10 viską pakeisti galinčių atradimų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Laurynas19 2015-08-17 15:28
Labai puikus straipsnis. Kalbant apie laisvos valios neturėjimą, tai manau jog tikrai nevisada atliekame veiksmus laisva valia, veiksmai būna atlikti inerciškai lyg būtume kažkieno valdomi ar tiesiog užprogramuoti. prieš mėnesį turėjau tokį įvyki kuriame sužeidžiau žmogų, ir veiksmai kuriuos atlikau visiškai nepriklausė nuo mano valios, tai buvo iš inercijos iš žinojimo ką darau net nesusimąstant. Gerai, jog viskas baigėsi gana laimingai, tačiau kai galvoju apie veiksmus kuriuos atlikau, tai logiško paaiškinimo neradau. Nes tai ką padariau, net buvo nebūtina daryti, man net nebuvo būtina būti ten kur buvau ir tai nebuvo mano sąmoningas veiksmas, kaip tarkim dabar aš sąmoningai spaudžiu klaviatūros mygtukus.
bahuriux 2015-08-17 18:26
Paskutinį sakinį užskaitau.
Giedriax 2015-08-18 00:11
Apie panspermiją: Manau, kad neįmanoma įrodyti, kad gyvybė žemėje atskrido iš kosmoso. Jei tai ir įmanoma - niekas net nežinotų kur ieškoti būtent to meteorito "kaltininko". Be to, jei krenta visokie mikrobai žemėn, kodėl nepasitaiko kokių nors masinių epidemijų nuo kosminių mikrobų? Nes nei žmonių nei gyvūnų imuninės sistemos jiems nepasiruošusios. Dėl paskutinio punkto: Bandymas pritempti religiją prie mokslo ar atvirkščiai? Juk religija visada mažai ką bendro turėjo su mokslu.
TAURAS 2015-08-18 15:11
Jei irodys, jog gyvybes uzuomazgos atsiranda tik kosmines spinduliuotes ir vakumo salygomis, tai kodel gi ne? To pasakoje visa visata turetu buti pilna visokiausiu gyvybes formu, kurios prisitaikiusios butent prie tos planetos geologines faunos, evoliucijos pagalba. Siaip puikus straipsnis priverciantis pagalvoti. Ypac mintys apie laisva valia. Paskutiniu metu daug apie tai domejausi ir man persasi isvada, jog daug dalyku siame gyvenime mes darome is inercijos. Paziurekime i reklama. Isanalizavus reklamos principus galima suprasti, jog tinkamai paveikus zmoniu receptorius mes galime apgauti pasamone ir priversti ja elgtis pagal reklamos kurejo norus.. Aisku visada atsiranda zmoniu kurie ne taip beatodariskai pasiduoda i aplinkos poveiki ir kuria savo supratima. Taciau dazniausiai tai yra kurybiski ir auksta IQ turintis individai. Taigi kazkokia valdoma pasamone lyg ir egzistuoja ir ji labiau "priklauso" zmonem atsparesniem nuo aplinkos poveikio. Elektronines smegenys? Daug poelgiu priklauso nuo harmonu balanso smegenyse, taigi butu isties idomu pamatyti kaip dirbtines smegenys susitvarkytu be musu kuno skiriamu harmonu kurie tesiogiai veikia musu nuotaika, o kartu ir poelgius. Juk toje pacioje situacijoje budami, suirze ar laimingi, galvosim visiskai kitaip? Taigi pasamones atskirimas nuo biologinio kuno atrodo nelabai imanomas..
Shinigami 2015-08-20 06:56
Va esminiai sakiniai. Ne tik smegenys apsprendžia mūsų poelgius, bet ir hormonai. Hormonų išsiskyrimas priklauso nuo genetikos, lygų, vartojamų preparatų ir aplinkos. Todėl visi šie dalykai veikia žmogaus sprendimus. Dar didelę įtaką daro asmens turimos žinios. Nes tik naudojantis turimomis žiniomis galima įvertinti kažkokius dalykus ir priimti išvadas. Taip pat didelę įtaką žmogaus sprendimams turi įsitikinimai (moralė, religija ir panašiai) kurie dažnai nekreipia dėmesio į žmogaus turima informaciją. Ir dažniausiai galutinis sprendimas yra padaromas visu šių veiksnių sumoje. Esant kokiame vakarėlyje sprendimui turi įtakos: alkoholis ar kitos psichika veikiančios medžiagos; aplinka, bijant išsiskirti; hormonai, nes vakarėlio metų jų būna daug; turimos žinios, jei nežinai kaip vairuoti už vairo nesėsi; įsitikinimai, žinoma jei pirmieji veiksniai pakankamai stiprus įsitikinimai gali buti nustumti į šoną, bet jei ne, tai ir jie turi įtakos priimamiems sprendimams. Yra asmenų kurie naudodamiesi visais šiais, žmogaus pasirinkimą įtakojančiais veiksniais sąmoningai daro įtaką kito asmens pasirinkimams, bet kad ir kas įtakotu priimamus sprendimus galutini pasirinkimą padaro pats asmuo. Bes bet kuriuo metu bent keli iš šių veiksnių veikia žmogaus pasirinkimą. Nes neįmanoma atskirti žmogaus įsitikinimų ir jo ribotu žinių nuo jo pasirinkimo. Bei dažniausiai veikia ir kiti veiksniai. Todėl jei sakyti, kad dėl šių veiksnių tai jau ne pačio asmens pasirinkimas, tada asmuo visiškai neturi laisvos valios. Ir iš vis laisva valia net teoriškai nėra įmanoma. Nes pasirinkimą reikia kažkuo pagrįsti. Net AI sprendimai butu veikiami genetikos (jo programinio kodo), jo turimos informacijos ir kompiuterio pajėgumų. Gal net virusų įtaka (liga?). Nes paprasčiausiai kitaip nebūtu įmanoma priimti sprendimų. Jei po sprendimo pasirinkimo ir jo pasekmių suvokimo galvoji, kad kvailai pasielgei, bet taip galvoji tik todėl kad nuo sprendimo iki pasekmių sukaupei daugiau informacijos arba atkreipei dėmesį ir į kita turima informaciją (ribotos žmogaus procesoriaus galimybės). Juk po išgertuvių ryte dauguma verkia ir prisiekinėja daugiau negerti, bet tik tol kol nepraeina pagirios. O paskui vėl geria nors ir žino pasekmes.
bird online 2015-08-21 09:31
visos temos idomios pafantazuoti, bet apie superkompiuteri, zmogaus super kurini - neuztenka fantazijos, kad nors akimirka patikeciau
AvikBanerjee 2019-03-06 12:13
My whole perception of GOD and the creation of the Universe is changed. The last line "Who Created You" is absolutely amazing. Thnx a lot, admin. https://thegreatfive.com/top-5-latest-s ... scoveries/