NASA atstovai klos pamatus kosmoso verslui Lietuvoje  (5)

Šią savaitę pirmą kartą Lietuvoje vieši delegacija iš NASA Ames tyrimų centro. Vizitas, kuriam vadovauja centro direktorius Simonas P. Wordenas, šiandien prasidėjo Kaune, kur svečiai lankosi Kauno technologijos universiteto mokslo centruose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per kitas dvi dienas NASA atstovai susitiks su Vyriausybės vadovais – bus aptariamas Lietuvos dalyvavimas bepiločių skraidančių aparatų ir mažųjų palydovų paleidimo programose, technologijų kūrimo procesuose bei kiti klausimai.

„Pagrindinis šio, dabar jau aktyviu tapusio, bendradarbiavimo tikslas yra perkelti turimą įdirbį ir potencialą iš mokslo į verslo sritį“, – sako delegaciją lydintis Lietuvos kosmoso asociacijos direktorius Vidmantas Tomkus.

Šį pavasarį kartu su kolegomis NASA administracijoje viešėjęs ir bendro darbo kryptis aptaręs V. Tomkus tiki, kad Lietuva turi daug objektyvių priežasčių, o svarbiausia – galimybių tapti pilnaverte kosmoso technologijomis pagrįstų paslaugų teikėja.

„Jeigu iki šiol mūsų galimybės kosmoso tyrimų srityje apsiribodavo teoriniais darbais, tai dabar turime puikią progą pradėti jų įgyvendinimą praktikoje, verslo plotmėje. Žinoma, be tokių srities lyderių kaip NASA tyrimų centras ir mūsų politinės valdžios pagalbos, tą pasiekti vargu ar būtų įmanoma.“

Delegacijos vadovas, vienas iš mažųjų palydovų naudojimo NASA centruose pradininkų Simonas P. Wordenas su ministru pirmininku Andriumi Kubiliumi ir Ūkio ministru Rimantu Žyliumi susitiks trečiadienį iš ryto, o vėliau, 15 val., Vilniaus universiteto Fizikos fakultete skaitys paskaitą „Saulės sistemos kosminių tyrimų perspektyvos“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)