Atsiliepimai apie studijas užsienyje. Antra dalis  (0)

Tęsiame pažinti su studijomis užsienyje - kaip ir pirmoje straipsnio dalyje, toliau savo įspūdžiais dalinsis KTU Matematikos ir gamtos mokslų fakulteto (buvusio Fundamentaliųjų mokslų fakulteto) studentai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tomas Tamulevičius (University of Southern Denmark, Danija)
2007m
. pavasaris
Bakalauro studijos 

Važiuojant į studijas užsienyje svarbu žinoti ko nori pasiekti šiuo savo sprendimu. Aš į Pietų Danijos universitetą važiavau išmokti savarankiškai dirbti mokslinį darbą. Prieš išvažiuojant į Daniją teko iš anksto išlaikyti dalį egzaminų, studijų metu traukiniu važinėt į paskaitas kitame mieste po 2val. į priekį ir atgal. Tačiau visai tai yra menkniekis palyginus su galimybe dirbti kūrybingoje mokslinėje grupėje dažais kvepiančiose laboratorijose ir „švariame“ kambaryje. 

Išmokau naudotis ar bent susipažinau su dauguma analitinės ir technologinės įrangos: organine molekuline epitaksija naudojama fluorescuojančių nano-struktūrų auginimui, optiniais spektroskopiniais matavimais, tarp jų Raman spektroskopija, „state of the art“ atominių jėgų ir skenuojančiu elektroniniu mikroskopais, elektronine litografija. 

Būdamas Danijoje vykdžiau tyrimus tarptautiniam projektui NordForsk, kuris buvo vykdomas kartu su KTU FEI, Helsinkio ir Pietų Danijos universitetais. Profesoriaus Horst-Günter Rubahn mokslinėje grupėje atlikti tyrimai: SEM ir AFM matavimai, grįžus į Kauną leido parašyti eilę mokslinių publikacijų, buvo pristatyti daugelyje mokslinių konferencijų, taip pat prisidėjo prie sėkmės Ūkio ministerijos ir Mokslų akademijos organizuojamuose konkursuose. Socrates/Erasmus mainai leido žymiai paspartinti mano kaip mokslininko karjerą: sėkmingai parašyti magistro darbą ir įstoti į doktorantūrą.

Kristina Vaznelytė (Loughborough University, Didžioji Britanija)
2008m. ruduo
Bakalauro studijos

Būdama Anglijoje turėjau galimybę palyginti studijų ypatumus užsienyje ir Lietuvoje, susipažinti su Anglijos kultūra, žmonėmis. Studijų sistema, tiesą sakant, niekuo neypatinga – vyko paskaitos, kurių metu buvo rodomos skaidrės arba visą paskaitą studentai nurašinėdavo dėstytojo rašomą tekstą, tad jokio šoko iš Lietuvos atvažiavę studentai dėl studijų skirtumų tikrai nepajus.

Vykstantys į Angliją studentai turėtų nepamiršti, kad iš pradžių gali būti sunku suprasti britišką akcentą, nes jis ne toks aiškus kaip amerikietiškas.

Vladas Zaleskas (Helsinki University of Technology, Suomija)
2008m. ruduo
Bakalauro studijos

Bendrai paėmus studijos patiko. Aš bendrauju išskirtinai mažai, tad po vakarėlius nevaikščiojau, bet net man atsirado galimybių „išeiti“. Pagrindinė problema –modulių pasirinkimas, bet dėstytojai draugiški, galima susitarti atsiskaityti net tą semestrą nedėstomą modulį.

Laurynas Pabarčius (Loughborough University, Didžioji Britanija)
2008m. ruduo
Bakalauro studijos

Studijos užsienyje tikrai labai patiko. Jos suteikė galimybę pažinti svečias šalis, susirasti naujų draugų visame pasaulyje ir, be abejo, įgyti neįkainojamos patirties tiek akademine, tiek socialine prasme. Visa ERASMUS studijų sistema paliko tikrai gerą įspūdį. Visi reikalai buvo sutvarkyti greitai, be jokių nesklandumų ir buvo galimybė gauti reikiamą pagalbą. Studijų metu buvo suteikta visa reikiama kursų medžiaga, suteikta galimybė naudotis internetine studijų sistema. Ne studijų metu buvo organizuojamos įvairios išvykos į kitus šalies miestus, supažindinama su savita kultūra ir tradicijomis. ERASMUS studijas visad prisiminsiu tik iš gerosios pusės. Visiems tikrai rekomenduoju ir linkiu paįvairinti savo gyvenimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: