Nuomonių ringas: ar Visatoje mes vieniši?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

algisle 2008-09-21 05:13
Otto. ar dar stebite šią temą, jei taip siūlau pasidalinti dar keliomis hipotezėmis apie galimas proto egzistavimo formas, nuo tos pačios mūsų žemės, žvaigždžių iki paties "eterio" (kaip visur esančios materijos) ???
algisle 2008-09-25 02:55
"ir sukurti naujas teorijas" .... ne teorijas, o hipotezes .... taigi, kas liečia "Mokslinių žinių potencialas yra sukauptas didelis" .... bet kiek tai pareikalavo metų - vertinant, kad jos kauptos paskutinius 30.000 metų, oi skurdžiai žmonėms sekėsi. Kūryba sunkiai pasiduodantis užsiėmimas. Dar žmogus neišmoko išugdyti visų gimusių potencialių genijų (jei neklystu, iš 10.000 gimusių vienas potensialus genijus, o juo tampa tik vienas iš šimto, taigi iš milijonų vienas). Plius - pagrindinis žmonijos tikslas - gerbūvis vis labiau stabdo žinių siekimą. ....... ir vėl - mokslas vis labiau koncentruosis išrinktųjų, ("žynių") rankose. ......... na Otto, nepagalvokit, kad aš čia specialiai ar dėl ginčo - paprasčiausiai mėgstu apsvarstyti maksimaliai daugiau variantų. Čia BLOGASIS.
algisle 2008-09-25 03:35
O dabar GERASIS. Čia galiu žymiai daugiau ir linksmiau, tik dalyviams gali nusibosti skaityti. Na ir tuoj pat kieno tai būni išvadintas fantastu, nusišnekančiu ir panašiai. ..... Pradžiai toks "literatūrinis nukrypimas". Prieš nemaža laiko teko skaityti vieno mokslininko straipsnį "drasiųjų hipotezių" rubrikoje. Iš fizikos pagrindų pagrindo (termodinamikos) taško buvo įrodyta, kad esant pakankamai materijos, laiko ir energijos PRIVALO vykti evoliucija ir pasiekti labai aukštą proto lygį. Nagrinėti keli galimi variantai. Planetų vandenynai atmesti kaip turintys per mažai energijos, kosminiai dujų debesys, kaip per dideli informacijos perdavimui. Apsistota prie žvaigždžių, kur dėl didelės energijos koncentracijos išsivysčiusio intelekto lygis turėtų be galo daug kartų viršyti organinės gyvybės intelektą, kuris gal būt dėl pačios žvaigždės ar tarpgalaktinių interesų inicijuoja tam tinkamose planetose organinės gyvybės atsiradimą. Bet ..... autorius kažkodėl pamiršo, kad planetų gelmėse, magmoje taip pat visos tam tinkamos sąlygos - pakankamai materijos, energijos, laiko tiek pat kiek gyvuoja ir pati žvaigždė. Manyčiau net geresnės sąlygos - materija mažiau juda, maišosi. O štai pernai (2007 metais) viena rusų mokslininkė, jau ne hipotezės, o teorijos lygyje įrodo, kad visos kalnų kristalinės uolienos turi struktūras idealiai primenančias organinės gyvybės DNR !!!!!!! .......... va ir visi neatpažinti fenomenai ir dar daug kitų registruotų faktų ..... ...... ..... jei kam įdomu, atsiliepkit ar kitaip pamojuokit.
Otto 2008-09-25 10:49
"O štai pernai (2007 metais) viena rusų mokslininkė, jau ne hipotezės, o teorijos lygyje įrodo, kad visos kalnų kristalinės uolienos turi struktūras idealiai primenančias organinės gyvybės DNR !!!!!!!"Žinoma, visa tai labai įdomu, butu gerai, jei atsirastu galimybė perskaityti ir tą straipsnį. Jei jau yra rasti formų dėsningumai tarp DNR ir kalnų uolienų, manau, kad reikia ieškoti priežasčių, kas tuos dėsningumus sukelia. Hipotezių galima prigalvoti fantastiškiausių, bet reikia rasti kažką, kas būtu tikra, tada būtu žengtas dar vienas žingsnis, tyrinėjant gyvybės atsiradimo galimybes visatoje.
algisle 2008-09-25 23:29
Oi, Otto, pats tvirtini -bus, bus, o pabandyti nukrypti hipotezėse nenori (pragmatikas). Visi, įdėje indėlį į medžiagos struktūros tyrimus, Kiuri, Heizenbergas, Boras, (kas pirma iškilo atmintyje), Maksvelas, Einšteinas savo gyvenime tvirtai pagrindė po vieną, dvi teorijas, o manau perkratė šimtus, tūkstančius fantastiškiausių hipotezių, tai ar "nuodėmė" pafantazuoti ir mums. ... gyvybės atsiradimas visatoje, (organinės), kaip ir visiškai aiškus. Buvo hipotezė, kad DNR panašios struktūros gali susidaryti kometose. Remtasi nežinomų ligų epidemijų istoriniu ryšiu su kometomis, per kurių uodegas praėjo Žemė. Tada rusai sumodeliavę kosmoso sąlygas (išskiriant nesvarumą) tai įrodė. Dabar jau kosminių aparatų pagalba įrodytas faktas. Dar daugiau - (puslapis šiame portale) atrasti ir žymiai sudėtingesni organiniai dariniai tolimam kosmose. Pasikartosiu - visata kaip ir užprogramuota organinei gyvybei. Taigi sakom "organinei". O kitokioms. Keisti tie žmonės, nesvarbu - mokslininkai jie ar žurnalistai ar dar kas būtų ....... jiems būtinai "ateiviai". tai gyvos organinės būtybės, gyvi žmogeliukai, kaip sakant toliau nosies niekaip. O visas kosmosas, vakuumas, eteris, visa tai kaip informacinė sistema. Beje ETERIS. Nesvarbu, kaip jį pavadinsim. Elektromagnetinė banga gali sklisti tik "kažkuo", o ne "niekuo". Beje net mūsų pačiupinėjamoje medžiagoje egzistuoja superlaidumas, supertakumas ir visi kiti "umai", tuo tarpu kosminiame vakuume puikios sąlygos visiems "umams" ir mano supratimu tai pagrindinė visatos forma, o visi kiti būviai tai tik sūkurių sūkurėlių, nuostolių, nuostolėlių būvis. Kaip ta upė, tekanti laminarine tėkme, jos nei nepastebėsi joje plūduriuodamas. Bet praplaukiam pro uolas ir dvelkteli įvairaus dydžio, energijos, greičio (dažnio), sūkurėliai - neutronai, pozitronai, neutrinai ....
algisle 2008-09-25 23:40
http://sannyasa.narod.ru/magprof/smirnov.htm
algisle 2008-09-26 00:14
Na o "krūvos" faktų faktelių. Ryškiai išplaukia kokio pora metų nematyto draugo įvaizdis, - už kelių minučių jis skambina į duris ar telefonu, žmonai skambina draugė, aš už kokio 100 metrų su ja pakalbu ir einu perduoti linkėjimų, o pasirodo žmona prieš tris minutes apie ją pradėjo galvoti, atsitiktinumas, per daug jis dažnas, veik visad įvyksta, kad ir už 50 metrų įdėmiau stebimas žmogus būtinai pradeda nerimauti, taisytis rūbus, pradedi galvoti apie ką kitką, - nurimsta, o po to vėl. Paskutiniu metu net nepatogu ir aš jau pradedu visokiausiais būdais net nukreipinėti dėmesį nuo "objekto", kad jo neerzinti, tiek tai tapo dėsniu. .... Keturi šuniukai (pekinukai), žmona gali kiek nori kartų išvykti savo reikalais mašina, nekreipia dėmesio, atėjus momentui išvažiuoti galutinai, nesvarbu paros metas, negali apsiginti nuo "erzelio". Mokslininkų eksperimentas su retos rūšies drugiais, poravimosi metu jie paleidžiami 5 km atstumu skersai vėjo krypčiai, vienas narvelyje, per laiką būtiną praskristi tam atstumui jie jau kartu. Didysis koralinis rifas. 4000 km ilgio. Nuotraukose iš palydovo stebimas praktiškai vienalaikis sporų išmetimas per visą jo ilgį. Nuotraukose augalų lapai su nuplėštomis dalimis, dabar "aurose", seniau tirpaluose, pavyzdžiui atidirbusiame fiksaže, aiškiai matoma nuplėšta dalis. Net jūros žvaigždė su nutraukta galūne, nuotraukoje ją turi ir be to judančią. Ir t.t. ir t.t.
algisle 2008-09-26 00:23
Pas žmogų paprasčiausiai yra atrofavusis "telepatijos" ryšio galimybė (priežasčių nenagrinėsiu, tai kita tema). "Mokslininkai" daugumoje neigia net tokią galimybę. Atsieit neina nieko išmatuoti. Reiškia blogi prietaisai. Arba dar blogiau nežinia KĄ MATUOTI. .......... Kad nesikartoti siūlau ... http://www.technologijos.lt/diskusijos/ ... highlight= ... šiame portale.
algisle 2008-09-26 00:53
Apie uolienas - žurnalas Galima skaityti registravusis žurnalo archyve Internete. Tai va "faktai, kad jį kur, faktai" kaip reikalavo "Smėlis" iš "Fraktalo" "laisvoje energijoje", tūkstančiai faktų. "Neatpažinti" objektai - matyti mano, mano draugų, po vieną ir grupėmis, matyti daugelio žmonių. Matyti žinomo rusų geologo daug kartų. Jis pasakoja, jie dažnai sustoja ties geologiniais lūžiais ir būtinai atsiranda spindulys į žemę, lyg siurbtų iš ten energiją, ar keistųsi informacija. Kartais nutolus tokiam objektui atsirasdavo nenumaldomas noras bet kokiu būdu sekti iš paskos. Ir jokiu būdu nereikia priskirti galimiems "broliams pagal protą" žmogeliukų pavidalo, kaip būtino atributo.
algisle 2008-09-26 01:52
O kas dėl visų tų "objektų prigimties, tai bandysiu pasinaudoti grubia analogija. Mes žmonės tyrinėjam Marsą, tyrinėjom Mėnulį, zondai skrieja jau ir prie sistemos ribos. Taigi "vietiniai" juos pamatę gali nuspręsti, kad tai ir yra svetima gyvybės forma ir kiekvieną kartą vis kitokia. Taigi drįsčiau teigti, kad "energetinio proto" ir stebėjimo, o gal ir "technologinės" priemonės tiesiog privalo būti taip pat energetinės, o ne "materialios". Kabutėse todėl, kad viskas yra materija, jei "žvelgsim giliau", o ne vien tai, ką galim pajusti savo, kad ir pajautrintais jutimo organais.
Otto 2008-10-06 17:08
Žinoma, algisle, pąmastau apie tuos dalykus, telepatija ir panašiai, vis dėlto, esu linkęs juos priskirti atsitiktinumams arba pasąmonės loginei veiklai (kai mums nejaučiant, pasąmonė beveik tiksliai apskaičiuoja kokio tai objekto buvimo vietą.). Yra paskirta didelė premija, kurią gaus tie, kas sugebės telepatiniu būdu tiksliai perduoti trumpą tekstą per atstumą. Kol kas ji niekam neišmokėta. Dėl gyvybės egzistavimo energetinėse formose- nieko negaliu pasakyti, nes nėra tiek žinių, kaip tai turėtu atrodyti ir ar tai iš viso įmanoma. Kažkas tai yra, kas mus aplanko, bet arba nenori, arba negali užmegzti kontakto, taigi, kažkas egzistuoja, tik neaišku kas ir kokioje formoje. Jei egzistuoja telepatija, tai mes turėtume jausti ir tas energetines būtybes, bet, kol premijos niekas negavo, atmetu šią galimybę, na, gal atidedu vėlesniam laikui. Tiesiog stengiuosi racionaliau išnaudoti savo "kompiuterį", neapkraudamas nerealiais (gal kol kas?) dalykais, o viską, kas realiai įmanoma, stengiuosi pritaikyti praktiškai.
gsm 2008-11-07 22:31
Nesuprantu tokios diskusijos prasmės. Ar kažkur, kažkada, egzistavo/egzistuoja/egzistuos gyvybė be žemiškos? Jei laikytume, kad teisingos kai kurios iš tokių hipotezių kaip Multiverse, alternatyvios istorijos, fraktalinė visata, jei tikėtume, kad atropija/antropija/entropija būdinga ne tik mūsų matuojamai aplinkai - tada be abejo, protingų gyvybės formų yra begalybės. Galbūt kaip tik šiuo metu mano nykštį kirtęs neutrinas suformavo miniatiūrinę juodąją skylę ar kitokį singuliarumą, kuriame dėl vidinių fliuktuacijų susiformavo visata su savo Big Bangu, evoliucija ir pabaiga? Galbūt jame atsirado protingų gyvybės formų, kurios nieko negalėjo žinoti apie mus, kaip ir mes apie jas. O gal ten ir neišsivystė gyvybė, užtat susikūrė nesuvokiamas skaičius singuliarumų, kuriuose... Kitas klausimas - kiek realu užmegzti abipusį kontaktą, ir kiek tai tikslinga. Čia mano požiūris paprastas: protingesnis visada slėpsis, laikys paprastesnį pavojingu - nebent savanaudiškai nusirašys jo istoriją ir žinias. Dar: manau, kad civilizacija, pajėgi aptikti kitas mažiau išsivysčiusias civilizacijas, verčiau jas simuliuos savo dirbtinėse terpėse, kurias galės kontroliuot, replikuot, sustabdyt, keist sąlygas... O gal ir mes gyvename zoosode, second laife, virtualioje mašinoje? Mano verdiktas: tikimybė, kad egzistuoja kitos protingos būtybės- lim 1-0; tikimybė, kad užmegsime abipusį kontaktą su protingomis pagal savo suvokimą civilizacijomis- lim +0.
algisle 2008-11-08 00:00
Dar galima būtų panagrinėti Australijos žemyno fenomeną. Mano asmenine nuomone tai izoliuotas žemynas, kuriame maždaug mūsų dabartinių galimybių (gal dar plius 20-50 metų) protas (nesvarbu Žemiškas ar ne) paliko liudijimus apie save STERBLĖS pavidalu. Ten kodėl tai rasim daug tų pačių gyvūnų, kaip ir visoje žemėje, bet čia jiems "primontuotos" sterblės, sterblinis vilkas, kiaunė, žiurkės ir net pelė. Kai žmonės giliai genetiškai išstudijuos šį "liudijimą", gal net perskaitys sterblės genuose ir Žemės ir savo istoriją ........
Anonymous 2008-12-21 19:17
O pagal ką mes matavome, kad esame "protingos" būtybės? Pagal gyvūnus? Ar tai pakankamas atskaitos taškas matuoti žmonių proto lygį (kai gyvūnai dažnai yra nuoširdesni ir geresni už žmogų) ? Jau vien, kad vyrautų taika( daugmaž), reikia dešimčių tūkstančių branduolinių ginklų. Vos daugiau nei prieš pusę amžiaus žudėme vieni kitus milijonais. Dabar žudo religinės dogmos ir egoizmas. Pažvelkite į kasdienį žmogaus elgesį. Kad ir gatvėse. Kaip elgiamės su gyvūnais, pagal kuriuos matuojame savo "proto" lygį? Kur žmogaus protas jei jis nesugeba suprasti gyvūnų gana paprasto elgesio priežasčių? Apie vienas kito supratimą nė kalbos nėra. Pažvelkite vien tik į Lietuvos kaimo ar miestų tam tikrus rajonus. Galvojate vien tik "neturtingųjų luomo" vyrauja žiaurumo apraiškos? Pažvelkit į gatves ir pralekiančius turtingųjų automobilius. Pasaulis pastatytas ant savanaudiškumo, žiaurumo ir įtampos. Kol nesusitvarkysime patys su savimi apie civilizacijos pažangą žmonėms tik patylėti. Nors ir vyrauja gėrio apraiškų taškai, tačiau jie toli nesklinda. Nuo tam tikros ribos viršų ima savanaudiškumas ir pinigai bet kokia kaina. Kalbant apie civilizacijos lygį reikia matuoti ne sukauptų žinių, technologijų panaudojimo ir jų paskirties lygį, o žvelgti į žmonių vertybių sistemą, kuri išties yra labai perpuvusi. Turbūt neįsivaizduojamas pasaulis būtų, jei jis būtų pastatytas tinkamų vertybių pagrindu, kurių nė vienas dar neturime. Net jei ir tūrėtume, tai tokie žmonės ilgai neišsilaiko, nes aplinka juos sunaikina. Toks mūsų pasaulis. Labai pasipūtėliška teigti, kad mes esame civilizuoti. Na gal taip, civilizuoti, bet neigiama prasme. Atsiliepiau gana neigiamai apie žmones. Bet tai vyraujančios makrotendencijos. Nors yra nemažai puikių žmogaus elgesio apraiškų, bet jos, mano nuomone, vis dar per menkos, kad galėtume jas laikyti vyraujančiomis.
Anonymous 2009-02-28 20:18
Visatoje musu Galaktika gali matyti jauna,dabartine ir sena.Gal ir net daugiau varijantu. Taigi visas dabar matomas galaktikas reikia dalinti maziausiai is triju.
maironis 2009-04-07 23:41
Na ka siuliciau pažiureti The Universe dokumentika yra 3 ar daugiau sezonu tikrai gera verta dėmesio
Anonymous 2009-04-10 21:16
Nu jie iesko panasios ir gerai daro pagalvok su tokia pat atmosfera tokiu paciu klimatu tai aisku kad turetu atrast givybe o jei kokia kita atmosfera bus tai labai bus sunku nustatyt ir kitokia givybe mes gal jos net nepazinsim
Anonymous 2009-04-10 21:21
Jo tipo kazkas kazka kure kad nesusektume mes tik
Anonymous 2009-04-11 12:10
"to as va" , o galbut musu Zeme yra vienintele tokia , kuri tiesiog tobuloj vietoj saules sistemoje , kad butu ne per salta ir ne per karsta ? Be to , menulis itakoja Zemes klimata, ji susvelnina ir tai leidzia egzistuoti gyvybei. Nemanau , kad yra dar tokiu planetu , kurios turetu toki menuli "sargybini" Griztant prie temos , tai isvis abejoju protinga civilizacija, galbut egzistuoja gyvybe , bet dar pirmuoniu ar bakteriju formoje Jupiterio palydove Europa ar Gysa 446-b planetoje, kuria gaubia istisas vandenynas. Naivu tiketis ateiviu su didelem galvom ir laseriais visokiais, greiciausiai juos visvien istaske kaip dinosaurus , tik gal truputi smargiau , pvz kokia silta supernovute
Anonymous 2009-04-16 18:19
kad mes visatoje vienisi tai yra ziauriai maza galimybe (girdejau per dokumentine tv laida). nes: visatoje yra apie 3000 galaktiku. kiekwienoje galaktikoje gali buti 1 mlrd- 100 mlrd zvaigzdziu. musu galaktikoje nauja zvaigzde susikure mazdaug per 18 dienu