Super mobilus kavos aparatas „3-in-1“ (Video, Hibrew H4A apžvalga)  ()

Ar esate tas, kuriam šviežiai darytos kavos reikia kiekvieną dieną, nepriklausomai kur būtumėte? Yra toks dalykas kaip mobilusis kavos aparatas - kas tai per daiktas?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Štai ir aš jau kurį laiką galvojau pabandyti vadinamuosius mobiliuosius espresso aparatus. Pagaliau teko išmėginti „Hibrew H4A“ modelį - savo įspūdžius aprašysiu šioje apžvalgoje.

Pakuotė, komplektacija

Aparatas atkeliavo iš internetinio prekybos portalo „Hekka“. Išoriškai šis gaminys primena nedidelį termosą arbatai, tačiau jame sutelpa visas kavos gaminimo mechanizmas - išskyrus ko gero tik kavos malūnėlį.

Be paties aparato, komplektacijoje yra viskas, ko reikia:

  • Stovas-laikiklis
  • Espresso gaminimo adapteris;
  • Metalinė nerudyjančio plieno kapsulė espresso kavai gaminti;
  • Atskiras adapteris „Dolce Gusto“ kavos kapsulėms;
  • Adapteris „Nespresso“ kapsulėms;
  • Plastmasinis šaukštelis maltai kavai;
  • Automobilinis 12 voltų maitinimo laidas;
  • Buitinis 220 voltų maitinimo blokelis;
  • Papildomas USB maitinimo laidas;
  • Instrukcija;
  • Užsegamas standus kelioninis dėklas.

Jeigu susidomėsite, pilnas produkto pavadinimas yra „Hibrew H4A Portable Coffee Machine for Car & Home“.

Įprastinė jo kaina yra €108.65, tačiau su nuolaidos kodu PH4A kavos aparatą įsigysite už €90.65 (kodas galioja iki 2023/04/30). Pristatomas nemokamai, tiesiai iš Europos sandėlių, PVM įskaičiuotas.

Iš pardavėjo „Hibrew H4A“ mobilioji kavos darymo mašina atkeliavo idealioje būklėje, patikimai supakuotas ir be jokių pažeidimų.

Pirmieji įspūdžiai, medžiagos, konstrukcija

Jei skubate, štai išpakavimo video, o kavos darymo video rasite pabaigoje:

Išoriškai „Hibrew H4A“ išties primena nediduką termosą. Net sveria panašiai, kaip puslitrio talpos indas pripiltas vandens. Tikslus svoris - 0.575 kilogramo. Du aparato įjungimo mygtukai yra sumontuoti šone, o kiek žemiau yra jungtis maitinimo laidui.

Kai aparatas nėra naudojamas, ant šio antgalio užsideda permatomos plastmasės dangtelis, kuris taip pat atlieka puodelio funkciją.

Vandens konteineris yra pačiame viršuje. Jo tik dugnas yra metalinis - metalas veikia kaip kaitinimo elementas. Konteinerio talpa yra 60 ml, t.y. tiek pat kiek nedidelis juodos kavos puodelis arba maždaug dvigubas espresso puodelis.

Įrenginio korpuso išorė yra pagaminta iš plastmasės. Apačioje yra kavos išleidimo antgalis, į kurį talpinasi metalinė espresso kapsulė, kurią reikia užpildyti malta kava.

Tiesa, aparatas yra universalus, „3-in-1“ tipo, t.y. galima naudoti ne tik maltą kavą, bet ir kavos kapsules. Joms yra pritaikytas antrasis „Hibrew H4K“ antgalis, į kurį tiesiai statosi „Dolce Gusto“ kapsulės, arba dedasi papildomas adapteris, pritaikytas „Nespresso“ rūšies kavos kapsulėms.

Pats kavos darymo mechanizmas yra sandariai uždarytas. Nuėmus antgalį, matosi tik metalinis kavos išleidimo vamzdelis.

Maltai kavai skirta metalinė kapsulė pagaminta iš kokybiško nerūdyjančio plieno. Ant jos viršaus dar dedasi silikoninė tarpinė sandarumui užtikrinti, kadangi kavos darymo metu viduje yra sudaromas aukštas slėgis.

Gamintojo teigimu, viduje slėgis pakeliamas iki standartinių 15 barų, t.y. tos pačios ribos, kuri naudojama ir stacionariuose kavos aparatuose.

Stovelis yra sulankstomas, kad užimtų mažiau vietos, Tiesa, jei kavą sugalvotumėte gaminti automobilyje, aparatą geriau prilaikyti ranka - dėl papildomo stabilumo. Tuo tarpu pastačius ant lygaus pagrindo, aparatas tikrai neapvirs.

Tiesa, dėl apvirtimo - vandens talpa yra uždaroma hermetišku dangteliu, pro kurį niekas neturėtų išbėgti. Į jį galima įpilti ir virdulyje užvirintą vandenį, tada nereikia ilgai laukti kol vandenį įkaitinis vidinis aparato kaitinimo elementas.

Vandens konteinerio dangtelis yra užsukamas - jį atsukti yra sunkiau, nei užsukti, tad didelės jėgos užsukimo metu naudoti tikrai nebūtina.

Pagrindinis 220 V maitinimo blokelis yra vidutinių matmenų, atiduoda 80 vatų galios elektros srovę. Tam, kad jį būtų paprasčiau supakuoti, rozetes antgalį galima nuimti pasukant.

Papildomai komplekte yra 12 V maitinimo laidas su automobiliniu kištuku.

Na o dėl USB maitinimo laido gali kilti klausimų. Jis nėra labai reikalingas, kadangi per USB aparatui nepakaks elektros srovės vandeniui užvirti. Todėl ir pats gamintojas instrukcijoje rašo, kad USB laidas naudojamas tik dviem atvejais:

  • kai į vandens konteinerį įpilate jau užvirtą vandenį, arba
  • kai darote šaltą kavą.

Naudojant galingesnį maitinimą, vandenį galima užvirinti. Tačiau užvirimo procesas trunka apie 5 minutes. Čia ko gero yra esminis aparato trūkumas.

Mobiliajam kavos paratui aktyvuoti tereikia tik vieną kartą paspausti įjungimo mygtuką.

Kavos darymas su „Hibrew H4A“

Jei esate kavą darę su „Dolce Gusto“ arba „Nespresso“ aparatais, tai ir „Hibrew H4A“ veikimas jums jokių problemų nesudarys.

Sudėtingiausias reikalas aišku su malta kava - kadangi tą maltą kavą reikia supilti į metalinę kapsule rankiniu būdu ir ant viršaus uždėti irgi iš metalo pagamintą sietelį. Galima ir be sietelio, nes jis daugiau skirtas supiltai kavai išlyginti ir suspausti.

Atkreipkite dėmesį: maltos kavos stipriai suspausti nereikia, nes tada vanduo negalės prasisunkti ir kava nesigamins. Tokiu atveju antgalis gali neatsisukti ir gali tekti laukti, kol aparatas atvės ir sumažės jo vidinis slėgis. Tas pats gali atsitikti, jeigu kavai daryti naudosite pernelyg smulkiai sumaltą kavą.

Toliau lengva - kapsulė statosi į aparašo antgalį, uždėti jos uždedamas silikoninis viršus, ir antgalis prisukamas prie aparato apačios.

Su „Dolce Gusto“ arba „Nespresso“ kapsulėmis viskas paprasčiau, ypač jeigu kavą gaminti sugalvotumėte automobilio viduje. Jokios rizikos kavą išbarstyti salono viduje.

Įspūdžiai apie „Hibrew H4A“ kavos kokybę

Norint išgauti kažką panašaus į tikrą espresso, teks paeksperimentuoti su kavos sumalimo lygiais.

Beje, ilgiau palaikant įjungimo mygtuką, galima nustatyti, kiek laiko per kavą bus leidžiamas vanduo. Yra trys nustatymo lygiai - 45 sekundės, 55 sekundės (gamyklinis nustatymas), arba 65 sekundės. Priklausomai nuo pasirinkimo, keičiasi mygtuko apšvietimo spalva. Tirštesnei kavai gaminti be abejo rekomenduočiau 45 sekundes.

Bet kuriuo atveju, stacionarus kavos aparatas su integruotu kavos malūnėliu iš maltos kavos pagamins kokybiškesnį espresso. Tuo tarpu juoda kava gaunasi tikrai nebloga. Na o su „Dolce Gusto“ arba „Nespresso“ kapsulėmis pagamintos kavos kokybė bus iš esmės tokia pati, kaip ir naudojant stacionariuosius kapsulinius aparatus.

Bene didžiausią „Hibrew H4A“ privalumą įžvelgiu pramogine prasme - gamybos ritualas tikrai pritrauks draugų dėmesį, ypač jeigu atostogaujate gamtoje. Taip pat - jei turite mažų vaikų, jie nuo šio aparato taip pat neatsitrauks. Tačiau jiems leisti daryti kavą „Hibrew H4A“ negalima dėl saugumo reikalavimų.

Apibendrinimas

Apskritai imant, „Hibrew H4A“ yra tikrai įdomus kavos aparatas. Namie jo greičiausiai nenaudosite, jeigu turite įprastinius stacionarius kavos aparatus kurių galingumas siekia kilovatą ir daugiau.

Tuo tarpu automobilyje tokie itin galingi stacionarūs aparatai teoriškai galėtų veikti, tačiau tam jums reikėtų įsigyti įtampos keitiklį ir taip pat reikėtų susitaikyti su gerokai didesniais aparato matmenimis. Tuo tarpu „Hibrew H4A“ mobilumo prasme yra nepralenkiamas.

„Hibrew H4A“ privalumai:

  • Super mobilus - nedidelių matmenų ir lengvas;
  • Kokybiškas pagaminimas;
  • "Trys viename": kava daroma iš maltų pupelių, ir taip pat iš „Dolce Gusto“ arba „Nespresso“ kapsulių;
  • Nesudėtingas veikimas (vieno mygtuko paspaudimu);
  • Įdomus įrenginys, su kuriuo tikrai nustebinsite savo draugus.

„Hibrew H4A“ trūkumai:

  • Reikia 5 minučių, kol užverda vanduo.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(1)
(1)

Komentarai ()