Julius Majauskas. Akibrokštas - keleiviai negalėjo įsigyti bilietų  (9)

Vilniaus miesto gyventojai patyrė fiasko - nuo praėjusios savaitės „Lietuvos spaudos“ kioskuose jie nebegali įsigyti viešojo transporto bilietų, rašoma portale alfa.lt.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sostinės gyventojai pradėjo skųstis negalintys spaudos kioskuose, kaip yra įpratę, įsigyti viešojo transporto bilietų. Todėl už kelionę teko mokėti brangiau, perkant iš vairuotojo arba važiuoti maršrutiniu taksi - šis būdas taip pat brangesnis.

Paklaustumėte, kuo tau susiję su inovacijomis? Ogi tuo, kad viešasis transportas, jei į jį neinvestuojama ar prastėja teikiamos paslaugos kokybė, praranda populiarumą. Keleivinio transporto sistema didmiestyje yra labai svarbi priemonė mažinti individualaus transporto skaičių gatvėse. Taigi net ir menka klaida, populiarinant viešąjį transportą, turi didelę reikšmę, siekiant pritraukti kuo daugiau keleivių.

Šią, su viešojo transporto bilietų įsigijimo, problemą galima įvardyti kaip šaipymąsi iš keleivių ir sąmoningą viešojo transporto įvaizdžio bloginimą. Bet prieš tęsdami, pasidomėkime tikslesnes kuriozo priežastis...

„Susisiekimo paslaugų“ atstovai iš pradžių tikino, kad jie bilietų turi užtektinai, ir pasiūlė kreiptis į „Lietuvos spaudos“ vadovus. O spaudos kioskus valdanti įmonė teigė, kad tiekiamų bilietų skaičių sumažino savivaldybės įmonė.

Internete ir spaudoje pasirodžius straipsniams, įvykiu susidomėjo ir Vilniaus miesto vicemeras Romas Adomavičius, kuris, susitikęs su „Lietuvos spaudos“ ir „Susisiekimo paslaugų“ vadovais, aiškinosi, kodėl Vilniuje esančiuose kioskuose nėra pakankamas vienkartinių bilietų kiekis. Vėliau savivaldybės pranešime spaudai jis teigė, kad SĮ „Susisiekimo paslaugos“ nebuvo sumažinusios vienkartinių transporto bilietų kiekio „Lietuvos spaudos“ tinklui ir tvirtino, jog bilietų kiekis prekyboje smarkiai sumažėjęs dėl „Lietuvos spaudos“ kaltės.

„Patikrinę 111 Vilniuje esančių kioskų, išsiaiškinome, jog daugiau nei 80% neturėjo pakankamo kiekio vienkartinių bilietų, labiausiai trūko bilietų su nuolaidomis. Nors šiuo metu „Susisiekimo paslaugos“ sandėliuose turi pakankamus bilietų kiekius, tačiau „Lietuvos spaudos“ atsisako už juos mokėti ir netiekia savo kioskų tinklui, nors pagal sutartį privalo tą daryti“, - sakė vicemeras R. Adomavičius.

„Susisiekimo paslaugų“ vadovas Gintas Bliuvas diena.lt teigė, kad pagal sutartį bilietai „Lietuvos spaudai“ gali būti tiekiami tik sumokėjus skolą.

„Mes bilietų turėjome pakankamai visada. Dabar susitarėme, kad jų turėtų ir „Lietuvos spauda“, – susitikimą su vadovais ir vicemeru komentavo G. Bliuvas. – Pagal sutartį negalėjome duoti daugiau bilietų, nes jie privalo padengti skolą, prieš gaudami kitą partiją.“

„Lietuvos spaudos“ vadovai įpareigoti vykdyti sutarties su „Susisiekimo paslaugomis“ reikalavimus ir papildyti kioskus reikalingais vienkartinių bilietų kiekiais. Vilniuje per dieną vidutiniškai parduodama vienkartinių bilietų už beveik 100 tūkst. litų.

Šią savaitę transporto bilietų kioskuose pamažu daugėja, bet prisimindami istoriją, vėl prisimename pernai rašytą straipsnį klausiamąja antrašte - Lietuvoje viešasis transportas populiarinamas?
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Julius Majauskas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)