotezės (Video, LT, EN)  (5)

Filmas apie tai, kas daugelį amžių jaudina žmonijos protus. Tai mitai apie Atlantidą. Siužetai apie išnykusią civilizaciją dažnai sutinkami rašytojų fantastų kūryboje. Mokslininkai iki šiol bando atsakyti į klausimą, kas iš tiesų slepiasi už graikų filosofo Platono papasakotos istorijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atlantida – hipotetinė sala ar žemynas, kurį 360 pr.Kr. savo dialoguose paminėjo Platonas. Šios salos sostinė tai pat vadinosi Atlantida, o gyventojai atlantai.

Pasak Platono, tai buvo aukštos kultūros ir turtingų žmonių šalis. Salos viduryje buvo derlinga lyguma, kurios centre stūksojo kalva. Čia iš žemės tryško šalto ir šilto vandens šaltiniai. Buvo daug metalų, upėse ir ežeruose – daug žuvų, žvėrių ir gyvulių, augo paslaptingas medis, kuris davė maisto, gėrimų ir kvapnių aliejų. Atlantidoje buvo labai gražūs miestai, šventyklos, uostai, rūmai, laivų statyklos, pirtys baseinai.

Yra įvairių teorijų apie Atlantidos buvimo vietą ir jos žūtį – sakoma, kad tai galėtų būti Kretos sala Viduržiemio jūroje, arba sala Karibų jūroje, arba Santorino sala Egėjo jūroje, kurios ugnikalnis tebealsuoja. Manoma, kad pirmasis jo išsiveržimas įvyko 1645 pr. Kr.  Išsiveržimas sukėlė cunamį, kuris nusirito iki Kretos pakrantės ir sugriovė mino civilizaciją.

Manoma, kad sunaikinus Atlantidą, ne visi žmonės žuvo, dalis pasklido po pasaulį. Todėl šios idėjos entuziastai mano, kad atlantai galėjo prisidėti prie Egipto piramidžių, sfinkso ir kitų šventyklų statybos, nes egiptiečiai negalėjo tuo metu turėti technologijų panašiems darbams. Taip pat šventyklos sienose randami ražiniai primenantys sraigtasparnį, povandeninį laivą, skraidančiąją lėkštę.

Centrinės Amerikos Jukatano pusiasalio majų civilizacijos palikime randami ženklai nebūdingi vietinei civilizacijai, tai galėtų būti Atlantidos hipotetinės kultūros pėdsakai.

Filmas supažindina su šiais ir kitais Atlantidos buvimo klausimais.

Filmo scenarijus: Amy Doyle

Filmo režisūra: Cara Biega

Filmo pavadinimas anglų kalba: Is it real? Atlantis

Filmo trukmė: 50 min.

Žanras: dokumentiniai filmai, 2014 m.

Filmo sukūrimo data: 2014 m.

Filmas lietuvių kalba:

Filmas anglų kalba:

Ieškote daugiau įdomių filmų? Aplankykite rubriką dokumentiniai filmai!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(47)
(12)
(35)

Komentarai (5)