Lietuvoje trūksta IT ir ryšių technologijų specialistų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vytenizs 2011-03-03 16:32
Matai yra keli PHP programavimo budai, vienas iterpinet i HTML koda su <?php ?> ir kitas visa HTML sugeneruojant objektiskai tvarkingai sudeliojus klases ir metodus, OOP yra pagrindas norint programuot auksciausios rusies programavimo kalbomis tokiomos kaip cpp, php ir pan gi niekas jau siais laikais nepletoja asemblerio ar kitu zemesnio lygio kalbu, ta prasme kalbu apie procesoriui artima darba... Nu jei domejotes tai suprasit apie kokius lygius kalbu... Zodziu kas ismano OOP bus geras programuotojas su bet kokia kalba, o ant PHP visi stumia del to kad ja gali belenkas lengvai ismokt, bet ar naudingai panaudos nezinia...
vytenizs 2011-03-03 16:35
PHP puslapiuose turi viena dideli trukuma, neveikia realiu laiku, reik perkraudinet ir pan, todel PHP GURU ir iesko kitokiu budu, nes dabar zmones nori real time svetainiu o ne kad krautu ties kiekvienu paspaudimu, ar as klystu?
Giedrius- 2011-03-03 16:37
Čia jau stipriai pasakyta. Jei žmogui patinka internetą programuot tai lopas.
Seip 2011-03-03 16:58
Nors as nesu labai patyres it specialistas, taciau jus tikriausia nebandysit kurt web puslapio su assembler'iu ar lisp'u? Kiekviena kalba skirta tam tikroms uzduotims atlikti ir kolkas nera universalios kalbos, kuri tiktu visiems gyvenimo atvejams. Google docs 1.0 versija palaike php, veliau atsiake ir liko java ir python na ir aisku javascript'as (tiksliau google naudoja Java ir veliau sukompiliuoja ir sugeneruoja koda su closure biblioteka ir gwt) . Del php tinkamumo stambioms svetainems - facebook manau tinkamas pavyzdis. Ir nenoriu cia kurt flame karo del "geriausios" programavimo kalbos, nes tai nonsensas.
špokas 2011-03-03 17:44
Danijoje, tai ten pirmą semestrą yra tokios paskaitos: matieka, programingas, digital electronics ir dar keli dalykai. Per matke praeinama: kompleksiniai skaičiai, matricos, Taylor series, Differential equations, Fourier series,bet matkė buvo dėsoma labai varganai , keli uždavinukai ir kitkas tik kas iš ko išeina.Per programavimą- Java. Per digital electronics pirma semestra VHDL, antra - C. Na ir dabar taip pamąstymui,atrodo kad ten moko tik tai ko reikės dirbant, tačiau paskaičius kai kurių nuomones pasirodo , kad ten beveik nieko doro nemoko ir yra gaunamas tik diplomas. Ir kiek teko bendrauti su studentais studijuojančiais UK , ten taip pat moko ne per daugiausiai, lyginant su Lietuvos univerais,kolegijom. Tai kaip ir išvada gaunas , kad geriau būtų Lietuvoje studijuoti ?
rwc 2011-03-03 18:45
Kiek laiko kodintum ir testuotum klaidų/bandymų metodu, arba kaip rastum tave dominančią biblioteką, jei to nežinotum?
Seip 2011-03-03 19:26
rwc 2011-03-04 12:21
. Taigi dar: kiek be teorijos PHP'eris galėtų gerinti memcached, MySQL, Apache kodą?
rwc 2011-03-04 13:26
Dar kartą perskaičiau ir, berods, pagavau
zfroidas 2011-03-07 15:27
tokiu aukstu materiju kaip "apache kodo gerinimas" nereik naujokam... ant svetainiu suktis pelningiau nes niekam nereik staliniu programu visos nete dabar turi buti. dauguma darbu paprasti... pvz e-deklaravimas- tikrai galima per php, javascript, mysql padaryt paprastai. o prestizas lietuvai koks eina visas paslaugas reik taip igyvendint bet pradeda proto bokstai aiskint kaip sudetinga kiek kainuoja ir baigiasi viskas. o viskas paprasta ir pigu tik duokit studentam pasireikst vietoj kokio matiekos egzamino padaryt eparduotuve pvz tai puse metu dif lygtys, puse integralai... tai butu bendravimas zmoniskas daro programa programeris reik formules paraso email matematikui paraso jis jam formule uz 10lt ir viskas darbas tesiasi o dabar... pats zinau kad tai ka desto puse metu galima ismokt ir islaikyt per 10 valandu. bet viskas tycia sudarkyta destymo sistemoj kad nieks nesuprastu ir puse studentu univeras ismest galetu nes tokia politika, nes kitaip nebus kur susodint ju kitais metais o pinigu reik.
Linas000 2011-03-11 22:45
man tai siemet siule kasti sniega uz puse etato darbo birza. Diploma turiu, na, ne raudona, bet kurso reitinge buvau auksciau vidurkio.
- 2011-03-12 00:48
Kaip supratau iš pasakymų, tai JAVA programuotoju pas jį neįsidarbinsi, jei nieko nežinosi, o bet tačiau, tarkim, būsi su JAVA pasirašęs paveikslėlių redagavimo programėlę
rwc 2011-03-12 01:36