Pasikeisti vairuotojo pažymėjimą - elektroniniu būdu  (6)

Nuo liepos 1-osios startuoja VĮ „Regitra“ elektroninė paslauga „Vairuotojų portalas“, skirta norintiems pasikeisti vairuotojo pažymėjimą. Taip pat elektroniniu būdu bus galima registruoti naujus automobilius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša Vidaus reikalų ministerija, ši paslauga ypač aktuali jauniems vairuotojams, kuriems baigiasi laikinojo vairuotojo pažymėjimo 2 metų galiojimo laikotarpis. Pasikeisti jį į ilgalaikį, galiojantį 10 metų pažymėjimą, jie galės ne vykdami į „Regitros“ padalinį, o užpildę paraišką ir užsisakydami naująjį parsisiųsti paštu.

Tačiau, pasak „Regitros“ Egzaminų metodikos skyriaus vyr. specialisto Sauliaus Ščiuplio, nors įstaigos duomenų bazė yra visiškai parengta, kiti vairuotojai šios elektroninės paslaugos turės palūkėti.

Ji bus pradėta teikti tuomet, kai bus išspręsti nuotraukos ir parašo pavyzdžio perdavimo klausimai, o medicinos įstaigos turės vieningą bazę elektroniniu būdu pateikti pažymas apie vairuotojo sveikatos būklę.

Kol kas gyventojai, norintys pasikeisti senesnio pavyzdžio vairuotojo pažymėjimą, turės dokumentus pateikti „Regitros“ padalinyje.

Kita „Regitros“ paslauga, pradedama teikti irgi nuo liepos 1 d., skirta automobilių pardavėjams. Elektroniniu būdu jie galės registruoti naujus automobilius.

„Regitra“ teikia ir kitas elektronines paslaugas: transporto priemonių ir vairuotojų pažymėjimų paieškos, registracijos vairavimo egzaminui bei informuoja apie užsakyto vairuotojo pažymėjimo gamybos stadiją. Elektroninių paslaugų spektras bus ir toliau plečiamas.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(33)
(3)
(26)

Komentarai (6)