Apžvalgos autoriui patikusios visiškai belaidės ir labai patogios ausinės sportuojantiems, tačiau perspėja, kad jos tiks ne visiems (Apžvalga, Video)  ()

Belaidės ausinės gana dažnu atveju turi jas jungiantį laidą – tik ne šiuo atveju. „Mini X2T“ belaidėms ausinėms nereikia jokio laido, o be to, jos turi ir pastovų energijos šaltinį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mini X2T“ belaidės ausinės nebijo prakaito ir vandens, yra su itin talpia 85 mAh baterija (kiekviena ausinė aut. past.). O šauniausia, kad „Mini X2T“ turi labai talpią 1500 mAh išorinę bateriją, kurios spalva suderinta su ausinėmis. Tai atrodo itin stilingai ir labai patogu šiomis ausinėmis naudotis bei jas nešiotis.

O kaip jos realiai dirba? Kokiomis savybėmis pasižymi? Paprastai jos kainuoja apie 25€, dabar siūlomos su nuolaida, bet ar yra vertos ir tų 19 eurų? Į visus klausimus pasirengęs atsakyti šios apžvalgos autorius Nick Mora.

Tad pradedame iš pradžių.

Pačioje pakuotėje yra „Mini X2T“ belaidės ausinės ir jų talpi išorinė baterija. Ausinės įstatomos į šonuose esančias ertmes, kuriose yra ir specialūs magnetai, dėl kurių ausinės tvirtai laikose, kai yra įkraunamos papildoma energija.

Šios baterijos-dėklo priekyje yra indikatorius, kuris rodo baterijos talpą, o jos apačioje yra microUSB jungtis, kuri skirta pačios išorinės baterijos įkrovimui. Nors ši išorinė baterija yra pagaminta iš metalo ir plastiko, tačiau nėra sunki.

Pakuotėje yra pačios „Mini X2T“ belaidės ausinės, kurių kiekviena turi 85 mAh bateriją. Ausinės yra belaidės, palaiko „Bluetooth 4.2“ – vienu metu galima ausines suporuoti su dviem įrenginiais.

Taip pat kiekviena iš jų turi mikrofoną, todėl galima naudoti kaip laisvų rankų įrangą, ir kiekviena ausinė turi aplinkos triukšmo mažinimo technologiją. Nors abi ausinės turi mygtukus, tačiau naudojimo metu kairiosios ausinės mygtukas sustabdo, paleidžia ir perjungia dainą bei atsiliepia į skambutį. Pačios ausinių pagalvėlės yra išties malonios, tad čia nėra jokių pretenzijų.

Ausinės turi ir asistentą, tiek kalbanti kinų, tiek ir anglų kalbomis. Kalba gana aiškiai ir garsiai. Vienu paspaudimu ausinė įjungiama arba išjungiama, o paspaudus du kartus – ausinė suporuojama su išmaniuoju telefonu. Pats ausinės suporavimas apžvalgos autoriui užtruko vos keletą sekundžių. Beje, nėra svarbu kurią ausinę suporuosite su telefonu, nes suporavus vieną ausinę, kita automatiškai suporuojama su tuo pačiu įrenginiu.

Garso kokybė apžvalgos autoriui itin patiko – „tiesiog nuostabiai gražiai skamba“. Muzika skamba pakankamai garsiai, nors šiek tiek trūksta žemų tonų.

Jei naudojama viena ausinė, tai jos energijos pilnai užtenka 3,5 valandų pokalbių telefonu, o jei abi – 2,5 valandų pokalbių. Abi ausinės, kurių baterijų talpa siekia po 85 mAh, iki visiško išsikrovimo leis klausytis muzikos apie 5 valandas.

Bet nereikia pamiršti, kad visada šalia savęs bus „Mini X2T“ talpi 1500 mAh išorinė baterija. Į ją tereikia įstatyti savo ausines ir jos iškart bus pradėtos įkraudinėti, o šviesos indikatorius parodys kiek šioje išorinėje baterijoje liko energijos. Dėl naudojamų magnetų šios ausinės laikosi tvirtai ir neiškrenta net ir stipriau kratant išorinę bateriją.

Ausinių skleidžiamas garsas yra išties malonus, tačiau kaip jau ir minėjome šiek tiek trūksta žemų tonų. Visgi, ausinės yra išties garsios, muzikos klausytis pilnai užtenka pasirinkus vidutinį muzikos stiprumą.

Su telefonu ausinės greitai suporuojamos, o atsliepus į skambutį, garsas yra aiškus ir be kažkokių nereikalingų trukdžių. Dėl „Bluetooth 4.2“ technologijos ausinės veikia su įrenginiu, kuris nuo jų yra nutolęs iki 20 metrų, o tai išties geras rezultatas.

Vienintelis dalykas, kuris užkliuvo apžvalgos autoriui, kad pačios ausinės yra kiek storokos – jų korpusas galėtų būti šiek tiek plonesnis, tada ausinės išvis būtų idealios. O daugiau minusų „Mini X2T“ belaidėse ausinėse Nick Mora neįžvelgė.

Pačios „Mini X2T“ belaidės ausinės ausyse maloniai laikosi, nėra jokio diskomforto. Abi suporuotos su išmaniuoju telefonu ir vienu metu tinkamai leidžia muzika, nesigirdi, kad būtų kažkoks vienoje ausinėje skambančios muzikos atsilikimas nuo kitoje ausinėje skambančios muzikos. Garsas yra malonus.

Neverta bijoti, kad bėgiojant ar intensyviai judant iškris ausinės, to tikrai nebus. „Mini X2T“ tvirtai laikosi ausyse, tereikia pasirinkti tinkamas pagal jūsų ausis ausinių pagalvėles (pakuotėje yra 3 skirtingo dydžio ausinių pagalvėlių poros ir vienos jau uždėtos ant pačių ausinių aut. past.).

Visame komplekte taip pat yra anglų ir kinų kalba parašyta naudojimo instrukcija, USB kabelis, kuris yra skirtas įkrauti išorinei „Mini X2T“ belaidžių ausinių baterijai bei specialus maišelis nešiotis šioms ausinėms.

Galutinis verdiktas

Nick Mora šios „Mini X2T“ belaidės ausinės itin patiko. Vienintelis šių ausinių minusas yra tas, kad trūksta žemų tonų, na ir dar, kad jos yra kiek storokos, bet čia viskas priklauso nuo kiekvieno asmeninio požiūrio. Pats garso lygis yra itin aukštas, kaip ir pats ausinių funkcionalumas. O lengva ir patogi nešioti išorinė belaidžių ausinių baterija užtikrina, kad bet kokioje situacijoje nepritrūks reikalingos energijos.

O ką daryti jei norite ausinių, kuriose dominuoja žemi tonai? Tuomet rinkitės belaides „Xiaomi Wireless Bluetooth 4.1 Music Sport Earbuds“ - apie jas rašėme apžvalgoje Norite ausinių su labai tyru, gražiu garsu ir smagiais aukštų natų akcentais? Tai bene pačios geriausios belaidės ausinės sportuojantiems iki 30€.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(2)
(4)

Komentarai ()