1924 m. bolševikų maištas Estijoje: nieko neprimena?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Zebediejus 2015-12-16 14:19
"Demografinis argumentas" yra kažkokia nauja tarptautinė norma, kuria remiantis galima užgrobti svetimas teritorijas? Ji nekoreliuoja su "unikaliu genetiniu kodu"? Nereikia čia vardinti "pirmo kanalo" terminologijos, kuri yra visiškas bullshit'as.
Ernestass 2015-12-16 14:42
1. Taigi, kuomet pasikeitė tarptautinė politika jūsų manymu? XX a. yra vienos moralės normos priimtinos, bet kai laikrodis persisuka į XXI a. mūsų įsitikinimai apie kas yra teisinga ir bloga staiga pasikeičia? Ar čia ne iš Sovietmečio ateinanti subjektyvios moralės normos? Gerai ir blogai yra ką partija sako, o ne kas iš tiesų yra priimtina ir kas yra ne. Tarptautinė politika nors ir pasikeitė tačiau ji nėra mažiau agresyvi. Ekonominiai, politiniai, technologiniai karai vyksta pastoviai. Šnipinėjimai tiktais išaugo, tas pats ir su kariniais konfliktais. JAV bombarduoja visas šalis, kurios jai neįtinka. Taigi, ar norite pasakyti, kad civilizuotas elgesys Rusijai būtų buvęs subombarduoti Ukrainos infrastruktūrą, nuversti valdžią bei suskaldyti valstybę? Ai, atleiskite. Skirtingos kultūros grupės neturi teisės į tokius pat moralės standartus. Afrikiečiai tėra bedžiones kurios vos vos geresnės už gyvulį. Pagal jūsų modeli, su vienomis valstybėmis galime elgtis kitaip, negu su kitomis. 2. Taip pat neverčiami kaip turėjo pasirašyti Vokietijos suvienijimo sutartį? Jiems buvo pasakyta paprastai, arba mes suvieninsime Voketija pagal mūsų dabartinę sutartį arba rasime kitų kelių taip padaryti. Tas pats ir su Budapešto sutartimi, Rusija nebuvo jokioje pozicijoje kovoti už savo interesus. Čia lygai taip pat kaip Lenkijos suteiktas ultimatumas mums. Arba pasirašome, kad atsisakome pretenzijų į Vilnių, arba ,,užsiimsime jumis''. Jeigu tamstai nėra svarbu reali demografinė sudėtis regiono tai akivaizdu, kad turite menką supratimą apie valstybingumą. Jūs nesuvoktumėte problemos esmės jeigu Lietuva pradėtų prisijungti Lenkijos miestus sau pagal istorinius pretekstus. Koks gi skirtumas, kad ten visi Lenkai!? Juk kažkada visa tai priklausę mums!
Zebediejus 2015-12-16 15:21
Ir vėl savo mintis kišat kaip mano. Lenkijos miestai priklauso Lenkijai. Lietuvos miestai priklauso Lietuvai, Ukrainos miestai priklauso Ukrainai ir Rusijos miestai priklauso Rusijai. Nepriklausomai nuo "demografijos". Matėm mes kaip keitėsi demografija Lietuvoje kai mus "išvadavo". Pagal jūsų logiką tada lietuviams priklausė Sibiras, o rusams - užgrobtos Lietuvos žemės ir miestai, kur jie buvo ištremti/atkeldinti. O šiuolaikiniame pasaulyje, kuris darosi vis labiau maišytas, kur žmonės migruoja kasdien milijonais, tai išvis yra absurdas galvoti apie kažkokias teritorijas pagal demografiją. Ir dar kartą prašau nebandyti savo minčių eigos priskirti man.
Ernestass 2015-12-16 16:05
Po antrojo pasaulinio karo jokio permušimo nebūta. Tiesiog atsirado branduoliniai ginklai kurie sustabdę ateinantį karą, tačiau karas perėjo tiktais kitoms valstybėms kaip Korėjai ar Vietnamui. Mūsų veiksmai mažai tepasikeitė, taip pat ir pasaulis. Kas antras musulmonas nori mus pavergti ir kas ketvirtas nori mus bausti smurtu. Mes tuo metu naikiname šalis aplink pasaulį subombarduodami jų infrastruktūrą, kurstydami civilinius karus bei remdami, bet kokius sau palankius lyderius. Tiesa pasakius, nematau kur tas esminis progresas. Netgi viduramžiuose atsirado supratimas, kad negalima tiesiog pulti kaimynų dėl įvairiausių menkniekių ir po 100'to metų karo, šalys tapo gerokai civilizuotesnės. Tačiau JAV kariniai veiksmai ir mūsų bendra politika ties ja parodo kokie hipokritiški esame ir čia buvo diskusijos prasmė. Kodėl mūsų spauda neloja ant JAV taip pat kaip ir ant Rusijos? Kodėl Nato neišpiria jos iš savos organizacijos? Kodėl nėra dedamas ekonominis embargas ant jos? Priežastys aiškios- jos grynai savanaudiškos ir veidmainiškos. Mes ramiai negalime laikyti vienos šalies didesniame moralinėje lygyje ar vertinti ją pagal specialias taisykles. Kadangi yra sukurtas presedentas mūsų pačių, dėl to ir Rusijos politika yra pateisinama geo-politiniame lygyje. Tuo noriu pasakyti, kad mes neturime moralinio autoriteto teisti Rusiją. Taip, ji nesielgia tinkamai, tačiau perspektyvoje, mes ne ką geresni už ją. Ir ką matote? Šalys nori nuimti sankcijas Rusijai. Jai tereikia gražiai elgtis per ateinančius mėnesius, neįsivelti į naujas bėdas ir bam, sankcijos sušvelnės. Tai ką tai reiškia jeigu ne EU vertybių neturėjimą? Rusija po USSR žlugima buvo bankrutavusi valstybė. Jos finansiniai resursai išvogti ir JAV pradėjo jai vaikščioti ant galvos. Jai duoti pažadai sulaužyti ir jokios pagarbos jos interesams jei iš karto nebeliko. Teigti, kad šalis turi laikytis įsipareigojimų kurios ji pasirašė per prievarta man yra fundumentaliai neteisu. Čia lygiai tas pats kaip teigti, kad Vokietija turėjo laikytis Versalio sutarties vien dėl to, kad ant jos yra jos parašas. Miestų bei valstybės demografija nekinta smarkiai įprastai. Normaliu atveju ji pakinta per daugybę kartų per kurias įsitvirtina kitataučių papročiai bei kultūra. Mes negalime staiga imti ir tvirtinti kad ilgai Vokiečių valdytas Memel'is staiga yra Klaipėda, nes jis kažkada priklausė mums. Tai visų pirma buvo vokiškas miestas su vokiečiais gyvenantiems ten. Mūsų teisės ten buvo grynai istorinės ir pasiimdami Memel'į sau, mes pavertėme daugelį jo gyventojų švetimšaliais savo pačių mieste.
Pjovėjas 2015-12-16 16:39
Kas čia per nesąmonės??? Galim ir privalom. Vat būtent taip putino propaganda ir dirba kaip tu parašei "ai aš už, bet putinas geras, nes kiti irgi negrus muša". Kad kažkada kažkas priėmė su teisę prasilenkiantį sprendimą mūsų istorijoje nepadaro Rusijos intervencijos Ukrainoje teisėta. Niekaip. Čia nepasiteisinimas. Aš irgi ateisiu tau namo langų išdaužt, nes kažkoks chuloiganas maniškius išdaužė. Ir tu neturėsi teisės reikalaut mane nubaust. Kitaip sakant nebeapsimetinėk Ernetsai, naudoji tipišką vatnikų argumentuotę suplaki tiltus su miltais, sakai, kad "kiti kažką trečius skriaudžia todėl ir rusija gali visus skriausti kada panorėjus, bet šiaip aš už Lietuvą" nu nejuokink ir dar kartą prašau, nenukrypkim nuo temos! Straipsnis visai argumentuotas, teisingas. Prie ko čia JAV? Paminėjus šią valstybę staiga straipsnis pasidaro neteisingas? Gal nereikia tokių nesąmonių?
Zebediejus 2015-12-16 16:46
Viskas su jumis aišku Kaip iš vadovėlio sukalbėjot tamsta.
Ernestass 2015-12-23 20:12
O tu įsiskaityk į ką rašau. Sulygink tu precedentus ir atitinkamai lygink Krymo atvejį kaip eilinį įvykį arba nuteisk Smetonišką valdžią už neteisėtus kovinius veiksmus bei teritorijos pasisavinimą.