Protestas prieš minas – pasivaikščiojimas po Londoną kojomis neprisiliečiant prie žemės (video)  (3)

Šią keistą istoriją gal pirmiausia pradėkime nuo liūdnos statistikos – pagal pelno nesiekiančios organizacijos No More Landmines duomenis, visame pasaulyje kasdien ant kariškių paliktų minų susprogsta 10-15 tūkstančių taikių gyventojų. Nors šie skaičiai visiems gerai žinomi, tačiau mažai kas tuo rūpinasi – vieno kvadratinio metro ploto teritorijos nukenksminimui tereikia skirti ne daugiau kaip $2,1, tačiau pasaulio valstybės į tai reaguoja labai pasyviai. Norėdamas į tai atkreipti visuomenės dėmesį, Lewis Byrne, No More Landmines aktyvistas, nusprendė tai padaryti labai originaliu būdu – parkour sporto pagalba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kas gi yra parkour sportas? Jaunimui turbūt puikiai žinomas, tačiau vyresnės kartos žmonėms galbūt dar visai negirdėtas sportas. Tai savotiškas „beždžionavimas“ – reikia gretai judėti po teritoriją minimaliai liečiantis prie žemės – tam naudojamos tvorelės, medžiai, sienos, suolai, akmenys. Tuo užsiimantys žmonės šokinėja nuo vienos kliūties ant kitos, vaikšto siauromis atbrailomis – žodžiu, iš pirmo žvilgsnio gana nutrūktgalviškas užsiėmimas, tačiau tam reikia labai daug ištvermės, jėgos ir akrobatinių sugebėjimų. Na, bet kaip sakoma, geriau kartą pamatyti, nei šimtą kart išgirsti – pažiūrėkite video intarpuose kaip atrodo tikrasis parkour.

Ir kaip treniruojasi šiuo sporto užsiimantis jaunimas.

Tai štai, siekdamas paskatinti visuomenę domėtis minomis, Lewis Byrne nusprendė apeiti dalį Londono (50 tūkstančių kvadratinių metrų ploto teritoriją) visiškai nesiliesdamas prie žemės. Tenka pripažinti, jog užduotis pakankamai sudėtinga net ir patyrusiam parkour sporto propaguotojui. Iškeltas tikslas oficialiai pristatytas Dangerous Ground – viename iš jau minėtos No More Landmines organizacijos projektų.

Na, nors idėja ir gana keista, tačiau turinį logišką pagrindą. Šitaip bus bandoma parodyti visuomenei, jog kai kur pasaulyje vaikščiojimas žeme yra labai pavojingas. O to netekus, judėjimas taptų labai sudėtingu. Tikėkimės, jog ši akcija sulauks ne tik pankour sporto gerbėjų, bet ir valstybių politikų dėmesio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: