Pavasarį kompiuterių pagrindinių plokščių kainos gali išaugti iki 10%

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2012-02-13 11:58
OMG pabrango varis, ka daba daryti, kurio reikia ploksteje apie 10g, gal maziau, kas didmenoj sudaro milziniskus 20 centu pabrangima. Tegu i LT perkelia gamyklas, cia ir zmones labiau isilavine, geresni specialistai ir atlyginimai tokio dydzio kaip Kinijoj, o gal net mazesni. PS. parduotuvese nebera cukraus bekit nusipirkti visi po 50 kg, nes jo visai greitu laiku nebeliks ir jis kainuos brangiai.
Smėlis 2012-02-13 12:48
Čia tas varis gal ir nei prie ko. Bet brangsta visi spalvotieji metalai. O jų toje plokštėje ten nemažai ir varis ne pats brangiausias. Aišku viską suversti variui yra tikrai kiek komiška. Kas dėl algų, tai čia faktas. Mūsų įmonė jau irgi komplektuojančių dalių gamybą iš Kinijos grąžinasi į LT, nes kainos vienodos ar net geresnės čia. Visgi jei visi taip darys, tai už metų kitų LT ekonomika kils, atlyginimai kils ir gamyba brangs. O ir Lietuvos įstatyminė bazė nėra pati palankiausia. Todėl nemažai kompanijų keliasi į Pietų Ameriką, pvz., Braziliją. Ten dar pakankamai pigi darbo jėga ir kažin ar greitai situacija pasikeis.
enternald 2012-02-14 19:26
Varį, jei nežinai kainas kelia tie patys kinai: Po 2008-2011 paramos paketų ir ekonominių reformų, Kinija praktiškai atgal atsuko visas reformas. Finansų ir popierių prekyba beveik sustojo, valstybė pradėjo nacionalizacijos programą. Rezultatai verslo prekyba ir kaupimas Kinijos viduje vyksta resursais, o ne akcijomis. Varis populiarus pasirinkimas, bet buvo sukurtas kainos burbulas, kurio pasekmės bus tragiškos ekonomikai.