„Samsung LS24E370DL“ apžvalga: nebrangus monitorius su bevieliu krovimu ir „AMD FreeSync“  (0)

Mėgstate žaisti kompiuterinius žaidimus, turėti tvarkingą stalą, bet nenorite investuoti daugybės pinigų į monitorių?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuomet „Samsung LS24E370DL“ (arba tiesiog „Samsung SE370“) turėtų būti tinkamas monitorius jums. Tai – 23.6 colių Full HD PLS ekraną turintis monitorius su „AMD FreeSync“ technologija ir integruotu bevieliu krovimu. Šiandien išbandysime ir apžvelgsime tikrąsias šio monitoriaus galimybes.

Dizainas – futuristinis, bet pigus

Jeigu ieškote žaidimų monitoriaus su daugybe LED šviesų ir labai plonais rėmais – šis monitorius ne jums. Tas pats galioja ir ieškantiems solidžiai atrodančio monitoriaus. „SE370“, kaip teigia „Samsung“, atrodo futuristiškai. Tačiau tokia išvaizda gali patikti ne visiems, kadangi „Samsung“ panaudota plastmasė yra blizgi ir ji gana smarkiai traukia dulkes, todėl pasiruoškite monitorių dažnai valyti.

Monitoriaus galinėje dalyje yra nemažai jungčių, tačiau jų visų randame tik po vieną – maitinimo, HDMI, ausinių, Display Port, Mini Display Port ir D-Sub. T.y. prie monitoriaus galima prijungti bet kurį naujesnį kompiuterį, tačiau jeigu norėsite prijungti du kompiuterius arba, pavyzdžiui, kompiuterį ir „ChromeCast“, teks naudotis arba skirtingomis jungtimis, arba tiesiog daryti keitimus. Tai nelabai džiugina, tačiau verta prisiminti, kad šis „Samsung“ monitorius yra ganėtinai pigus.

Monitorius neturi ir reguliavimo galimybių – galima palenkti įrenginį 20 laipsnių kampu, tačiau monitoriaus neapsuksite, nepakelsite ir t.t. Tačiau dažnai keičiantiems nustatymus šis „Samsung“ gaminys tikrai patiks – monitoriaus galinėje dalyje esanti svirtis yra lengvai pasiekiama ir randama, o visas valdymas yra neįtikėtinai greitas, patogus ir paprastas.

Visgi „SE370“ turi tai, ko neturi praktiškai joks kitas monitorius – „T“ formos stovas turi integruotą Qi bevielį krovimą, kuriuo naudodamiesi galėsite krauti savo telefoną ar planšetę, palaikantį šį standartą. Toks sprendimas yra labai sveikintinas, ypatingai jis patiks tiems, kurie mėgsta turėti švarų stalą.

Ekranas šiek tiek nuvylė

„SE370“ turi 23.6 colių Full HD raiškos PLS ekraną, palaikantį „AMD FreeSync“ technologiją ir galintį pasiekti 250 nitų ryškumo. Monitoriaus standartiniai nustatymai mūsų nedžiugino – balta spalva turėjo geltoną atspalvį, juoda buvo pernelyg pilka, kitos spalvos buvo tiesiog neryškios, išblyškusios. Tačiau šiek tiek pasikapsčius galima išgauti tikrai įspūdingą rezultatą, to net nesitikėjome – iš pamatų pakeitus monitoriaus nustatymus gavome tikrai švarią baltą, pakankamai juodą juodą spalvą, o kitos spalvos buvo pakankamai ryškios, sodrios, bet neperspaustos. Verta pastebėti, jog ekrano apšvietimas yra tolygus, todėl, pavyzdžiui, juoda spalva yra tokia pati ekrano centre, kaip ir kraštuose.

Ar tai geras ekranas žaidimams? Taip, jeigu turite „AMD“ vaizdo plokštę, palaikančią „FreeSync“ technologiją. Kitais atvejais – 4ms reakcijos laikas negelbėja ir vaizdas judriose scenose vis tiek išsilieja. „Samsung“ turi kelis nustatymus specialiai žaidėjams, tačiau jie labiau gadino vaizdą, negu padėjo kažką pakeisti į gerąją pusę. Todėl jeigu esate žaidėjas, rekomenduojame šį monitorių tik tuo atveju, jeigu turite „FreeSync“ palaikančią vaizdo plokštę.

Vienintelis geras programinės įrangos sprendimas (išskyrus „FreeSync“) – akių tausojimo režimas, kuris tausoja jūsų akis sumažindamas mėlynos spalvos kiekį. Kiti sprendimai kaip „Samsung Magic Upscale“ tik padaro vaizdą prastesnį.

Jeigu jus jaudina ekrano matymo kampai, tai šiame monitoriuje su tuo problemų nėra. Tačiau jeigu į monitorių šviečia saulė, vaizdas atrodo tragiškai ir darosi sunku kažką įžiūrėti.

Bevielis krovimas – funkcija, kurią norėtųsi matyti ir kituose gaminiuose

Bevielis krovimas šiame monitoriuje veikia puikiai. Žinoma, galbūt kiek liūdna, jog palaikomas tik Qi standartas, bet jis bent jau veikia be jokių trikdžių – mūsų „Samsung Galaxy S6 Edge  naudojant šį krovimo būdą įsikraudavo labai greitai. Bevielio krovimo galimybė smarkiai pagerino bendrą stalo vaizdą vien dėl to, kad reikia vienu laidu mažiau.

Monitorius, tinkantis ne visiems

Yra produktų, apie kuriuos galima sakyti, kad jie tinka visiems. Bet „Samsung LS24E370DL“ nėra toks produktas. Jums verta pirkti šį monitorių, jeigu:

  • Jums patinka šio monitoriaus dizainas.
  • Mokėsite tinkamai pakeisti nustatymus.
  • Turite kompiuterį su „AMD“ vaizdo plokšte, palaikančia „FreeSync“ technologiją.
  • Turite telefoną, palaikantį Qi bevielį krovimą ir nemėgstate daugybės laidų.

Bet jeigu mėgstate solidžiai atrodančius daiktus, nežaidžiate žaidimų jūsų vaizdo plokštė nepalaiko „FreeSync“ arba neturite įrenginių, palaikančių Qi standartą, į „Samsung LS24E370DL“ pusę net neverta žiūrėti.

Autorius:  fortakas.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(2)
(6)

Komentarai (0)