Rekomenduojami planšetiniai kompiuteriai 2016 pavasariui: įvairiems poreikiams ir skoniams  (5)

Kaip jau įprasta, prasidėjus naujam ketvirčiui pasižvalgėme po lietuviškas technikos parduotuves, kokie yra geriausi pasiūlymai, galvojantiems įsigyti naują planšetinį kompiuterį. Planšetų pasirinkimas yra be galo gausus, tad norint išsirinkti tinkamą variantą, reikia arba labai gerai žinoti, ko ieškote, arba sugaišti daug laiko gilinantis į smulkiausius aspektus. Na, o skubantiems sudarėme savo rekomendacijų sąrašą – tikimės, jis pravers!


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ieškantiems pigiausios, bet dar patikimo pasirinkimo – „Lenovo IdeaTab 3-710F“

Kaina Lietuvoje apie 90€: Skytech.lt, Fortakas.lt

Dažnas negali skirti šimtų eurų planšetiniam kompiuteriui – kompiuteriui, kuris yra ne būtinybė, bet privalumas. Todėl „Lenovo IdeaTab 3-710F“ gali būti puikus pasirinkimas. Šis kompiuteris turi 4 branduolių „MediaTek“ procesorių bei pakankamai galingą „Mali-450 MP4“ GPU, todėl su grafika ir žaidimais šis plan6etinis kompiuteris sugebės susitvarkyti.

Žinoma, šio kompiuterio 7 colių IPS ekranas neturi itin aukštos raiškos ar matymo kampų, tačiau paprasčiausiai vaizdo įrašų ar net filmų peržiūrai šio ekrano tikrai pakaks.

Reikėtų paminėti ir gan neblogą dizainą bei faktą, jog šis kompiuteris turi „Android 5.0 Lollipop“ OS – nors tai nėra naujausia „Android“ versija, tačiau dauguma biudžetinių planšetinių kompiuterių turi netgi dar senesnes operacines sistemas.

Dar vienas pigus, bet jau solidesnis variantas „ASUS ZenPad 10 Z300C“

Kaina Lietuvoje apie 192€: Skytech.lt, Fortakas.lt

„ASUS ZenPad 10 Z300C“ yra sukurtas nenorintiems permokėti už nenaudojamas funkcijas. Iš esmės, šis planšetinis kompiuteris turi viską, ko reikia paprastam naudotojui – spartus procesorius, pakankamai daug operatyvios atminties, „Android Lollipop“ operacinė sistema, priekyje esantys stereo garsiakalbiai, neblogas ekranas.

Tiesa, reiktų iš karto žinoti, jog „ZenPad 10“ nesusitvarkys su itin grafiškai intensyviais žaidimais ar dešimtimis programų, tačiau ar dažnai paprastam planšetinio kompiuterio naudotojui to reikia?

Norintiems planšetinio kompiuterio iš „Windows“ stovyklos – „Prestigio Multipad Visconte 2“

Kaina Lietuvoje apie 210€: Skytech.lt, Fortakas.lt

Nors „Android“ planšetiniai kompiuteriai yra puikūs, tačiau dėl operacinės sistemos specifikos jie nėra įprastinių kompiuterių analogai. O kai kurie žmonės nori savo planšetėje turėti galimybę daryti viską tą patį, ką jie daro ir savo namų kompiuteryje.

Tokiu atveju „Prestigio Multipad Visconte 2“ yra tinkamas pirkinys – nors šis planšetas teturi 4 branduolių „Intel“ procesorių ir vos 2GB operatyviosios atminties, tačiau to tikrai pakaks filmams, įprastoms operacijoms, paprastiems žaidimams, darbui su „Office“ ir kitoms nesudėtingoms užduotims atlikti.

Jeigu planšetiniu kompiuteriu norite daryti kažką dar daugiau, ko „Visconte 2“ daryti nesugeba, galbūt jums reikia visai ne planšetinio kompiuterio, o tikro nešiojamo kompiuterio?

Beveik pilnavertis kompiuterio pakaitalas – „Acer Aspire Switch 10E“

Kaina Lietuvoje apie 420€: Skytech.lt, Fortakas.lt

Jeigu „Presitigio Multipad Visconte 2“ jums kažkuo neįtiko, o įprastinis nešiojamas kompiuteris irgi nevilioja, tuomet geriausias pasiūlymas būtų „Acer Aspire Switch 10E“. Nors šis kompiuteris nėra daug galingesnis už „Visconte 2“, tačiau jis turi 500GB kietąjį diską, pilną klaviatūrą, didesnės talpos bateriją ir, ko gero, viską, ko galima norėti iš nedidelio nešiojamo kompiuterio.

Sudėtingų užduočių jis neįveiks, tačiau nedideliems darbams atlikti ar naršymui socialiniuose tinkluose šis kompiuteris yra pats puikiausias!

Geriausias „Android“ planšetinis kompiuteris rinkoje – „Samsung Galaxy Tab S2 9.7“

Kaina Lietuvoje apie 480€: Skytech.lt, Fortakas.lt

Turite daug laisvų pinigų ir norite juos išleisti geriausiam „Android“ planšetiniam kompiuteriui rinkoje? Ką gi, šis titulas beveik be konkurencijos atitenka „Samsung Galaxy Tab S2 9.7“ – šis kompiuteris puikiai atrodo, jis yra itin plonas ir lengvas, jo galia neišmatuojama, o „Super AMOLED“ ekranas atrodo tiesiog kerinčiai!

Planšetinių kompiuterių rinkoje šis kompiuteris yra geriausias iš „Android“ stovyklos, kadangi jis savo konkurentus lenkia praktiškai kiekvienu aspektu ir juo galėsite daryti absoliučiai viską – jus ribos tik jūsų pačių fantazija.

Laiko patikrintas pasirinkimas – „Apple iPad Air 2“

Kaina Lietuvoje apie 585€: Skytech.lt, Fortakas.lt

Netraukia nei „Windows“, nei „Android“? Norite laiko patikrinto sprendimo, kuriuo džiaugiasi daugybė pirkėjų visame pasaulyje? Esate pasiryžę dėl geros patirties plačiai atverti piniginę? Ką gi, tuomet „Apple iPad Air 2“ yra geriausias pasirinkimas.

Šis planšetinis kompiuteris daugumos yra karūnuojamas kaip geriausias rinkoje ir nors yra daugybę pesimistų, kurie tai neigia, pardavimai sako visai ką kitą.

„Apple iPad Air 2“ turi daugiausiai pritaikytų programėlių, jis yra neįtikėtinai spartus, jo ekranas – puikus, o programinės įrangos atnaujinimai yra pastovūs ir stabilūs, kuo „Android“ konkurentai pasigirti dažniausiai negali.

Taigi, jeigu nenorite rizikuoti ir eksperimentuoti, norite tiesiog teisingai pasirinkti, su „Apple iPad Air 2“ tikrai neprašausite.

Kuriantiems – „Apple iPad Pro“

Kaina Lietuvoje apie 1130€: Skytech.lt, Fortakas.lt

Dirbate su vaizdo įrašais, grafika ar tiesiog piešiate? Pasirinkite „Apple iPad Pro“ –  šis kompiuteris turi daugybę naudingų priedų, ypatingai galingą procesorių ir pasakišką 12.9 colių ekraną, todėl kuriantiems žmonėms tai – puikus pasirinkimas.

Tai yra vienintelis planšetinis kompiuteris, kuriuo galima pilnavertiškai dirbti su grafika ar vaizdo įrašų montažu, todėl jeigu ieškojote įrankio profesionaliam darbui, galimai tą įrankį jau radote.

Žinoma, šiuo kompiuteriu galima ir žaisti žaidimus ar žiūrėti filmus, tačiau jeigu jums reikia tik to, tikrai neverta investuoti tiek daug pinigų į šį kompiuterį, kadangi jis yra skirtas tik profesionalams. Todėl ir jo kaina – atitinkama.




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(39)
(33)
(6)

Komentarai (5)