Nuo maisto kortelių iki abortų: sovietinio žmogaus kasdienybė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AP0323 2016-04-19 12:37
ilgai trukęs socialinis eksperimentas, dabar su nemažai panašumų panašius eksperimentus atlieka liberastai ir kiti tolerastai...
punktyras 2016-04-19 13:57
Tai jau taip, nespėsi apsidairyti, liberalai, žiū, jau ir įvedę maisto korteles, knygas iš bibliotekų sudeginę, kitaminčius gulage supūdę.
AP0323 2016-04-19 16:03
žodžio laisvė: http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/pa ... -57-613679
punktyras 2016-04-19 20:19
Prie ko čia žodžio laisvė? Neapykantos kurstymas ≠ žodžio laisvė
mnv 2016-04-20 11:57
Hmmm, not so sure. Idealiom sąlygom manau dėl tokių pasakymų tave galėtų atleisti (nes darai žalą įmonei ar valstybės įvaizdžiui jei esi tarnautojas), tarkim tave "nuteistų" viešoji nuomonė - kas nepritaria nebebendrautų ir pnš., bet baudžiamoji atsakomybė už ŽODŽIUS yra nesamonė, kad ir kokie jie būtų. Čia dabar nuomonės turėjimo uždraudimas.
punktyras 2016-04-20 13:25
Ne už nuomonės turėjimą baudžia, o už jos reiškimą. Gali turėti kokią tik nori nuomonę tol, kol jos nereiški. Jei pradedi ją reikšti, tada būk malonus, suprask, kad gyveni ne vienas pasaulyje, o visuomenėje, gyvenančioje pagal tam tikras taisykles, ir prisiimk atsakomybę, jei tavo žodžiai tų taisyklių neatitinka. O tavęs nestebina įstatymai, kuriais ginama asmens garbė? Kad baudžiama už šmeižtą? Tave stebina sąvoka psichologinis smurtas? Juk visa tai tik žodžiai.
mnv 2016-04-20 20:18
Ne už nuomonės turėjimą baudžia, o už jos reiškimą. <<< /facepalm. Pasikartosiu, tokiais atvėjais, jei ta išreikšta nuomonė "neteisinga", eina prieš nusistovėjusią viešąją nuomonę, tapsi juoda avim ir tiek. Teismai nereikalingi. Ginama asmens garbė? <<<<< Stebina. Kad baudžiama už šmeižtą? >>>> Yes and no. Jeigu totalus melas, nutaikytas prieš konkretų asmenį siekiant kažkokio tikslo ir tą vis kartojant, tada jo. Tave stebina sąvoka psichologinis smurtas? <<<<< Taip Juk visa tai tik žodžiai. >>> Taip, priimsiu tiesiogiai
moo 2016-04-20 21:01
Tu ir tavo šeima, esate galvijai ir padugnės. Jei man taip pasakytų kažkas viešai, atsidurtų teisme. Jei tau tai pasakytų, viskas ok, žodžio laisvė?
jull 2016-04-20 21:30
Toks senas anekdotas buvo... Du zydeliai gincijasi, vienas sako: duok man 100 euru, o tai kitaip pasakysiu visiems sinagogoj garsiai kad tavo dukra kekse. Kitas sako: tai kad as neturiu dukters, tik sunu. Pirmas atsako: As viena karta visiems pasakysiu, o tu tai visiems po viena atskirai aiskinsi.. Kaip tu manai, cia zodzio laisve? O reketo grasinimai?
punktyras 2016-04-20 21:53
Ne, už nuomonės reiškimą nebaudžiama, baudžiama už neapykantos kurstymą, raginimą susidoroti, etc. Kad asmens garbė ginama stebina? Jei neturi savigarbos, tai nereiškia, kad ir kiti jos neturi. Tai kuo išskirtinis šmeižtas? Juk tai tik žodžiai. O jeigu ne totalus melas, o pramaišiui su faktais? Jei nukreiptas ne prieš asmenį, o prieš grupę? Ir tai vis kartojama? Ir tuo remiantis, vykdomas smurtas prieš konkrečius asmenis? Kiek žmonių nužudė Hitleris? Neskaitant Evos Braun ir savęs? Stebina sąvoka psichologinis smurtas? Džiaugiuosi, kad neteko jo patirti. Bet pasakysiu tamstai naujieną, pasaulis nesibaigia vien paties asmeniu ir jis daug įvairesnis. Matuoti viską savo matu – labai natūralu, tačiau ne menkiau klaidinga.
AP0323 2016-04-20 22:12
Jeigu tu, pienburni, pašauktas į Lietuvos kariuomenę nesudalyvausi karinėje tarnyboje, tada tau baudžiamoji, bet jeigu tu - spalvotasis išbėgelis - DEZERTYRAS, tave sutiks su gėlemis ir duos didesnes socialines garantijas, nei MŪSŲ TĖVAI...Ir vadinti objektus tikraisiais vardais - ne nusikaltimas, kaip pasakė vienas žmogus - kai jauni - tai gėjai, kai amžius sukanka, tai seni pyderastai (look in international Lithuanian dictionaty)...
moo 2016-04-20 23:02
izmas. Taigi, pasikartosiu, tamstos socialinę grupę, kuriai priklausai (šeima, giminės, draugų ratas, religija, miestas, daugiabutis, pomėgiai, likimas ir/ar t.t.) galima vadint viešai, spaudoje ar TV galvijais ir padugnėmis? Tai žodžio laisvė ir žmogaus nuomonė? Jis juk pavadino (kaip jam atrodo) tikrais vardais.
immortallt 2016-04-21 08:52
Jo, kaip žodžio laisvė užsukti visą šmeižto kompaniją, klastoti įkalčius, įtikinti žmones melagingai liudyti. Tikrai čia žodžio laisvė. Žodžio laisvė, griežtu apibrėžimu, būtų tik savo nuomonės bei tavęs asmeniškai patikrintų faktų skleidimas. Tas pats ir žurnalistikoje. Tikrai geras žurnalistas, kiekvieną faktą privalo pats patikrinti, prieš spausdindamas. Jei neatitinka tikrovės - nespausdini visai, o ne prirašai 500 žodžių ir tada vieną eilutę. Paskambinus niekas nekėlė ragelio (buvo vidurnaktis) arba susiekus paaiškino, kad viskas buvo priešingai. Naudojant tik žodžius, skatinamas smurtas, žudymai, prievartavimai ir pan. Ypač vaikus galima sutraumuoti visam gyvenimui.
mnv 2016-04-21 11:45
Viskas ok. Kodėl man turėtų rūpėti, ypač tiek, kad dar su teismais varginčiausi? Viskas elementaru - tu man esi 0, todėl ir tavo nuomone man yra 0. O jei 0, koks man skirtumas ką sakai? Gali vadint bet ką kuo tik nori. "Jo, kaip žodžio laisvė užsukti visą šmeižto kompaniją, klastoti įkalčius, įtikinti žmones melagingai liudyti. Tikrai čia žodžio laisvė." Aš kalbu tik apie pavadinimą "galvijais ir padugnėm", įkalčių klastojimas jau atskiras reikalas. Na tokia jo nuomonė. Ką jis su savo nuomone gali pakurstyti? Kas negalvojo, tas nepradės galvoti, kas galvojo, tas taip ir galvos. Ir apskritai yra skirtumas tarp pavadinimo negražiai ir ką jūs vadinat "kurstymu". Man kurstymo nėra, kol jis konkrečiai nepradeda ORGANIZUOTI kokios priešiškos veiklos. Va koks didmeninis beizbolkių tiekimas ir sakymas einam daužyti jau yra kurstymas ar koks "false flag". Kokį Užkalnį turbūt išvis turėtų tesimai užtampyti?
immortallt 2016-04-21 13:07
Kai tave atleis iš darbo dėl to, kad tikės, jog esi pedofilas, nes kažkoks mulkis garsiai rėkia. Kai namo grįžti ramiai negalėsi, nes prie durų piketuos įtikėję fanatikai, kad esi pedofilas. Kai naktį automobilį padeginės, nes kažkas paskleidė šmeižtą ir melą, tada gal pakeisi nuomonę. Užkalnis ne neapykantą ties asmenimis ar grupes asmenų kursto, o tiesiai šviesiai rėžia tai, kas nepatinka masėms ir labai grubia maniera. Kartais persistengia, bet dažniausiai jisai teisus.
AP0323 2016-04-21 13:59
Cenzūra tolerastų apie atbėgelius daug ko nepasako ir juos vadinti galvijais yra labai daug pagrindo, čia jokia šmeižto kampanija, kaip islamistai elgiasi su moterimis, tai turbūt nėr ką ir šnekėti, pagal islamą moteris gyvulio vietoje, bet liberaltolerastai mėgsta pasiklysti loginiuose prieštaravimuose - moterų ir islamistų lygybė islame neegzistuoja, bet feministės labai palaiko atbėgelius, imortaliukas vėl kąžką peza apie kažkokį asmeninį šmeižtą pedofilija, bet labai palaiko užkalnį, kuris mėgsta įžeidinėti tam tikras socialines grupes, bet jam aišku baudžiamosios bylos nerekomenduoja, kaip sakant yra lygesnių už lygius: http://www.respublika.lt/lt/naujienos/p ... a_cenzura/
mnv 2016-04-21 14:22
Vėl /facepalm. Užkalnis ko ne kiekviename straipsnyje aprašo kažkokią tai grupę - "supermamytes", veganus, žiūrinčius ne tokias laidas ir t.t., ir t.t. Vaizdžiai nutapo vienokių ar kitokių žmonių portretus, kuriose manau nemažai kas save atpažintų. Ir vėl, apie pedofiliją čia jau aprašei ne nuomonės išreiškimą, o kas vadinama "character assasination". Viską norite nudažyti viena spalva, lyg nebūtų skirtumų. Jeigu visus užčiaupsit, kaip žinosit kas yra kas? Aš pavyzdžiui noriu, kad rasistai, homofobai ir t.t. laisvai reikštųsi, kad žinočiau.
hamann 2016-04-21 14:40
Bet niekam rėkt ir įrodinėt, kad tu esi durnas nereikia. Pats puikiai tai parodai. Tai gal visgi ir tų homofobų nereik? nes kitų žmonių seksualinė orientacija yra tik jų pačių reikalas. Gal ir rasistų nereik? nes paprastai jie yra neišsilavinę atsilikeliai, kurie apie asmenį sprendžia pagal jo odos spalvą. Supranti, tiek tu, tiek homofobai tiek rasistai, pasirinkote būti bukais siauro mąstymo padugnėmis ir tais pasirinkimais pažeidžiate kitų žmonių teises. O rasės - nepasirinksi.
mnv 2016-04-21 14:50
"Bet niekam rėkt ir įrodinėt, kad tu esi durnas nereikia. Pats puikiai tai parodai. " Ok "Tai gal visgi ir tų homofobų nereik? Gal ir rasistų nereik?" O tu įsivaizduoji, kad jeigu tie rasistai ir homofobai tyli, tai jų nėra? Čia maždaug kaip vaikas akis užsidengi ir tu jau nematomas? Ir čia aš durnas? Už kažko pavadinimą gyvuliais sakot, kad tvarkytis teismais yra OK, tuo tarpu patys juos durnais padugnėm vadinat. Patys savo hipokritiškumą matot?
immortallt 2016-04-21 14:58
Matai, jie skatina neapykantą ir kurso santaiką, jie jau nėra nekalti.