Skausmas praėjo. Kaip Suomija susitvarkė su rusiškomis antisankcijomis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

dainius.tamošaitis 2018-08-08 20:45
Nereikia suomijos iki sol Lietuvos ukininkam sunkiu del saksiciu kurias gavome per prastus salies vadovus labausia per prezidentia kuri gaudama 10k eu visiskai nesuprantu kaip paprastiem zmonem gyventi is 380 eu .
kionig 2018-08-08 22:43
Azys 2018-08-09 08:40
Lietuvos exportas taip pat išaugo, gal ne taip stipriai kaip suomių, bet gana ženkliai viršija nuostolius patirtus netekus rusijos rinkos. Manau putino kontrasankcijos suveikė kaip spyris į užpakalį, nepaslaptis, kad rusams skirti tarkim maisto produktai buvo prastesnės kokybės, tad musų pienininkai, mėsininkai exportavo ir vargo nematė, užsisėdėjo taip sakant, po to teko gerint kokybę, ieškot naujų rinkų ir kaip matom tas išėjo į naudą.
sub 2018-08-09 08:59
Manau būtų suveikę dar geriau, jei ne mūsų tingūs valdžiažmogiai, kuriems tik rūpi uždraust, apmokestint. Jie nėra geri derybininkai, bent jau šiuo metu vadovaujantys Lietuvai.
dainius.tamošaitis 2018-08-09 11:32
Naujos rinkos atsirado bet kainos pieno supirkimo liko tas pacios kaip paskelbia rusija embarga iki tol buvo 2x didesnes.
HardAxe 2018-08-09 13:43
ūkininkai ir 380eu kažkaip nesirišantys skaičiai. Turbūt 90% ūkininkų norėtų išvis panaikinti minimumą ar jį sumažinti. Prezidentas yra atstovas užsienyje, tu labiau turėtum piktintis seimu ir ūkio ministru.
lindemann 2018-08-09 15:10
Įdomu tik kaip pačioj Rassyjoj reali padėtis. Ten gi Kremliaus politikai atvirai džiaugėsi, jog sankcijos tik į gerą, pradės rusai patys gamintis visus produktus, ekonomika kils ir t.t. Bet kartais išplaukia kokia žinia į vakarus, jog rusai nusivylę dabartine produktų kokybe, pienas nebe pienas ir "sūryje" sūrio nerasta
Nerkus 2018-08-09 15:38
Jei gerai pamenu per Radio Svoboda apie tai kalbėjo. Dabar kai kas labai džiaugiasi sankcijom, nes jie tikrai pradėjo savo verslą: pienas, svietas, suris ir pan. Tik jie dabar labai bijo, kad nepanaikintų sankcijų, nes tada iškart bankrotas bus.
SaMaras 2018-08-09 16:47
Šitie niekam neįdomūs, į planą neįtraukti.. todėl už tai pinigėlių nebus.. tai kam ant jų lot?
dainius.tamošaitis 2018-08-09 19:59
Per jos prasta uzsieno politika ir gavom vietoj to kad patiletu ir issaugotu rusijos rinka ji per visus kur tik galejo rekia russai teoristai ir uz tai Lietuva gavo uko sankcijas ir visi tai pamirso toks tas kakabistes valdymas.
AAA000 2018-08-09 20:45
tu svaidaisi tokiom savokom, kaip "rusijos rinka" - bet elementariai nesuvoki, kad Lietuvos pieno gamintojam tai visiskai neaktualu. net jei ten kazkur kazkokioj Rusijos skylej butu "paeme" pieno produktu rinka (bent 50% ten suvartojamu pieno gaminiu tiektu) - uztektu produkcijos aprupint nebent pvz kelis kokios Maskvos rajonus ar koki milijonini viena miesta. ir viskas. daugiau nepajegus butu pagamint. taip kad cia neaktualu visiskai tos "rinkos" - nes pajegumais net galbut kai kuriu didesniu krautuviu tinklu nesugebetu patenkint... Lietuvos mastu aisku cia atrodo solidus ukio sektorius... ar net solidus butu Maksimos tiekejas. bet didesnes salies rinkos mastu ten gal ir kokio 1-2% rusijos rinkos neuzimtu - net jei 100% produkcijos ten parduotu. galetu net i Lenkija viska parduot ir neuzimtu net 20-30% Lenkijos rinkos... jei kas ka ir prarado - tai nebent garantuotus antkainius kokie nors tarpininkai...arba galimybes iskist prastesne produkcija nereikliems uzsakovams uz normalia kaina. aplamai dabar globaliam pasauly tegalima konkuruot nebent kazkokiomis unikaliomis klimato ypatybemis. nes visokios energijos kainos galima sakyt standartizuotos. jei pienui nepalankus klimatas - tai geriau visa sektoriu naikint, o ne dirbtinai dotuot. kiek zinau zemes ukyje mes pvz galim konkuruot obuoliais, nes lenku ar kinieciu obuoliai nepakankamai rugstus. rasijon teimdavo obuoliu vyna, o obuoliu isspaudas vietoj laidodavo - net valymo irenginius kimsdavo. o kokie vokieciai tas isspaudas perka uz euriukus - nes ideali zaliava pramonei. pas mus unikalias pramonei rugstis obuoliai kaupia - nors tiesioginiam valgymui lietuviski obuoliai tiesiog slykstus dar grudinems kulturoms manau palanku. kai kurioms medienos rusims, na ir viskas. kitur neverta ten net konkuruot. vietoj to kovoja kovotojai idiotai matai uz neuzkovotas "rinkas" ta piena isivezt galbut net verta.
dainius.tamošaitis 2018-08-09 20:49
Bet praradus rinka rusijos kad ir kiek jos buvo kainos pieno surinkimo krito 2 kartus ir naujos rinkos to nepakelia . Russiai alkani jiems reikia parduoti bet ne atvirsciai savo salai kenkti ir uzsidaryti.
AAA000 2018-08-09 20:53
vel tu savo. jei pieno sektorius nepelningas - niekas ir nemokes dideliu kainu. kainos mokamos uz pieno sudetines dalis, o ne uz litra vandenelio, pavadintu "pienas". jei musu karves baltymu piene neprikaupia - nu tai sudina pieno supirkimo kaina visada ir bus. o kokioj Lenkijoj bus didesne. nes ten karvems palankesnis klimatas. lenkai ir issveza musu karves - nes karve tera tik irankis. musu salygom rudija tos karves, o ne piena gamina. o va Lenkijoj pagereja pieno savybes ir jie naturaliai pranasesni. o tie visi idiotai, kur rekia kad litra pieno visur vienoda - ir yra idiotai. tu matyt tokiu idiotu gerbejas kazkoks
kionig 2018-08-09 20:54
? Taip taip, didžiosios Motušės oligarchai labai alkani.
dainius.tamošaitis 2018-08-09 21:01
iki sankciju kaina buvo 0.20eu L dar 0.10 eu ir kas cia kaltas pieno kokybe????
dainius.tamošaitis 2018-08-09 21:02
O kas jums moka ? Jav prezidenturos admininstracija??????? pilna vakarietiku komentaru nieko nepagristu . neuztenka kad Lietuvoja papirkta zinesklaida tai dar ir zmones verbuoja.
AAA000 2018-08-09 21:14
tau kaltu reikia? galiu nesunkiai ivardint. kalti yra tik pieno pardavejai. daugiau niekas nera kalti. nes jie tiesiog idiotai - jei pardavineja piena i minusa. jei man pieno gamyba pasidarytu i minusa, as jau kita diena i konservus karves priduociau. arba lenkams. biznyje svarbu ne pieno kaina. o pelnas. jei musu nepalankios salygos pieno gamybai - bet kartu karves naturaliai pieningesnes, nes klimatas arsesnis - galbut vertetu ne pienu uzsiimt. o pvz karviu veisimu ir pardavinet lenkams. gal ju ten salygos neleidziai isvest pieningas karves vietoje ir mes pranasesni. vieto to bando kazkoki sudinos kokybes piena issunkt... ir kalte matai kazkokioms sankcijoms, nes sudino pieno nebeina iskist... nu kas per bukumas...
kionig 2018-08-09 21:17
Perduok savo draugeliams, kad man moka Pentagonas. Ir jie žino, ką tu čia veiki. Akivaizdu, kad be didžiosios motušės niekas nepražuvo, tik kelis varganus procentėlius rinkos prarado.
dainius.tamošaitis 2018-08-09 21:21
Jusiu mastymas prastas jai zmogus assisakis peinino uko ka jam rinktis ? kauliu laikuti negalima kas liks avys ir bites?
Vytax 2018-08-09 22:01
Atsistatė tos pieno supirkimo kainos gana greitai ir dar pralenkė prieš tai buvusias. Bet nepaisant to, pieno sektorius Lietuvoje traukiasi. Kviečių auginimas arabams yra stabilesnė ir pelningesnė veikla. Jei tik žemės pakankamai našios, tai ūkininkai ir perorientuoja ūkius.