Griežtos karalienės sargybinių parado taisyklės: vietoj tualeto - į kelnes, jei alpsti - tai tik veidu į žemę (Video)  (7)

Monarchės Elizabeth II jubiliejui skirto parado metu apalpęs karys taisyklėms nenusižengė. Mat karalienės sargybiniai mokomi, kad apsvaigus dėl storos uniformos ir kailinės kepurės alpti reikia griūnant veidu į smėlį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Alpk oriai, o jeigu ilgai stovėdamas užsimanysi į tualetą, pagalvok apie Angliją ir nepalik savo pozicijos. Tokius nurodymus gauna žymieji raudonais švarkais ir juodomis kepurėmis pasipuošę karališkųjų rūmų sargybiniai.

Jungtinės Karalystės valdovės garbei šeštadienį 1,5 tūkst. sargybinių dalyvavo iškilmingame parade ir marširavo Bakingamo rūmų kieme.

Nors Londone temperatūra vos viršijo 20 laipsnių šilumos, ir toks oras pasirodė per tvankus storomis uniformomis ir juodo lokio kailio kepurėmis nuo seno besipuošiantiems sargybiniams.

Žygiuoti karalienės jubiliejaus parade – garbė, tačiau tai yra kur kas sudėtingesnė užduotis, nei gali pasirodyti šimtams tūkstančių renginį stebinčių žmonių.

Paradui kariai repetuoja ilgus mėnesius ir gauna griežtus nurodymus dėl to, kaip elgtis, jeigu pasidaro silpna.

Kariams negalima siūbuoti, linguoti ar griuvinėti šonu, atsiremti ranka, atsiklaupti ir, žinoma, negalima pamesti šautuvo.

Didžiausią ištvermę pademonstruoja tie kariai, kurie moka griūti veidu į priekį, iš rankų nepaleisdami ginklo.

„Reikia griūti taip, lyg stovėtum pagal komandą „ramiai“. Tiesa, tai gali baigtis sulaužyta nosimi ir keliais išmuštais dantimis“, – paaiškino Velso sargybinių garbės kuopos majoras Dai Bevanas.

Baisiausia – nugriūti ant nugaros. 11-os sluoksnių uniforma pasiūta taip, kad neišryškėtų prakaito dėmės, tad dažnai nėra aišku, ar kariai kenčia.

Tiesa, sargybiniai mokomi saugotis nuo alpimo pasirūpinant, kad lokio kailio kepurę prilaikantis odinis dirželis nebūtų pernelyg tvirtai užveržtas. Taip pat patariama prieš ilgą ceremoniją išgerti kelis litrus vandens. Tiesa, tai gali sukelti kitą problemą.

Jeigu karys apsiskaičiavo, kiek skysčių galėjo suvartoti be papildomų kelionių į tualetą, jam nepavyks palikti savo posto vos užsimanius nusilengvinti.

„Girdėdavau, kaip vaikinai už nugaros dejuodavo“, – prisiminė 25 metų sargybinis Bryce'as Pounderis. Karalienės Elizabeth II gimtadieniui skirtas kasmetis paradas trunka apie tris valandas, o 2011 metais vykusiose karališkosiose princo Williamo ir Kate Middleton vestuvėse kariams reikėjo išstovėti net keturias valandas.

„Laimė, jeigu kam nors labai nepasiseka, vilnonio baratėjos audinio kelnės yra pakankamai tamsios, kad paslėptų gėdą. Kartais pasitaiko mažų balučių“, – pridūrė kitas sargybinis Shaunas Marsdenas.

Jeigu kariai stovi petys į petį, alpstantį sargybinį dar gali išgelbėti bendražygiai, suremdami pečius ir išlaikydami jį stačią. Prieš iškilmes kariai taip pat turi nusišveisti batus išnaudodami „nuo keturių iki penkių“ indelių vaško vienai porai, kad aulinių paviršius spindėtų kaip veidrodis.

O svarbių ceremonijų išvakarėse sargybiniams liepiama maudytis su juodo lokio kailio kepurėmis ir jas išplauti šampūnu, pernakt išdžiovinti, o ryte kruopščiai sušukuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(41)
(5)
(36)

Komentarai (7)