TOP 10 populiariausių pirkinių iš Kinijos: viršūnėje automobilių diagnostika, No.1 išmanieji laikrodžiai ir „Xiaomi“ ausinės, kurioms nėra lygių pagal kainą ir kokybę (Kovas, 2018)  (1)

Šiltėjantys orai keičia pirkėjų įpročius. Matyti, kad žmonės vis labiau atsigręžia į prekes aktyviam laisvalaikiui, automobilių aksesuarus ir šiaip su šiltuoju metų laiku siejamus daiktus. Tai ką gi labiausiai pirkote praėjusį kovą?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Automobilinės diagnostikos įrenginys „Jtron ELM327 MINI“ 

Užteko vieno išsamaus ELM327 įrenginio aprašymo ir jis jau pirkimų TOP viršūnėje. Ir tai turbūt nieko keisto - tai labai pigus daikčiukas, o naudos suteikia ne taip jau ir mažai. 

Ar neerzina prietaisų skydelyje vis užsidegančios apie gedimus informuojančios lemputės? Žinoma, jos tik atlieka savo svarbias funkcijas, tačiau problema yra ta, kad kartais jokių gedimų nėra. Tenka vykti į automobilių remonto dirbtuves, kur sužinote, jog daviklis pastebėjo neegzistuojantį gedimą ir klaidos pranešimą galima ištrinti. Sužinoti savo automobilio būklę galite ir patys įsigiję štai tokį diagnostikos įrenginį.

„Jtron ELM327 MINI“ yra labai paprastas įrankis. Jis „Bluetooth“ ryšiu prisijungia prie išmaniųjų įrenginių ir leidžia nuskaityti kompiuterio užfiksuotas klaidas. Juo labai paprasta naudotis - tereikia prijungti prie automobilyje esančio OBD2 lizdo (jį turi daugelis automobilių, pagamintų po 1996 metų).

Aišku, su „Jtron ELM327 MINI“ komplektuojama ir programinė įranga bei instrukcijos. Geriausia tai, kad šis įrenginys yra visai pigus. „Jtron ELM327 MINI“ kainuoja €4,51.

2. „Xiaomi Mi WiFi 300M Amplifier 2“ belaidžio ryšio stiprintuvas

Kartais dėl namų išplanavimo ar dydžio ne visus jų kampelius pasiekia vienodai stiprus „Wi-Fi“ ryšys. Šią problemą galima spręsti keliais būdais, tačiau paprastas „Wi-Fi“ stiprintuvas yra bene paprasčiausia patikima išeitis. „Xiaomi Mi WiFi 300M Amplifier 2“ yra labai lengvai įrengiamas ir gerokai sustiprina „Wi-Fi“ signalo pasiekiamumą.

Tačiau reikia atminti, kad jis signalą sustiprina, tačiau neretransliuoja, todėl kartais atsiranda nepagrįstų skundų, neva šis stiprintuvas neveikia. Kaip yra iš tikro, skaitykite šioje „Xiaomi Mi WiFi 300M Amplifier 2“ apžvalgoje

„Xiaomi Mi WiFi 300M Amplifier 2“ yra labai paprastai įrengiamas. Jam nereikia jokių ypatingų nustatymų, slaptažodžių, laikiklių ir taip toliau. Šis lengvas prietaisas turi dvi integruotas antenas ir gali užtikrinti iki 300 Mbps greitį. „Xiaomi Mi WiFi 300M Amplifier 2“ kainuoja €7,38.

3. Elektrinis dantų šepetėlis „Seago SG – 507“

Šiais laikais visi gydytojai pataria naudotis elektriniais dantų šepetėliais. Jie valo efektyviau - per tą patį laiką dantys tampa švaresni. 

Kovo mėnesį publikavome išsamų elektrinių dantų šeptelių palyginimą - kokie elektriniai dantų šepetėliai turi geriausią kainos ir kokybės santykį, kokie labiausiai tinka vaikams ir kelionėms, o kokie geriausiai atrodo vonioje. O šis TOPas rodo, kad pirkėjų simpatijas laimėjo „Seago SG – 507“.

„Seago SG – 507“ yra puikus dantų šepetėlis, kurio galvutė vibruoja 40 000 kartų per minutę dažniu, kuris turi IPX6 atsparumo vandeniui stadartą atitinkantį korpusą, USB laidą įkrovimui ir 4,94 pirkėjų skirtas žvaigždutes iš 5 galimų.

„Seago SG – 507 komplektuojamas su trimis galvutėmis, kurios pasižymi aukštos kokybės šereliais, USB laidu įkrovimui ir instrukcijomis. Pagrindiniai „Seago SG – 507 privalumai yra mėnesį tarnaujanti baterija, USB įkrovimo sistema ir nedidelis svoris. Kadangi „Seago SG – 507 neturi įkrovimo stotelės, jį patogiau pasiimti į kelionę. „Seago SG – 507 kainuoja  €13,35.

4. Automobilinis įkroviklis, FM moduliatorius ir laisvų rankų įranga

Jeigu į pirkimų TOPą patekdavo automobilinis FM moduliatorius su pakrovėju, kaip taisyklė tai būdavo naujasis „Xiaomi Roidmi 3S“ (apie jį išsamiai rašėme apžvalgoje) arba „Xiaomi Roidmi 2S“ (išsamiai galima paskaityti „Xiaomi Roidmi 2S“ skirtuose straipsniuose). Tačiau šį kartą juos nugalėjo universalesnis ir labai įdomiai atrodantis BT-39.

BT-39 - tai labai universalus prietaisas, atliekantis galybę funkcijų. Prie jo per USB, 3,5 mm jungtį ar „Bluetooth“ ryšį galima prijungti įvairius įrenginius ir laikmenas. Pats BT-39 yra jungiamas į automobilinį elektros lizdą. Tuomet jis gali tarnauti kaip laisvų rankų įranga ar FM moduliatorius - jūsų muzika iš telefono ar USB rakto gali būti grojama net per seną automobilinę magnetolą.

BT-39 turi 1,44 colių ekraną, didelius mygtukus, kuriuos lengva valdyti net ir nenukreipiant žvilgsnio nuo kelio, ir lankstų kištuką, kurio kampą galima reguliuoti. Ant šio įrenginio korpuso rasite net du USB lizdus, atminties kortelės lizdą ir 3,5 mm jungtį. BT-39 kainuoja  €15,73.

5. „Baofeng 999S“ racija

Telefonų eroje racijos nėra labai populiarus pirkinys, tačiau mėgstantiems žygius į gamtą tai nepamainomas ir labai patogus daiktas. Tiesa, išsirinkti gerą daiktą už protingą kainą - reikalas nėra paprastas. Tad kai „Baofeng 999S“ gavo labai gerą nuolaidą ir jos kaina nukrito iki 13€, ši racija iš karto tapo geriausia radijo stotele pagal kainą ir kokybę ir tuo pačiu - vienu iš perkamiausiu produktu.

Tai patogi, lengva radijo stotelė, kurią galėsite pasiimti į žygį, žvejybą ar tiesiog poilsį gamtoje. „Baofeng 999S“ turi 1800 mAh bateriją, kuri užtikrina 12 valandų darbą. Ši radijo stotelė veikia 2-4 km atstumu ir turi ilgą nuimamą anteną. Ji veikia 400 - 470MHz dažniuose, leidžia įsiminti net 16 kanalų.

Geriausia tai, kad „Baofeng 999S“ naudotis labai paprasta net nepatyrusiems žmonėms. Šalia įprasto ryšio palaikymo „Baofeng 999S“ atlieka ir kitas funkcijas - šis įrenginys turi FM radijo imtuvą ir net LED žibintuvėlį. „Baofeng 999S“ be nuolaidų kainuoja  €20,82, tačiau su nuolaida - vos 13€. Už tokią kainą šiai dienai tai tikrai geriausia, ką galite surasti - apie tai kalba ir bendras pirkėjų vertinimas, kurie siekia 4.96 balus. 

6. No. 1 F6 išmanusis laikrodis

„NO.1 F6“ laikrodis turbūt geriausiai rodo protingą balansą tarp kainos ir techninių parametrų. Jis jokiais būdais nesivaržo su flagmanais, kainuojančiais kelis šimtus eurų, bet paprastam vartotojui bent 50-60% flagmano funkcijų nereikia iš viso, o mokėti papildomai už vardą nori ir gali tikrai ne kiekvienas. 

Tuo tarpu „NO.1 F6“ pasižymi ne tik gera išvaizda, bet ir geru funkcionalumu bei ištverme. Kovo mėnesį aprašėme gamintojo pademonstruotus „NO.1 F6“ išmaniojo laikrodžio patvarumo bandymus, kuomet sąlygos buvo net griežtesnės nei kitiems tokio tipo laikrodžiams ir tai lėmė didelį susidomėjimą šiuo produktu. 

Net ir pasauliniais masteliais tai labai populiarus, ir savo kainos diapazone kokybiškas išmanusis laikrodis. Jis atlieka visas funkcijas, kurių galite tikėtis iš išmaniųjų laikrodžių: praneša apie pranešimus telefone, skaičiuoja žingsnius, įveiktą atstumą, sudegintas kalorijas, stebi miego ritmus, primena pajudėti ir išgerti vandens.  No. 1 F6 taip pat turi skirtingus režimus skirtingoms sporto šakoms, todėl jūsų treniruotę stebi atidžiau.

Geriausia tai, kad No. 1 F6 yra atsparus sutrenkimams, vandeniui ir dulkėms (atitinka IP68 standartą) ir vis tiek sveria mažiau nei 38 gramus. No. 1 F6 turi 350 mAh bateriją, kurios jums tikriausiai pakaks visam mėnesiui. Tai yra išties labai įdomus laikrodis, kuris dar ir atrodo visai gerai.

Įdomu tai, kad kovo mėnesį šis laikrodis su nuolaidomis kainavo apie 31€ (be nuolaidų jo kaina pasiekia ir 40€), o dabar No. 1 F6 kainuoja viso labo €26,75.

7. No. 1 F5 išmanusis laikrodis

No. 1 F5 yra labai panašus į F6, tačiau tai dar daugiau galimybių turintis laikrodis. Jis turi tokią pat 350 mAh talpos bateriją, tačiau sveria net 105 gramus. Kodėl? Todėl, kad jis yra dar tvirtesnis, dar atsparesnis smūgiams ir mechaniniams pažeidimams. Tiesa, F5 atitinka IP67 standartą, kuris yra kiek žemesnis nei tas, kuriuo gali pasigirti F6.

No. 1 F5 atlieka visas funkcijas, kurias gali įveikti F6, tačiau šalia jų turi ir GPS imtuvą, todėl galėsite sekti savo maršrutą. Tiesa, komentaruose galima sutikti atsiliepimų, kad GPS imtuvas nėra labai didelio jautrumo, tad patalpose iš jo nebus naudos. Nors atviroje vietovėje turėtų veikti. 

Šis laikrodis taip pat gali pateikti jūsų buvimo vietos aukštį virš jūros lygio, aplinkos temperatūrą ir atmosferos slėgį. No. 1 F5 taip pat efektyviau stebi jūsų sportavimo įpročius - jis net gali ištirti, kokiu dažniu dėliojate žingsnius bėgiodami. Kovo mėnesį jis kainavo vos 40€, tačiau dabar didžiosios nuolaidos jam baigėsi ir No. 1 F5 dabar kainuoja apie €48. 

8. „Xiaomi Mi IV“ ausinės

Amžinas TOP 10 perkamiausių produktų dalyvis. Šios ausinės jau labai ilgą laiką yra vienos populiariausių mūsų šalyje ir nesunku suprasti, kodėl. 

„Xiaomi Mi IV“ yra hibridinės - jose suderintos dvi garsiakalbių technologijos, todėl šios ausinės puikiai atkuria ir aukštus, ir žemus dažnius. „Xiaomi Mi IV“ taip pat pasižymi labai tvirta konstrukcija - korpusas yra pagamintas iš metalo.

Apie „Xiaomi Mi IV“ esame prirašę daugybę apžvalgų, tarpusavio palyginimų su kitomis ausinėmis, tad jei kyla klausimų, permeskite akimis šiuo tekstus. 

„Xiaomi Mi IV“ yra į ausis įstatomos ausinės su laidu, ant kurio yra sumontuotas ir mikrofonas. „Xiaomi Mi IV“ dabar kainuoja €14,77 - tai kažkur 1€ daugiau nei pati geriausia šių ausinių kaina, tačiau be jokių nauolaidų jos pabrangsta iki 20€.

Daugelis apžvalgininkų sutinka, kad tai - geriausios ausinės savo kainos kategorijoje, tik ne visiems patinka itin stiprūs žemi ir aukšti tonai. Norintiems vidutinių tonų reikėtų rinktis kiek brangesnes „Xiaomi Hybrid Pro HD“. Išsamus „Xiaomi Mi IV“ ir „Xiaomi Hybrid Pro HD“ palyginimas

9. „Bluetooth“-3,5 mm adapteris „SpedCrd“

Netikėtas TOPo dalyvis - „SpedCrd“:  tai visai mažytis prietaisas, kuris gali jūsų automobilio garso sistemai suteikti papildomo funkcionalumo. Tai - labai mažas „Bluetooth“ imtuvas, kurį galima prijungti prie įprasto 3,5 mm lizdo. Tai reiškia, kad prie senesnės automobilinės magnetolos su tokia jungtimi galėsite prijungti savo išmanųjį telefoną.

Ant „SpedCrd“ korpuso rasite ir garso reguliavimo, dainos perjungimo ir ragelio pakėlimo mygtukus - šis įrenginys veikia ir kaip savotiška laisvų rankų įranga. „SpedCrd“ kainuoja vos daugiau nei 4 eurus.

10. NO.1 S9 išmanusis laikrodis

Dar vienas išmanusis laikrodis ir vėl iš NO.1. Negi šis gamintojas gamina geriausius vidutinės klasės laikrodžius? Tikrai ne - pagal savo galimybes NO.1 laikrodžiai neprilygtsa „Xiaomi“ išmaniesiems laikrodžiams ir apyrankėms, bet už tai yra 2-3 kartus pigesni. Ar bereikia stebėtis, kad jie yra labai populiarūs?

NO.1 S9 - klasikinės išvaizdos išmanusis laikrodis, nepasižymintis tokiu dideliu atsparumu ir galimybėmis kaip NO.1 F6 ar NO.1 F5. Jis geriausiai tinka aktyvų laisvalaikį miesto sąlygomis mėgstantiems žmonėms, nes atlieka visas funkcijas, kurių tikitės ir iš kitų išmaniųjų laikrodžių. Tačiau pagrindinis NO.1 S9 koziris yra išvaizda - jis yra plonas, lengvas ir turi klasišką apyrankę.

NO.1 S9 turi labai talpią 380 mAh bateriją, kurios pakaks ilgoms darbo dienoms. Tai yra vienas iš tų laikrodžių, su kuriais galite eiti pasportuoti ar eiti į vakarienę restorane. Tačiau į gamtą jo geriau nesinešti - jis neturi atsparumo drėgmei, o ir fizine prasme nėra toks tvirtas kaip aukčiau aprašyti NO.1 laikrodžiai. Tačiau tarp klasikinės išvaizdos laikrodžių už tokią kainą turbūt nerasite nieko geriau - čia ir yra pagrindinis NO.1 koziris. 

NO.1 S9 kainuoja €28,43.

 

Praėjusių mėnesių TOP perkamiausi daiktai iš Kinijos, kaip vyksta pats pirkimas ir pristatymas į Lietuvą, ar reikia bijoti papildomų mokesčių




 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(8)
(1)

Komentarai (1)