Lietuvoje bus ugdoma naujoji skaitmeninius nusikaltimus tirsiančių policininkų karta  (5)

Kritinės IT infrastruktūros sprendimų kompanijos BAIP iniciatyva ir tiesiogiai į edukacinį procesą įsitraukusių BAIP kibernetinio saugumo specialistų dėka vienas didžiausių techniškųjų universitetų Baltijos šalyse – Kauno technologijų universitetas (KTU) taps kriminalistinių IT tyrimų mokymų centru.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kartu KTU įgis teisę naudotis tarptautinį pripažinimą pelniusios „AccessData Group“ skaitmeninių kriminalistinių tyrimų programine įranga FTK nemokamai („Forensic Toolkit“). Jos vertė rinkoje siekia daugiau kaip 100 000 Lt.
Šiuo projektu organizacijos tiesiogiai prisideda prie nacionalinės elektroninės informacijos saugos (kibernetinio saugumo) plėtros 2011–2019 metais programos įgyvendinimo.

„AccessData“ Vidurio ir Rytų Europos regiono vadovas Artem Kruzhilin teigė, kad bendradarbiaudami su mokslo institucijomis, tokiomis kaip KTU, ir padėdami mokyti naują skaitmeninių nusikaltimų tyrėjų kartą, „AccessData“ siekia mažinti kibernetinius nusikaltimus. „Panašią praktiką taikome ir kitose mokslo institucijose, kitose šalyse ir tokia iniciatyva labai pasiteisino. Studentai įgyja reikiamų įgūdžių dar universitete, o baigę mokslus jie jau yra įgudę dirbti su pasaulyje pripažintomis ir plačiai naudojamomis technologijomis“.

„AccessData“ vieninteliai gali pasiūlyti skaitmeninių tyrimų sprendimus statiškiems, kintantiems ir tinkle esantiems duomenims. FTK visame pasaulyje laikomas skaitmeninių tyrimų kokybės standartu dėl savo intuityvių sąsajų, el. laiškų analizės, pagal poreikius keičiamų duomenų apžvalgos ir stabilumo. Šis sprendimas leidžia vartotojams apdoroti daug duomenų: nuo skaitmeninių vaizdų iki el. laiškų archyvų; analizuoti registrus, vykdyti tyrimus, iškoduoti failus, slaptažodžius.

„Mums labai svarbus šis trišalis projektas, sukursiantis itin palankias sąlygas skaitmeninių kriminalistinių tyrimų kompetencijoms ugdyti. Tikimės, kad naudą pajus ne tik Universitetas, bet ir visa Lietuvos skaitmeninių kriminalistinių tyrimų profesionalų bendruomenė“, – teigė KTU Informatikos fakulteto dekanas prof. Eduardas Bareiša.

„Ugdome akademinę visuomenę kibernetinės saugos klausimais ir siekiame prisidėti prie stiprios, gerai informuotos ir naujausiomis technologijomis aprūpintos tarptautinio lygio skaitmeninių tyrimų profesionalų klasės kūrimo Lietuvoje. Nešališki akademikai yra be galo svarbi grandis atliekant tiriamąjį darbą ir užtikrinant visos šalies pasirengimą kibernetinių atakų keliamoms grėsmėms įveikti. Ateityje tikimės, kad panašių partnerysčių tik daugės, KTU pėdomis paseks ir kitos švietimo ir mokslo institucijos“, – apibendrino BAIP generalinis direktorius Kazimieras Tonkūnas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (5)